4. 9. 2024 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Trápení v koncovce. Ani přes střeleckou převahu si Bruslaři z Techniky výhru nevezou

Havlíčkobrodští hokejisté byli od začátku zápasu aktivnější, nedařilo se jim ale proměňovat vytvořené šance. Nerozhodné skóre se změnilo až na startu třetí třetiny. Domácí potrestali chybu v rozehrávce Bruslařů a prosadili se ve vlastním oslabení. Brňané odskočili dokonce do dvoubrankového vedení, na které svěřenci Petra Nováka sice brzy zareagovali, vyrovnat už se jim ale nepodařilo ani v závěrečné hře bez brankáře.

Od úvodního vhazování se hrál vyrovnaný hokej. Hra se rychle přelévala ze strany na stranu a k vidění byla celá řada osobních soubojů. V první fázi zápasu byli o něco nebezpečnější domácí, kteří se už ve 3. minutě dostali do slibné příležitosti. Útočník Pigl nabral rychlost a zkusil štěstí ranou z prostoru pravého kruhu. Jeho střela však svůj cíl nezasáhla, protože ji hosté srazili nad horní tyčku Novákovy brány. Havlíčkobrodským hokejistům se nedala upřít snaha, ale směrem dopředu se jim moc nedařilo. Gólman Šurý si sice připsal několik zákroků, ale žádné vyložené gólovce nečelil. Technika si však v tomto ohledu nepočínala o nic lépe, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

(Video: czechicehockey.tv)

Brodský trenér Petr Novák trochu zamíchal během první přestávky se složením svých útoků, což brzy začalo nést své ovoce. Bruslaři naskočili do prostřední části o poznání aktivněji než do první třetiny a vydatně zaměstnávali brankáře Šurého. Ve 26. minutě mohl soubor z Kotliny otevřít gólový účet utkání. Kerber vypíchl protihráči puk, který sebral u hrazení Bureš, po levém křídle zavezl kus černé gumy do útočného pásma a krásným pasem našel v blízkosti modré čáry Endála. Zkušený forvard si najel do příznivé palebné pozice na okraji kruhů a tvrdou střelou zápěstím donutil Michala Šurého k pohotovému zákroku. Broďáci byli i nadále střelecky aktivnější, ale nedokázali docílit gólového efektu. Dvanáct sekund před druhou sirénou se jim naskytla výhoda přesilové hry, když byli domácí potrestáni za hru v šesti.

Novákova parta hned v úvodu třetí periody potvrdila to, že se poslední dobou v přesilovkách hodně trápí. Nejenže nedokázala překonat obranný val oslabeného soupeře, ale navíc, stejně jako proti Jihlavě, dokonce sama inkasovala. Tomáš Martinec dobře přečetl havlíčkobrodskou rozehrávku a vypíchl kotouč na hůl Davida Putze, který si sjel blíž k bráně a lahůdkovou přihrávkou vybídl svého parťáka ke skórování do zcela odkryté brány. Ve 49. minutě to vypadalo s hokejisty od řeky Sázavy ještě o poznání hůř.

Tomáš Staněk posunul v útočném území kotouč Erkkimu Laihovi, který se zbavil svého strážce a přesnou ranou z mezikruží propálil gólmana Nečase, který v půlce zápasu vystřídal svého kolegu Č. Nováka. Bruslaři odpověděli už za 41 sekund a snížili na nejtěsnější rozdíl. Adam Rauš přihrál mezi kruhy Lukášovi Burešovi, jenž znovu prokázal skvělou střeleckou formu. V předbrankovém prostoru se prosadil i proti přesile protihráčů a dopravil kotouč na místo určení. Bruslaři se pak hnali za vyrovnáním, ale na úrodnou půdu nedopadl ani jejich závěrečný tlak při hře v šesti bez gólmana. Technika Brno tak porazila Havlíčkův Brod těsně 2:1.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, středa 4.9.2024 od 18:30
Sportcentrum Lužánky
2:1
(0:0, 0:0, 2:1)
Technika Brno - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 41. Martinec (Putz), 49. Laiho (Staněk, Putz) – 50. Bureš (Rauš, Kerber). Rozhodčí: Maršálek – Komínek, Malý. Vyloučení: 1:0. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 24:41 (8:13, 6:14, 10:14). Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Sestavy

Technika Brno

Šurý (Nešpůrek) – Forman, Trnka, Úlehla, Ervasti, Kubica, Kepic – Nekvapil, Holec (C), Popelka, Staněk, Putz, Laiho, Martinec, Harmim, Račický, Vach, Benýšek (A), Pigl

Havl. Brod

Č. Novák (31. Nečas) – J. Novák, Vašíček, Vala, J. Kuchta, Kerber, Benák – Tecl, Valášek, Střecha – Endál, Pártl, Dymák – P. Kuchta, Rauš, Bureš – Kotrba, Pavelec (C)

Aktuality

Prodej permanentek

Neděle 1. září | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 byl prodloužen do 30. září. Přečtěte si celý článek.

Prodej permanentek

Úterý 27. srpna | Na nákup permanentky na novou sezonu 2024/25 zbývá posledních 5 dní, prodej končí v sobotu 31. srpna. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Změny časů přípravných zápasů

Středa 21. srpna | V rozpisu domácích přípravných zápasů došlo ke změně časů začátků dvou utkání. Duel proti Vrchlabí odstartuje ve čtvrtek 29. srpna v 18:00, klání s Táborem je na programu v pátek 13. září už od 17:30. Oba zápasy se odehrají na zimním stadionu v Ledči nad Sázavou. Podívejte se na kompletní rozpis přípravných zápasů.

Prodej permanentek

Čtvrtek 1. srpna | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 právě odstartoval. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Mistři na náměstí

Ondřej Beránek přiveze pohár mistrů světa do Brodu. Přivítejte ho ve čtvrtek 20. června na Havlíčkově náměstí. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Čtvrtek 9. května | Komentátor Novák: Byl to zážitek! Hüblovi jsem záviděl. Brod? Chci úspěch, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Partneři klubu