19. 11. 2017 | Štěpán Ondráček, Klára Petrásková

PARÁDA! Starší dorost na závěr porazil hradecký Mountfield

HRADEC KRÁLOVÉ - Ve včerejším zápase starší dorost tahal za kratší konec, ale dnes předvedl koncentrovaný výkon za, který si odvezl velmi cenné tři body. Svěřenci Richarda Cachnína st. v utkání prohrávali, ale do konce první části dokázali výsledek otočit. Ve druhé třetině sice Východočeši vyrovnali, ale Bruslaři měli parádní pětiminutovku v níž zaznamenali tři branky. Tento moment rozhodl celý zápas,Hradečtí sice kontrovali, ale nezbyly jim síly na zvrat.

V počátku duelu neměli gólmani příliš mnoho práce, tuto skutečnost ale doslova uťali Hradečtí. Ti se totiž v páté minutě ujali vedení, když Samuel Hrabčák propálil hostujícího brankáře z pravého kruhu – 1:0. Jak minuty ubíhaly, začali se do šancí dostávat častěji hráči z Kotliny. Viktor Horák sice nastřelil jenom tyč, 15 vteřin nato ale dorazil puk do sítě Pavel Dudek – 1:1.

Další gólová situace na sebe nechala čekat pouhé čtyři minuty. To se k vyraženému kotouči dostal Marek Tecl a kolem výstroje ležícího gólmana ho dostal až za brankovou lajnu – 1:2. Reagovat vyrovnávací trefou mohli z dobrých pozic Kryštof Lang a Petr Kuboš, oba hradečtí hokejisté ale ztroskotali na Martinu Nedvědovi. Do první přestávky se tak skóre již nezměnilo.

Z druhé periody pak uběhlo pouhých 62 vteřin a bylo vyrovnáno. Branku na 2:2 vstřelil Dominik Šedivý, který osamocen před bránou neminul. Následovala však „havlíčkobrodská pětiminutovka“, v níž hosté zasadili do hradecké klece hned tři fíky. Nejprve se prosadil Jiří Hromádka, jehož za 81 vteřin následoval Tomáš Kulhánek – 2:4.

Kryštofa Ševců pak z brány vyhnal Jakub Petržilka, po jeho procpání touše od pravé tyče se do hradecké svatyně postavil Denis Vacek. Impuls fungoval na Východočechy okamžitě. Nahrávka Dominika Šedivého byla sice hostujícím bekem sražena, ovšem pouze tak, že skončila v brodské síti – 3:5. V závěru třetiny se pak ke střídání gólmanů uchýlil také tým z Kotliny a Martina Nedvěda tak vystřídal Dominik Arbelovský.

Ten ale zůstal v bráně jenom do přestávky, po ní se totiž mezi tři tyče vrátil Martin Nedvěd. A hned musel čelit Šedivého pokusu o hattrick, místo u levé tyče ale na poslední chvíli pokryl špičkou betonu. V přečíslení pak nahrával Martinu Pěnčíkovi Tadeáš Pinkas, hradecký obránce ale se střelou vyčkával a Nedvěd se stihl přesunout.

K radosti nebylo daleko na druhé straně, Jiřímu Hromádkovi se ale nepovedlo propasírovat kotouč mezi Vackovými betony. Jak se čas třetí periody chýlil ke konci, Hradečtí se víc a víc snažili cpát do útočného pásma, havlíčkobrodská obrana ovšem byla neprostupná. Ubránila také závěrečnou power-play a Havlíčkův Brod si z Hradce na závěr základní části odvezl tři body za výhru 5:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 1 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 1 0
Pavel Dudek 1 0 1 0 0
Štěpán Dudycha 0 1 1 1 0
Adam Dvořák 0 1 1 2 2
Viktor Horák 0 1 1 0 2
Jiří Hromádka 1 0 1 1 0
Tomáš Kohout 0 1 1 1 0
Jakub Košťál 0 1 1 1 0
Matěj Krejčí 0 0 0 0 0
Tomáš Kulhánek 1 1 2 1 0
Jakub Petržilka 1 0 1 1 0
Adam Rybáček 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 1 1 2 1 0
Stanislav Vaněk 0 1 1 0 0
Pavel Vaňous 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 5 0 0 5 0 0
Martin Nedvěd 55 0 3 24 0 0

Ohlasy k utkání

20.. kolo, sobota 18.11.2017 od 15:30
ČPP ARÉNA
3:5
(1:2, 2:3, 0:0)
Hr. Králové - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Hrabčák (Lang), 22. Šedivý, 33. Šedivý (Hrabčák) – 11. Dudek (Vaněk, Košťál), 15. Tecl (Kulhánek, Dudycha), 27. Hromádka (Horák), 28. Kulhánek (Cachnín, Tecl), 33. Petržilka (Kohout, Dvořák) Rozhodčí: Tomáš Veselý - Michal Skokánek, Jan Gregar. Vyloučení: 3:2. Bez využití . V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku:32:38 (8:14, 13:16, 11:8). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.

Sestavy

Hr. Králové

Ševců (33. Vacek) – Řehák, Janoušek, Martinec, Pěnčík (C), J. Kynčl, Kuboš – Dominik Šedivý, Jakubec, M. Síla, T. Pinkas, Hrabčák, V. Síla, Lang, Komma, Kašpar, Poppel.

Havl. Brod

Nedvěd (35. – 40. Arbelovský) – Dvořák, Adam, Horák, Krejčí, Dudycha, Vaněk – Vaňous, Petržilka, Kohout, Tecl (C), Hromádka, Dudek, Rybáček, Kulhánek, Cachnín, Košťál.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu