24. 11. 2017 | Štěpán Ondráček, Martin Vavruša

Starší dorost prohrál nervy drásající přestřelku s Olomoucí

OLOMOUC - Starší dorostenci dnes odcestovali do Olomouce, kde je čekalo první kolo nadstavby. Utkání nabídlo hned od začátku napínavou podívanou, jako první se prosadili domácí. Bruslaři minutu před koncem první třetiny vyrovnali, ovšem Olomoučtí si vzali vedení zpět. Druhou třetinu opanovali hráči s kohoutem na hrudi 3:1 a havlíčkobrodští hokejisté museli ve zbytku duelu dotahovat. To se svěřencům Richarda Cachnína st. zčásti dařilo, ale nakonec z Olomouce odjíždí s prázdnou po porážce 6:4. Do tabulky střelců se zapsali Richard Cachnín, Tomáš Křehlík a dvougólový kanonýr Marek Tecl. (Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz)

Fotogalerie

Hosté začali zápas aktivněji, ale chyběly jim vážnější šance, a Olomouc brzy srovnala krok. Do zajímavé pozice se dostali Krátký i Štefka, ale Havlíčkův Brod podržel brankář Rachůnek. O pár minut později dokonce na Krátkého zívala prázdná branka, ale olomoucký útočník šanci trestuhodně promarnil.

Převaha domácí pokračovala i v dalším průběhu první třetiny, ale Rachůnek svůj tým dlouho držel. Poprvé kapituloval až v patnácté minutě, když Daniel Indrák zamířil přesně pod horní tyč. Hosté poté přidali na obrátkách ve snaze o rychlou odpověď a v poslední minutě třetiny se přece jen dočkali poté, co před Mokrým tečoval puk Richard Cachnín. Jen o dvacet šest vteřin později ale vrátil domácím vedení David Vosátko.

Druhou třetinu začínali Havlíčkobrodští v početní převaze, kterou se jim ale nepodařilo využít a poté převzali otěže zápasu opět domácí. Ti svou snahu korunovali ve 26. minutě třetí brankou, když David Štefka předvedl svůj důraz na brankovišti. Také tentokrát se hosté pokusili o rychlou odpověď a zvýšili důraz, čímž si vynutili další přesilovku, ale opět v ní neuspěli a ve 31. minutě přišel další úder Kohoutů, tentokrát z hole Jana Štědrého. Po tomto gólu vystřídal Matěje Rachůnka v brance hostů Dominik Arbelovský.

Impuls hostujícího trenéra zafungoval skvěle a Havlíčkův Brod se o osmasedmdesát sekund později dočkal snížení. A byl to Marek Tecl, kdo dorážkou zblízka překonal brankáře Mokrého. Radost bruslařského klubu ani tentokrát netrvala dlouho, jen o dvě a půl minuty později vrátil domácím tříbrankové vedení Jiří Krátký.

Pokud chtěli hosté se zápasem něco udělat, potřebovali konečně přeměnit aktivní nástup do třetiny v rychlou branku, a právě to se jim v poslední části podařilo, když Marek Tecl využil přesilovou hru krásnou ranou z předbrankového prostoru. O chvíli později za Mokrým cinkla tyčka, do další dobré šance se dostával Dudycha, ale skóre zůstávalo nezměněné.

Ve 48. minutě si pak Bruslaři zkomplikovali cestu k vyrovnání vyloučením a Olomouc trestala. V nabídnuté přesilové hře se puk dostal k Matěji Kořenkovi, který zamířil přesně pod horní tyč. O chvíli později mohl náskok navýšit ještě Paťava, ale přihrávku od Krátkého nedostal přesně. Šest a půl minuty před koncem se Havlíčkův Brod dotáhl opět na rozdíl dvou branek, tentokrát zásluhou Tomáše Křehlíka, to však bylo ze strany hostů vše a Olomouc si náskok už pohlídala.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 1 2
Richard Cachnín ml. 1 1 2 1 0
Pavel Dudek 0 0 0 0 0
Štěpán Dudycha 0 1 1 0 2
Adam Dvořák 0 1 1 0 0
Viktor Horák 0 0 0 -2 0
Jiří Hromádka 0 0 0 -1 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -1 0
Tomáš Křehlík 1 2 3 0 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -1 0
Jakub Petržilka 0 0 0 -2 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Adam Rybáček 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 2 1 3 0 0
Stanislav Vaněk 0 0 0 -2 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 29 0 2 10 0 0
Matěj Rachůnek 31 0 4 10 0 0

Ohlasy k utkání

B1. kolo, pátek 24.11.2017 od 13:00
Zimní stadion Olomouc
6:4
(2:1, 3:1, 1:2)
Olomouc - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Indrák (Krátký, Vosátko), 20. Vosátko (Indrák), 26. Štefka (Kořenek, Kalač), 31. Štědrý (Handl, Rosecký), 35. Krátký (Indrák), 49. Kořenek (Mader, Štefka) – 20. Cachnín (A. Dvořák, Tecl), 33. Tecl (Křehlík), 43. Tecl (Křehlík, Dudycha), 54. Křehlík (Cachnín). Rozhodčí: Vít Hykel – Radim Adamec, Marian Poruba. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 41. Střely na branku: 26:24 (9:7, 12:8, 5:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4.

Sestavy

Olomouc

Mokrý (Hasala) – A. Rutar, Mader "C", Bahounek, Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Kret, T. Dvořák

Havl. Brod

Rachůnek (od 31. Arbelovský) – A. Dvořák, Dudycha, Horák, Krejčí, Adam, Vaněk – Křehlík, Cachnín "A", Tecl "C" – Petržilka, Kohout, Hromádka – Dudek, Vaňous, Kulhánek – Rybáček, Pokorný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu