29. 8. 2024 | Ladislav Vácha

Mohutný finiš na vyrovnání nestačil. Bruslaři podlehli Vrchlabí a utrpěli v přípravě první porážku

Havlíčkobrodští hokejisté se poprvé představili v dočasném azylu na ledě Ledče nad Sázavou, kde přivítali Vrchlabí. Stadionu vyšla lépe úvodní dvacetiminutovka, kterou ovládl 2:0. V prostřední části sice z dorážky snížil Marek Tecl, ale celek od Krkonoš odpověděl dvěma trefami a šel do třígólového trháku. Bruslaři ale nesložili zbraně a zadělali na pořádné drama! Na 2:4 upravil krásnou střelou Filip Pártl a Lukáš Bureš dostal v 59. minutě Novákovu partu na dostřel. Vyrovnat už se však bojovníkům z Kotliny nepodařilo, s Vrchlabím prohráli těsně 3:4 a v přípravě poprvé padli. (Foto: Karolína Vencovská)

První velkou šanci si v utkání vytvořili Bruslaři. Šikula Tecl znovu vytáhl ze svého arzenálu své oblíbené lakrosové zakončení, ale zacinkal jen na tyčku. Zanedlouho zahrozil na druhé straně útočník Klanica, ale v samostatném úniku si na gólmana Nečase nepřišel. Opora mezi havlíčkobrodskými tyčemi se zaskvěla i v 8. minutě, kdy při přečíslení dvou na jednoho vychytala zakončujícího Macha. Ve 12. minutě už se však vrchlabští hokejisté dočkali. Bruslařům vypíchl při rozehrávce puk Šimon Rulc a skóroval po precizně provedeném blafáku. Broďáci mohli vyrovnat v 15. minutě, ale Kopicovu ránu po přihrávce Endála skvěle vyrazil brankář Holubec. V 19. minutě tak udeřilo na druhé straně. Štěpán Turek provezl kotouč takřka celým hřištěm a nabil mezi kruhy Lukášovi Kastnerovi, jenž se trefil přesně k tyčce. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2.

(Video: czechicehockey.tv)

Tým zpod Krkonoš se prezentoval bruslivým a důrazným hokejem, přičemž po zisku kotouče rychle otáčel hru směrem dopředu, což dělalo Bruslařům v defenzivě velké problémy. Ve 26. minutě pláchl do samostatného úniku Turek, ale utopil se ve vlastních kličkách a gólmana Nečase neohrozil. Broďáci se dočkali první trefy ve 28. minutě. Marek Melenovský z pravé strany nastřelil bekhendovým projektilem jen Holubcovy betony, ale kotouč dokázal dotlačit za brankovou čáru důrazný Marek Tecl. Soubor z Kotliny byl sice v prostřední části aktivnější, ale Vrchlabí hrozilo z nebezpečných přečíslení. Ve 34. minutě si vzali hosté dvoubrankové vedení zpět. Chyby domácích využil Filip Krsek, který z mírného úhlu na pravé straně překonal brankáře Nečase. Domácí si pak ještě vytvořili několik velkých šancí, ale nedokázali je proměnit. Po dvou třetinách tak na tabuli svítil stav 1:3.

A ve 44. minutě to vypadalo s Havlíčkovým Brodem ještě o poznání hůř. Ránu Kryštofa Bartáka srazili domácí jen k volnému Lukášovi Kastnerovi, jehož střela z bezprostřední blízkosti zapadla za záda přesouvajícího se Vojtěcha Nečase. Svěřenci trenéra Petra Nováka však nesložili zbraně, dál bojovali ze všech sil a ve 49. minutě za to sklidili kýžené ovoce. Marek Kopic dokázal i v pádu prostrčit kotouč na levé křídlo Filipu Pártlovi, který si najel do levého kruhu a nádhernou zápěstní střelou skóroval ke vzdálenější tyčce. V závěru duelu zkusili Bruslaři štěstí při hře v šesti bez brankáře. A vyplatilo se! Brankář Holubec vyrazil ránu Milana Valáška z levého kruhu a snažil se rychle rozehrát, ale trefil jen napadajícího Lukáše Bureše, pro kterého už nebyl problém zblízka zamést hrací předmět do zcela odkryté brány. Parta z Kotliny mohla v poslední minutě i vyrovnat, ale Rauš v ideální palebné pozici sám před bránou neprostřelil výborně chytajícího gólmana Holubce. Vrchlabí tak vyhrálo těsně 4:3.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, čtvrtek 29.8.2024 od 18:00
Zimní stadion Ledeč nad Sázavou
3:4
(0:2, 1:1, 2:1)
Havl. Brod - Vrchlabí

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 28. Tecl (Melenovský, Benák), 49. Pártl (Kopic, Benák), 59. Bureš – 12. Rulc (Bendík), 19. Kastner (Turek), 34. Krsek (Chrtek), 44. Kastner (Barták). Rozhodčí: Jan Doležal – Petr Křivohlavý, Vojtěch Kukeně. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:30 (9:12, 18:9, 10:9). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4.

Sestavy

Havl. Brod

Nečas (Č. Novák) – J. Novák, Vašíček (C), J. Kuchta, Vala, M. Krejčí, Benák, Zych, Kerber – Tecl, Valášek, Melenovský – Endál, Pártl, Kopic – P. Kuchta, Rauš, Bureš – Holenda, Dymák, Střecha

Vrchlabí

Holubec (Červinka) – Fiala, Hladík, Bendík, Sanský, Kynčl, Guryevskiy, Barták – Turek, Chrtek, Krsek – Poul, Kastner, Bláha – Tatar, Šlaicher, Mach – Klanica, Rulc, Jakubec

Aktuality

Prodej permanentek

Neděle 1. září | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 byl prodloužen do 30. září. Přečtěte si celý článek.

Prodej permanentek

Úterý 27. srpna | Na nákup permanentky na novou sezonu 2024/25 zbývá posledních 5 dní, prodej končí v sobotu 31. srpna. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Změny časů přípravných zápasů

Středa 21. srpna | V rozpisu domácích přípravných zápasů došlo ke změně časů začátků dvou utkání. Duel proti Vrchlabí odstartuje ve čtvrtek 29. srpna v 18:00, klání s Táborem je na programu v pátek 13. září už od 17:30. Oba zápasy se odehrají na zimním stadionu v Ledči nad Sázavou. Podívejte se na kompletní rozpis přípravných zápasů.

Prodej permanentek

Čtvrtek 1. srpna | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 právě odstartoval. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Mistři na náměstí

Ondřej Beránek přiveze pohár mistrů světa do Brodu. Přivítejte ho ve čtvrtek 20. června na Havlíčkově náměstí. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Čtvrtek 9. května | Komentátor Novák: Byl to zážitek! Hüblovi jsem záviděl. Brod? Chci úspěch, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Partneři klubu