3. 9. 2024 | Tomáš Vrbecký, Milan Sochor

Bruslaři v přípravě změřili síly s prvoligovou Jihlavou, Dukla nastřílela 10 gólů

Jihlava, která bude patřit mezi přední týmy první ligy, nastoupila proti bojovníkům z Kotliny v plné sestavě a od začátku přesvědčovala o své síle. Dukla otevřela skóre hned zkraje zápasu a nakonec se prosadila desetkrát. Bruslařům se skórovat nepodařilo. Na vysokém vítězství červenožlutých se dvěma góly podílel také havlíčkobrodský odchovanec Richard Cachnín, který do utkání vedl svůj tým jako kapitán.

Dukla na domácím ledě v pelhřimovském azylu od úvodu utkání diktovala tempo a hned ve druhé minutě se v přesilové hře ujala vedení zásluhou Richarda Cachnína, který tečoval nahození Havránka od modré čáry. Dukla pokračovala ve velkém tlaku, přičemž na začátku desáté minuty dostal prostor na levém kruhu Eduards Hugo Jansons, který hezkou střelou nad lapačku propálil brankáře hostů Nečase podruhé. Domácí bavili fanoušky i nadále, což se projevovalo i na skóre na světelné tabuli. Ve dvanácté minutě dostal Tomáš Čachotský puk zpětnou přihrávkou do osy hřiště, odkud z první zakončoval Patriks Ozols. Dukla poté dostala možnost přesilové hry, na jejímž úplném konci slavili jihlavští fanoušci již počtvrté. Stanislav Vrhel poslal před gólmana lehké nahození, které brankář Nečas nedokázal zpracovat a puk mu přes hůl proskočil až do sítě.

(Video: czechicehockey.tv)

Ani v druhé třetině se obraz hry nezměnil. Nejprve ve dvacáté čtvrté minutě ujela ve vlastním oslabení dvojice Radek Pořízek – Marek Chvátal, přičemž druhý jmenovaný již neměl problém prostřelit gólmana Nečase. Hosté se v půlce zápasu rozhodli ke změně brankářů, avšak ani Novák si nevedl o moc lépe. Ve třicáté druhé minutě vyvezl Marek Chvátal puk do útočné třetiny, kde zpětnou přihrávkou našel střelce gólu Jonáše Jungwirtha. O další tři minuty později se skóre změnilo už posedmé. Při další početní nevýhodě se Dukla dokázala usadit v útočném pásmu a Havránkovo nahození ze vzduchu dorazil za záda Nováka Jan Strejček. Ani to nebylo z druhé třetiny vše, protože dvě minuty před koncem se prosadil krásnou ranou z kruhu do horního růžku podruhé v zápase Eduards Hugo Jansons.

Vzhledem k výsledku prvních dvou třetin už v té třetí nebylo moc o co hrát, a to se také projevilo na výkonu obou celků, přičemž hlavně domácí sundali nohu z plynu. Oba týmy si přesto vytvořily hned několik šancí, ale ani stále aktivnější domácí, ani hosté se prosadit nedokázali. To se změnilo až 6 minut před koncem, kdy se po nacvičené kombinaci v přesilové hře dostal k puku úplně volný Radim Toman a svojí dělovkou, kterou ještě otřel o brankovou konstrukci, nedal brankáři Novákovi nejmenší šanci. Vysněné desítky se domácí fanoušci dočkali zhruba minutu před koncem, kdy dostal puk před odkrytou bránu Richard Cachnín a dal tak výsledku konečnou podobu – 10:0.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, úterý 3.9.2024 od 17:30
Zimní stadion Pelhřimov
10:0
(4:0, 4:0, 2:0)
Jihlava - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Cachnín (Havránek, Harkabus), 10. Jansons, 12. Ozols (Čachotský, Kulda), 15. Vrhel, 24. Chvátal (Pořízek), 32. Jungwirth (Chvátal, Vovsík), 35. Strejček (Havránek), 39. Jansons (Pořízek, Jungwirth), 54. Toman (Čachotský, Havránek), 59. Cachnín. Rozhodčí: Sibera, Sapík – Trávník, Polák. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 339. Střely na branku: 46:18 (20:8, 14:7, 12:3). Průběh utkání: 10:0.

Sestavy

Jihlava

Beran (Zhukov) – Strejček, Bilčík, Jansons, Ozols, Koštoval, Dundáček, Vovsík – Cachnín (C), Kulda, Čachotský – Štefančík, Vrhel Půček, – Havránek, Toman, Harkabus – Jungwirth, Pořízek, Chvátal

Havl. Brod

Nečas (31. Č. Novák) – J. Novák, Vašíček, Vala, J. Kuchta, Kerber, Benák – Tecl, Valášek, Dymák – Endál, Pártl, Kopic – P. Kuchta , Rauš (C), Bureš – Pavelec, Střecha

Aktuality

Prodej permanentek

Neděle 1. září | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 byl prodloužen do 30. září. Přečtěte si celý článek.

Prodej permanentek

Úterý 27. srpna | Na nákup permanentky na novou sezonu 2024/25 zbývá posledních 5 dní, prodej končí v sobotu 31. srpna. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Změny časů přípravných zápasů

Středa 21. srpna | V rozpisu domácích přípravných zápasů došlo ke změně časů začátků dvou utkání. Duel proti Vrchlabí odstartuje ve čtvrtek 29. srpna v 18:00, klání s Táborem je na programu v pátek 13. září už od 17:30. Oba zápasy se odehrají na zimním stadionu v Ledči nad Sázavou. Podívejte se na kompletní rozpis přípravných zápasů.

Prodej permanentek

Čtvrtek 1. srpna | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 právě odstartoval. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Mistři na náměstí

Ondřej Beránek přiveze pohár mistrů světa do Brodu. Přivítejte ho ve čtvrtek 20. června na Havlíčkově náměstí. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Čtvrtek 9. května | Komentátor Novák: Byl to zážitek! Hüblovi jsem záviděl. Brod? Chci úspěch, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Partneři klubu