16. 9. 2017 | Adam Pavlíček, Štěpán Ondráček

Mladší dorost rozebral Motor! Kopic vstřelil hattrick

ČESKÉ BUDĚJOVICE/HAVLÍČKŮV BROD - Mladší dorostenci se dnes představili v Českých Budějovicích, kde odehráli třetí kolo. Svěřenci Petra Beránka začali na půdě soupeře dobře, když otevřel skóre MAREK KOPIC. Motor dokázal do první sirény vyrovnat. Ovšem druhá třetina patřila mladým Bruslařům, kteří jí vyhráli poměrem 0:4 a v zápase vedli 1:5. Ve zbytku duelu byli lepší bojovníci z Kotliny, kteří nakonec vyhráli vysoko 2:8. Motor sestřelil hattrickem Marek Kopic na kterého postupně navázali Adam Rauš, Adam Prýl, Dan Fiala, Patrik Vacík a Josef Dáňa.

Úvodní dějství nám nabídlo skvělý start domácího týmu, který byl v prvních minutách o něco aktivnější než soupeř. Poté ale přišla ledová sprcha z hole Marka Kopice. Hostující útočník si našel prostor u levé tyče, kam dokázal kotouč procpat. O následné vyrovnání se postaral Pavel Pojar, který zařídil vyrovnaný stav. Hosté mohli odpovědět ve dvou přesilových hrách, které měli k dispozici. Ovšem Motor se ubránil a stav po úvodní dvacetiminutovce byl tak nerozhodný 1:1.

Druhou periodu naprosto ovládli hokejisté Havlíčkova Brodu. Jako první v druhé třetině procpal kotouč za Lidákova záda Adam Rauš. I Českobudějovičtí měli šanci, jak srovnat. Přesilovku pěti proti třem ale využít nedokázali, což dokázal Havlíčkův Brod ztrestat. Přesilovou hru využil nádherným způsobem Adam Prýl, který z kruhu vymetl horní růžek Lidákovy branky. Uběhla jediná minuta a domácí gólman musel puk ze sítě lovit znovu. Dan Fiala byl na brankovišti agresivní, což se mu vyplatilo, neboť se z dorážky dokázal prosadit. Neuběhla dlouhá doba a Motor inkasoval dokonce v oslabení. Marek Kopic využil výhodně odraženého puku a následně si bez okolků připsal druhý gól v zápase.

Do posledního dějství zápasu vstoupil Motor dobrou šancí, ovšem Jan Janoch svůj bekhendový pokus zblízka poslal nad branku. Šestý gól do sítě domácích poslal ze skrumáže před brankou Patrik Vacík. Mezi střelce zápasu se zapsal také Josef Dáňa, když něco málo po padesáté minutě zápasu dokázal poslat přesný puk do sítě i on. Osmý gól Havlíčkova Brodu znamenal radost pro autora gólu, tedy Marka Kopice, protože si připsal třetí gól v utkání a završil tak hattrick. Posledního slova se ale zhostil Motor. Petr Lukáš totiž pohotově doklepl kotouč za brankovou čáru a upravil tak na konečných 2:8 z pohledu Českobudějovických.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 0 1 0 0
Filip Dymák 0 2 2 2 0
Dan Fiala 1 0 1 1 0
Martin Horáček 0 0 0 -1 0
Michal Kerber 0 0 0 1 0
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Marek Kopic 3 1 4 3 0
David Matula 0 1 1 3 0
Filip Pártl 0 0 0 0 0
Adam Prýl 1 0 1 1 2
Adam Rauš 1 0 1 1 0
Filip Řehout 0 0 0 1 0
Matěj Trupl 0 2 2 1 0
Dominik Vacík 0 0 0 3 2
Patrik Vacík 1 2 3 2 0
Josef Vyvial 0 1 1 0 2
Martin Zych 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Vácha 60 0 2 19 0 0

Ohlasy k utkání

3.. kolo, sobota 16.9.2017 od 12:00
Budvar aréna
2:8
(1:1, 0:4, 1:3)
Č. Budějovice - Havl. Brod
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Pojar (Nevšímal), 60. Lukeš (Endl) – 6. Kopic, 23. Rauš, 33. Prýl (P. Vacík), 34. Fiala (Matula), 36. Kopic (P. Vacík), 49. P. Vacík (Kopic), 52. Dáňa, 53. Kopic (Dymák). Rozhodčí:Jakub Horáček - Milan Jindra, Michal Zíka. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 160. Střely na branku: 21:43 (11:9, 4:21, 6:13). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:8, 2:8.

Sestavy

Č. Budějovice

Lidák (Korytar) – Jasečko, Endl, Pojar, Dvořák, Havlát, Hail, Svach – Hrakholski, Michal, Dub, Hanák, Ryba, Janoch, Kašpar, Nevšímal, Březina, Schwartz, Lukeš, Pouzar

Havl. Brod

Vácha (Král) – Zych, Řehout, Horáček, D. Vacík, Matula. Trupl, Kerber, P. Vacík, Kopic, Klofác, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pátrl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu