11. 12. 2015 | Ladislav Vácha

Prokletí pokračuje. Starší dorost znovu nebodoval s Mladou Boleslaví

Starší dorostenci se v pátek vypravili na led Mladé Boleslavi, neoblíbeného soupeře, proti němuž v dosavadním průběhu soutěže nedokázali získat ani jeden bod. Mladí Bruslaři ale začali dobře a díky přesné teči Davida Michálka nakročili k překvapení. Středočeši však předvedli v prostřední části obrat a ve třetí periodě ještě přidali pojistku. Havlíčkův Brod si tak odvezl porážku 1:3.

Lepší vstup do utkání měli Havlíčkobrodští. Hned v závěru první minuty se do úniku dostal Pavel Hendrych a natrefil břevno Markovy branky. I přes to ale úvodní dějství nenabídlo žádnou strhující hokejovou podívanou. Diváky však probudil aktivní Marek Mlčoch, jenž se na modré napřáhl a jeho střela skončila jen kousek od hostující branky. Celek z Vysočiny si nakonec svou aktivitou vynutil úvodní gólovou trefu. Na modré čáře se napřáhl Patrik Hrabaň, jehož střelu stačil tečovat mezi tři tyče ještě David Michálek. Závěr první třetiny už žádné vyložené šance nenabídl, a tak mohli být po dvaceti minutách spokojenější hosté.

Do prostředního dějství vstoupili lépe domácí Bruslaři. Hostům nejenže nevyšla početní výhoda, ale navíc ještě hráli v šesti. Díky tomu si přesilovku zahráli Boleslavští a ti ji využili. Kroni Musliu se chopil puku a objel s ním hned několik bránících hráčů. Zpoza brány jej poslal před brankoviště, odkud ho mezi tři tyče tečoval Jan Jindra. Středočeši byli i nadále více při chuti. Nejdříve poslal puk na bránu Křížek a o dorážku se pokoušel ještě Kalaš. Tentokrát se však domácí neradovali. I hosté ale hrozili z občasných brejků. Při závaru u Davida Marka se snažil propasovat puk mezi tři tyče Jiří Vlach, ale boleslavský gólman byl nekompromisní.

Havlíčkobrodští však zaznamenali další velkou šanci. Hostující hráči totiž mohli zakončit do prázdné branky, ale David Marek předvedl doslova tygří skok, kterým se vrátil do brankoviště a zabránil dalšímu gólu ve své síti. Při přesilové hře následně pálil od modré František Uřidil, ale puk mezi tři tyče nepropadl. O dorážku se následně pokoušel Musliu, jenže ani on neuspěl. O zmatek v hostujícím brankovišti se postaral hráč z reprezentace David Jirásek. Kulich však puk zastavil a následné dorážky rázně utnul. Dlouho to ale netrvalo a 79 diváků v malé hale se dočkalo další branky. Svůj hokejový um předvedl znovu Kroni Musliu, který si najel s pukem do pravého kruhu, kde byl ale atakován. I přes to poslal puk zpoza brány na volného Milana Dančišina, jenž se z bezprostřední blízkosti nemohl mýlit. Ve druhém dějství tedy Boleslavští otočili vývoj utkání.

Hned v úvodu té třetí dorážel na několikrát před brankou Oscar Flynn, ale Kulich svůj celek i tentokrát podržel. Michálek například na druhé straně prověřil Marka v domácí svatyni, ale ten zasáhl svou lapačkou. Hosté následně vyhodili na zakázané uvolnění a krátce po něm se Mladá Boleslav prosadila. František Uřidil se po dlouhé a trpělivé kombinaci na modré čáře odhodlal k přesně promyšlené střele a puk stačil mezi tři tyče bezchybně tečovat ještě Jan Jindra, jenž se prosadil podruhé v utkání.

Havlíčkův Brod však stále nic nevzdával a snažil se o vrácení skóre na svou stranu. K vidění byl další z dramatických závarů před domácí brankou, jenže ani tentokrát hosté další branku nepřidali O chvíli později zkoušeli uspět ještě Holenda s Vlachem, zvednout kotouč nad Markovy betony se ale snažili marně. K žádnému závěrečnému tlaku už se celek z Vysočiny nezmohl, a tak si domácí připsali tři cenné body v boji o jistotu play-off, hosté naopak vyšli i ze čtvrtého a nejspíše posledního vzájemného zápasu této sezóny naprázdno.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -1 2
Lukáš Beran 0 1 1 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -1 2
Vojtěch Holenda 0 0 0 -2 0
Patrik Hrabaň 0 1 1 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 -1 12
Daniel Králíček 0 0 0 1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 1 0 1 0 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Robert Škola 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -1 4
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 3 33 0 0

Ohlasy k utkání

27. kolo, pátek 11.12.2015 od 17:00
3:1
(0:1, 2:0, 1:0)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 25. Jindra (Musliu, Dančišin), 36. Dančišin (Musliu), 52. Jindra (Uřidil, Dančišin) – 10. Michálek (Hrabaň, Beran). Rozhodčí: Martin Horinek – Pavel Folk, Jan Gabriel. Vyloučení: 2:5, navíc Kopic (HBR) OT 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Sestavy

Ml. Boleslav

Marek (Tříška) – Uřidil, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Petržílka, Nepokoj, Mlčoch – Zich, Kerda, Flynn, Musliu, Křížek, Homolka, Havelka, Kalaš, Jindra, Hrachovec, Dančišin

Havl. Brod

Kulich (Hanák) – Kopic, Hrabaň, Benák, Lachman, Němec – Piskač, Michálek, Vlach, Beran, Škola, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Aktuality

Napsali o nás

Čtvrtek 9. května | Komentátor Novák: Byl to zážitek! Hüblovi jsem záviděl. Brod? Chci úspěch, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu