22. 8. 2024 | Pavel Šácha, Milan Sochor

Bruslaři zvítězili i v druhé prověrce, nájezdy v Táboře rozhodl Jan Novák

Svěřenci Petra Nováka se vydali k druhému přípravnému utkání do Tábora. Na ledě ambiciózního soupeře sice prohrávali, třemi góly v řadě ale otočili skóre. Domácím se podařilo vyrovnat v power play až v poslední minutě, o vítězi tak rozhodovaly samostatné nájezdy. V těch uspěli hráči Havlíčkova Brodu, rozhodující trefu zařídil zkušený obránce Jan Novák.

Hosté z Kotliny vyrukovali do zápasu velice dobře; dobrým pohybem a důslednou hrou směrem dozadu zabouchli vrata očekávanému tlaku kohoutů. Hned v úvodních minutách přestáli dvě početní výhody domácího celku a dlouho drželi jeho hráče na uzdě. Postupem času sice Táborští přeřadili na vyšší stupeň a s tím se dostavily i jejich první velké šance, ale brodský gólman Č. Novák strážil svěřené území mimořádně svědomitě. V úvodu 13. minuty ho domácí hokejisté přesto donutili ke kapitulaci – ve třetí přesilové hře oslovil Krliš přihrávkou od zadního mantinelu Jakuba Mataie, a ten jeho prudkou přihrávku umně přetavil ve vedoucí gól zápasu – 1:0. Ve zbytku úvodní periody mohli povzbuzení táborští hráči svůj náskok navýšit, leč nestalo se. Rychlík Prášek zazvonil v 16. minutě na tyč Novákovy klece, o několik desítek vteřin později v oslabení svého týmu netrefil zcela odkrytou branku Hajič.

(Video: czechicehockey.tv)

Druhé dějství se druhé třetině vcelku významně podobalo. Disciplinovaná hra Bruslařů na domácí dál platila, a navíc je dovedla k vyrovnávající trefě. První stoprocentní šanci z konce 24. minuty ještě parádně zlikvidoval debutant v táborské brance Šatný, pak se ale dostali do přečíslení Pártl s Markem Melenovským, a ten už si v komfortní střelecké pozici věděl rady – 1:1. S přibývajícími minutami druhé třetiny se domácí mužstvo pevně ujalo otěží hry, na rozdíl od zahajovací části však ubylo jeho šancí. V závěrečných minutách se přesto narodily dvě ryzí tutovky Jihočechů, ale jak Severa, tak i Říha ztroskotali na výtečném Č. Novákovi.

(Video: czechicehockey.tv)

S příchodem třetí části hry očekávala většina diváků v ochozech rázný ofenzivní nástup kohoutů, ale hokejisté z Kotliny jejich plány rázně přeškrtali. Už po minutě hry ukázkově sehráli přečíslení dva na jednoho a Pavelcova přesná přihrávka vyústila v rozdílovou trefu Adama Rauše – 1:2. A aby toho nebylo pro domácí málo, na začátku 47. minuty se ukryl za zády táborských obránců Lukáš Endál a po ukázkovém blafáku znamenajícím zvýšení na 1:3 si vysloužil uznání od brodských, ale i domácích fandů – 1:3. Další podobnou akci hostů záhy zneškodnil Šatný a nakypřil tak spoluhráčům úrodnou půdu pro útok na vymazání nepříznivého skóre. Ve 49. minutě po Matušíkově výzvě šikovně usměrnil kotouč za Č. Nováka před brankou ukotvený Milan Dančišin a dostal domácí na kontakt – 2:3. Čas ovšem nelítostně plynul, a když v 55. minutě pohrdl „dvěstěprocentní“ šancí Nevšímal, nevypadalo to s nadějemi kohoutů dobře. Přesto se nakonec přesvědčili, že se má bojovat až do konce. Hra bez brankáře dlouho vyznívala do ztracena, pak si ale domácí přece jen podmanili útočné pásmo a v čase 59:03 za to sklidili sladký plod – Tomáš Hajič dostal od bránících hráčů příliš prostoru na levém kruhu a svou střelu umístil dokonale – 3:3.

Dění v pětiminutové prodloužení otevřela slibná, leč nevyužitá příležitost brodského forvarda Pártla, podstatně rázněji ale bušili na vítězné brány Táborští. Do šancí z řad vyložených se postupně prodrali Zadražil, Říha a Svoboda, nad všemi ale dokázal zvítězit výborně chytající Č. Novák a posunul zápas k rozhodujícím nájezdům. V nich se osud přívětivěji usmál na hráče z Kotliny. Na domácí straně sice překonali brodského brankáře Nováka Matušík a Svoboda, na druhé straně ale podobně zvládli své nájezdy Rauš a Bureš. Poslední slovo v utkání si vzal matador havlíčkobrodské družiny Jan Novák a střelou po ledě rozjásal spoluhráče i skupinku hostujících příznivců v hledišti – 3:4.

Autor: Pavel Šácha, hctabor.com

Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 odstartoval

Proč si pořizovat permanentku?

  • Vyhnete se frontám u pokladny a získáte vstup na všechna domácí utkání základní části i play off
  • Ušetříte, jen v základní části bude vaše úspora až 600 Kč (v součtu s play off ušetříte ještě více)
  • Zajistíte si své oblíbené místo na sezení
  • Ke každé permanentce získáte podepsanou kartičku mistra světa Ondřeje Beránka

Přečtěte si více informací o nákupu a cenách permanentek

Pořiďte si permanentku z pohodlí domova, využijte online nákup

Koupit permanentku

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, čtvrtek 22.8.2024 od 18:00
Zimní stadion Tábor
3:4sn
(1:0, 0:1, 2:2 - 0:0)
Tábor - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Matai (Krliš, Dančišin), 49. Dančišin (Matušík), 60. Hajič (Severa, Svoboda) – 25. Melenovský (Pártl), 42. Rauš (Pavelec), 47. Endál (Pártl), rozh. náj. Novák. Rozhodčí: Šperl – Lang, Šimánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 37:17 (11:3, 9:7, 13:5 – 4:2). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4sn.

Sestavy

Tábor

Šatný (Žajdlík) – Remta, Plášil, Říha, Gajdolín, Hajič, Suchánek (C), Bouška – Matai, Matušík (A), Dančišin – Nevšímal, Zadražil, Krliš – Cikhart, Adamec, Svoboda – Prášek, Severa, Duda

Havl. Brod

Č. Novák (M. Novák) – Zych, Benák, J. Novák, Vašíček, Kerber, Vala, M. Krejčí – Tecl, Valášek, Melenovský – Pavelec, Rauš, Bureš – Endál, Pártl, Janko – Dymák (C), D. Krejčí

Aktuality

Prodej permanentek

Neděle 1. září | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 byl prodloužen do 30. září. Přečtěte si celý článek.

Prodej permanentek

Úterý 27. srpna | Na nákup permanentky na novou sezonu 2024/25 zbývá posledních 5 dní, prodej končí v sobotu 31. srpna. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Změny časů přípravných zápasů

Středa 21. srpna | V rozpisu domácích přípravných zápasů došlo ke změně časů začátků dvou utkání. Duel proti Vrchlabí odstartuje ve čtvrtek 29. srpna v 18:00, klání s Táborem je na programu v pátek 13. září už od 17:30. Oba zápasy se odehrají na zimním stadionu v Ledči nad Sázavou. Podívejte se na kompletní rozpis přípravných zápasů.

Prodej permanentek

Čtvrtek 1. srpna | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 právě odstartoval. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Mistři na náměstí

Ondřej Beránek přiveze pohár mistrů světa do Brodu. Přivítejte ho ve čtvrtek 20. června na Havlíčkově náměstí. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Čtvrtek 9. května | Komentátor Novák: Byl to zážitek! Hüblovi jsem záviděl. Brod? Chci úspěch, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Partneři klubu