4. 2. 2012 | Ladislav Vácha

Rebelové odolali v Kotlině nájezdu Medvědů a zvítězili fotbalovým výsledkem

Rebelové v domácím prostředí zimního stadionu v Kotlině přivítali Beroun. Proti Medvědům potřebovali nutně získat co nejvíce bodů, protože tuhé boje o play-off vrcholí a situace je kolem elitní prvoligové osmičky hodně vyrovnaná. Zápas měl zajímavý náboj díky tomu, že dres Středočechů obléká spousta hráčů, kteří dříve působili právě v Havlíčkově Brodě. Domácí skoro celé utkání vedli zásluhou Martina Zábranského, gólovou pojistku přidal až v poslední minutě při power-play hostů Tomáš Protivný. Gólman Jaroslav Suchan se zaskvěl čistým kontem.

1. třetina - Převaha přinesla Rebelům radost jen jednou

Do utkání vkročili o něco pevnějším krokem Rebelové, kteří drželi puk častěji na svých holích. První obrovskou šanci si však vytvořili hosté, když se útočný tandem Forman - Rubeš ocitl na chvíli úplně sám před brankou, ale gólman Suchan prokázal skvělé čtení hry, když betonem zabránil přihrávce na prvního jmenovaného. A populární hokejové přísloví nedáš - dostaneš ztrestalo Medvědy hned z dalšího útoku Rebelů. Berounský obránce měl smůlu, když se puk odrazil nečekaným směrem od plexiskla, a MARTIN ZÁBRANSKÝ už měl před brankou velmi snadnou úlohu poslat puk do odkryté Slipčenkovy svatyně - 1:0.

Neuvěřitelný zkrat po první trefě Rebelů předvedl obránce Nedvěd, když za brankou fauloval Václava Meidla. Dostal trest na 5 plus 2 minuty ve hře a za nesportovní chování byl následně poslán hlavním sudím do kabin. Při odchodu ještě vztekle mrštil lahví na led. Svůj tým tak zbytečně oslabil už v 5. minutě utkání. Přesilovka havlíčkobrodských barev však trvala jen několik desítek sekund, když na útočné modré čáře propadl Roman Vondráček a musel stáhnout unikajícího protihráče k zemi.

Rebelové měli na své straně díky dlouhé početní převaze značnou převahu a gólman Slipčenko musel předvést naplno své umění. Havlíčkův Brod byl i nadále lepším týmem a neustále si vytvářel spoustu vyložených příležitostí. V poslední pětiminutovce si zahráli domácí přesilovku 4 na 3, ale Vondráček trefil v dobré pozici z kruhu horní tyčku a Semorád zblízka vyhořel na skvělém brankáři Slipčenkovi.

2. třetina - Vyrovnaná prostřední část radost nenabídla

Úvod druhé dvacetiminutovky nabídl oboustranně vyrovnaný hokej, ale střelecky aktivnější byli Medvědi. Jejich útočná aktivita s sebou přinesla ve 27. minutě své ovoce, když rychlý útok Berouna zastavil za hranicí pravidel Petr Štěpánek. Bojovníci z Kotliny však sehráli oslabení velmi dobře, soupeře pustili jen ke dvěma projektilům. Lukáše Špeldu s Danielem Přibylem ale vychytal pozorný brankář Suchan. V dalších okamžicích se karta otočila, za delší konec pomyslného provazu tahali Rebelové, kteří si vynutili faul Ladislava Vlčka. Jejich přesilovka však měla doslova jepičí život, za hranicí hokejových pravidel si totiž počínal zanedlouho i Petr Štěpánek. Největší možnosti ke skórování se vyskytly ale až při hře 5 na 5, obě na straně Středočechů.

Nejdříve pálil zblízka nadvakrát do připraveného gólmana Suchana útočník Tomáš Rubeš, potom neuspěl zblízka v ideálním postavení Říha, jemuž brodská opora mezi tyčemi na poslední chvíli v pozici ležmo vypíchla puk z hole. Tlak Berouna vyústil ve faul Jana Pavlíka a v pásmu Rebelů bylo znovu rušno. Jaroslav Suchan se znovu zaskvěl ve svém brankovišti, když zmařil tvrdou ránu Patrika Husáka, a zalehl rychle puk, čímž nedopustil následné dorážky. Také Havlíčkův Brod si vyzkoušel početní výhodu, jenže Medvědi se ubránili bez úhony.

3. třetina - Domácí uhájili náskok, přidali i pojistku

Do závěrečného dějství havlíčkobrodská družina vlétla doslova jako utržená ze řetězu a pořádně prověřila gólmana Roberta Slipčenka. Jan Křivohlávek našel hezkým pasem před brankou Petra Polodnu, který nastřelil přesouvajícího se berounského gólmana. Záhy mohl udeřit i Milan Kostourek, jenž vybruslil zpoza branky, jenže byl následně od puku odstaven. O poznání aktivnější Havlíčkův Brod si brzy vynutil fauly Lukáše Špeldy a Jana Veselého, po čemž hrál 34 sekund 5 na 3. Gólmana Slipčenka ostřeloval ze všech možných střeleckých pozic, ale neúspěšně.

Do čtyř šli za chviličku také svěřenci trenérského tandemu Dvořák - Chalupa, brodským hříšníkem se stal zadák Pavlík. Kdo čekal neutuchající nápor hostů a cestu za vyrovnáním, musel být zklamán. Hosté se početní převahou doslova protrápili. Pokračovalo se ve vyrovnaném hokeji plném nepřesností a bojovnosti, hokejisté obou táborů fanoušky v prochladlých ochozech příliš nezahřáli. Domácí nevyužili brzy další přesilovku. A co víc, málem při ní sami inkasovali. Říha se Švagrovským v situaci 2 na 1 ale trefili jen bránícího Tomáše Protivného.

Hra se více rozhýbala až v poslední pětiminutovce, v ohromných šancích se objevili oba soupeři. Havlíčkobrodský Ondřej Stehlík z dorážky vyprášil jen Slipčenkovy betony, na druhé straně nastřelil z kruhu stejnou část Suchanovy výstroje Lukáš Žalčik. Čas ubíhal Středočechům závratnou rychlostí, brzy se tak museli odhodlat k power-play. Při ní pořádně sevřeli svého soupeře z Vysočiny, ale nakonec inkasovali. Do opuštěné brány se 20 sekund před sirénou trefil skoro přes celé hřiště TOMÁŠ PROTIVNÝ - 2:0.

Havlíčkův Brod tak mohl slavit velmi důležité vítězství a cenné tři body do prvoligové tabulky. Lví podíl na tom měl gólman Jaroslav Suchan, který se blýskl čistým kontem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Jelínek 0 0 0 0 0
Aleš Knesl 0 0 0 0 0
Milan Kostourek 0 0 0 0 0
Jan Křivohlávek 0 0 0 0 0
Václav Meidl 0 0 0 1 0
Marian Morava 0 0 0 1 0
Pavel Musil 0 0 0 1 0
Radim Ostrčil 0 0 0 1 0
Jan Pavlík 0 0 0 1 4
Petr Polodna 0 0 0 1 0
Tomáš Protivný 1 0 1 1 2
Jan Semorád 0 0 0 0 0
Ondřej Stehlík 0 0 0 0 0
Petr Štěpánek 0 1 1 0 4
Ondřej Švaňhal 0 0 0 1 0
Roman Vondráček 0 0 0 1 2
Jan Wasserbauer 0 1 1 0 0
Martin Zábranský 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 29 0 29 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

46. kolo, sobota 4.2.2012 od 17:00
Havl. Brod
2:0
(1:0, 0:0, 1:0)
Havl. Brod - Beroun
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Zábranský (Švaňhal, Wasserbauer), 60. Protivný. Rozhodčí: Robert Čech - Tomáš Klein, Přemysl Skopal. Vyloučení: 6:8, navíc Nedvěd (BER) 5 plus OT do konce utkání - nesport. chov. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 813. Střely na branku: 45:29. Průběh utkání: 2:0.

Sestavy

Havl. Brod

Suchan (Opršal) - Knesl, Morava (C), Protivný, A. Jelínek, M. Blažek, Pavlík, Ostrčil - Vondráček, Semorád, Stehlík - Křivohlávek, Polodna, Kostourek - P. Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Wasserbauer.

Beroun

Slipčenko (Kareš) - Špelda, Jebavý, Husák, Veselý, Nedvěd, Malý, Soldán - Palaščák, Pavel, Švagrovský, Kupec, Rubeš, Vlček, Přibyl, T. Doležal, Poletín, Říha, Žalčik, Forman.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu