včera | Ladislav Vácha

Bruslaři se vydají za prodloužením vítězné série! Uspějí na ledě rozjeté a nepříjemné Kopřivnice?

Bruslařům se postaví do cesty další těžká překážka! Ve středu 23. října je čeká dlouhá cesta do Kopřivnice, kde se pokusí natáhnout šňůru výher o pátý dílek. Tatra budí po minulých dvou zápasech respekt, když překvapivě skolila silné soupeře. Úvodní vhazování proběhne v 18:00. Pokud se na zápas nechystáte osobně, můžete jeho průběh sledovat prostřednictvím textového online přenosu nebo na placeném streamu! (Foto: Karolína Vencovská)

HC ISMM Kopřivnice

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Kopřivnice (kapacita 3 034 míst)
Klubové barvy: žlutá, modrá
Webové stránky klubu: hc-koprivnice.cz
Trenér: Josef Doboš

Kopřivnice obsadila v základní části předešlého soutěžního ročníku 7. příčku a proklouzla do osmifinále play off, v němž narazila na Vyškov. Konečného družina byla jednoznačným papírovým favoritem, což potvrdila hned v prvním utkání série, když doma svého soupeře rozstřílela suverénně 9:1. Další dva zápasy už byly o poznání vyrovnanější (Kopřivnice – Vyškov 2:4, Vyškov – Kopřivnice 3:2p), soubor z města tatrovek však nakonec sérii prohrál 0:3. S cílem postoupit znovu do prestižních vyřazovacích bojů šla určitě Kopřivnice i do této sezony.

HC ISMM Kopřivnice – BK Havlíčkův Brod (středa 23.10.2024, 18:00) online

Hororovější vstup do mistrovských bojů si však nedokázala parta kolem kapitána Jakuba Macha snad ani představit. Prohrála všech pět úvodních zápasů, nezískala v nich ani bodík a krčila se na úplném dně tabulky. „My už si musíme opravdu v kabině vše vyříkat a ujasnit si, zda všichni chceme to samé, tedy hrát hokej. Opět nás zklamala i disciplína. Je mi to líto i vůči fanouškům, kteří nás i dnes přijeli podpořit,“ zlobil se tehdy po porážce 0:4 ve Valašském Meziříčí hlavní trenér Josef Doboš.

(Foto: facebooková stránka HC ISMM Kopřivnice)

Ze svízelné situace však dokázala Tatra obdivuhodně vybruslit. Na svém ledě skolila v důležité bitvě Velké Meziříčí 4:2, a i když následně padla 3:6 ve Znojmě, vytasila ze svého rukávu neskutečný majstrštyk! Doma senzačně porazila první Havířov 4:2 a vzápětí si vyšlápla i na Vyškov, kde šokovala triumfem 3:1. Nálada v kabině je tak nyní mnohem veselejší. „Rád bych pochválil celý tým za to, co odvedl na hřišti. Od začátku hrál bojovně, s nasazením, sebevědomě a ze zajištěné obrany. Nechyběly obětavé zákroky a znovu vynikající výkon brankáře Kubáně,“ chválil po sobotní výhře své svěřence kouč Doboš. Jeho tým má na kontě devět bodů a patří mu v tabulce 11. místo.

Co se týče hráčského kádru, v brankovišti už se vystřídali tři gólmani. Nejvíce toho zatím odchytal dvacetiletý talent Darek Bartošák, který zasáhl do šesti utkání. Předešlé dva zápasy však absolvoval jeho třiatřicetiletý kolega Andreas Kubáň, jenž výrazně pomohl k překvapivým triumfům s Havířovem a ve Vyškově. Brodským střelcům bude čelit pravděpodobně on. Dva starty dosud zaznamenal zkušený Jan Baldik.

Nastoupí proti Bruslařům do kopřivnické brány Andreas Kubáň?
(Foto: Lukáš Jandora, hc-havirov.cz)

Pozicí nejproduktivnější obránce se může pyšnit třiadvacetiletý Slovák Matej Petrek, který už si připsal 5 kanadských bodů (3+2). Daří se také zkušeným bekům Marku Slavíkovi a Miroslavu Markovi (oba 1+3). Po bodu zatím zaznamenali Petr Kelnar a Patrik Zeman (oba 0+1). Na bodový zápis zatím čekají Tomáš Fojtík, Adam Spurný, Filip Hlaváč, David Kyanka a Tobiáš Mošnička.

Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem týmu je Jiří Pargač (6+5), kterému dýchá na záda z odstupu jediného bodíku Dominik Suchý (5+5). Alespoň čtyři body už nastřádali Filip Indrst (5+2), kapitán Jakub Mach (2+5), Ondřej Sluštík (1+3) a Martin Kubík (0+4). Po bodu zapsali Dominik Raška, Štěpán Jurek (oba 1+0), Filip Fojtík, Patrik Gola, Mateusz Siekierka a univerzál René Bartošák (všichni 0+1), který může nastoupit v obraně i v útoku.

Jedním z největších kopřivnických špílmachrů je pravidelně Dominik Suchý
(Foto: hcorli.cz)

Z kabiny Bruslařů

Čtyři zápasy, dvanáct bodů, jen čtyři obdržené branky a dvě nuly vzadu za sebou! Havlíčkobrodští hokejisté se překvapivým vítězstvím 5:3 ve Vyškově vyhoupli na vítěznou vlnu a jedou jako dobře promazaný stroj. Před blížícím se sobotním derby Vysočiny se žďárskými Plameny, v němž se slavnostně vrátí na led nově zrekonstruované Kotliny, ten nejlepší možný tahák pro fanoušky! O to větší motivaci budou mít Novákovi svěřenci ve středu na ledě Kopřivnice, aby se udrželi na vítězné vlně před velkou bitvou s odvěkým rivalem.

Bruslaři si užili poslední dobou hodně radosti
(Foto: Jiří Uchytil)

Bruslaři dosud ukořistili skvělých 19 bodů a v tabulce se vyhřívají na výborné 2. příčce. Hřát u srdce je může i to, že s osmnácti inkasovanými góly mají po Havířovu (15 obdržených branek) druhou nejlepší defenzivu ve východní skupině. Před středečním utkáním ale rozhodně nesmějí usnout na vavřínech a cokoliv podcenit! Výhry Tatry nad Havířovem a Vyškovem, velmi silnými soupeři, jsou dostatečným varováním.

A jak se daří jednotlivým hráčům z pohledu produktivity? Na čele kanadského bodování najdeme Marka Tecla (2+8), za nímž následují sedmibodoví Lukáš Endál (4+3) s Petrem Kuchtou (2+5). Po šesti bodech posbírali Marek Kopic (3+3) a nejlepší střelec týmu Milan Valášedk (5+1). Nejproduktivnějším obráncem je ostřílený matador Jan Novák (0+5).

Kanadskému bodování Havlíčkova Brodu vládne šikovný útočník Marek Tecl
(Foto: Luboš Vácha)

Sestavy z minulého utkání

HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (D. Bartošák) – Kelnar, Marek, R. Bartošák, Zeman, Petrek, Mošnička, Kyanka – Pargač, Mach (C), Suchý – Jurek, O. Sluštík, Kubík – Siekierka, J. Sluštík, Indrst.

BK Havlíčkův Brod: Nečas (Č. Novák) – J. Novák (C), Vala, J. Kuchta, P. Vašíček, Kerber, Benák, M. Krejčí – Tecl, Valášek (A), Melenovský – Endál, Pártl, Kopic – Bureš, Rauš, P. Kuchta (A) – Střecha, Rulc, Holenda – Dymák.

Koho sledovat

Velký srdcař a v jednatřiceti letech už i hrající ikona klubu. To je Jiří Pargač, který obléká dres Kopřivnice už desátou sezonu v řadě. V soutěžních ročnících 2018/2019 a 2019/2020 zároveň působil i v zámořském týmu Carolina Thunderbirds. Pravé křídlo elitního útoku vede s jedenácti body (6+5) týmovou produktivitu a je i nejlepším střelcem. Ostrými pálí hlavně v poslední době, když skóroval už čtyřikrát za sebou! Naposledy to odnesl Vyškov, kterému kopřivnická třiadvacítka vstřelila dva góly a výrazně se podepsala pod cenný triumf 3:1. Prodlouží svou skvělou střeleckou formu i proti Bruslařům?

(Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz)

Do úvodu sezony naskočil ve fantastické formě! Havlíčkobrodský gólman Vojtěch Nečas má lví podíl na tom, že Bruslaři tak válí. S průměrem 1,13 obdržené branky na zápas je po táborském Matějovi Žajdlíkovi druhým nejlepším brankářem celé soutěže. Famózní je i jeho úspěšnost zákroků, která činí 95,68 %. Navíc udržel už dvě čistá konta za sebou, když vynuloval střelce Hodonína i Opavy. Puk za svá záda nepustil už déle než 131 minut. Soubor z Kotliny na něj bude hodně spoléhat i v Kopřivnici. Vystřihne další úžasný výkon?

(Foto: Luboš Vácha)

Poslední vzájemné utkání

Oba soupeři spolu naposledy zkřížili hole v posledním kole základní části minulého soutěžního ročníku. Bruslaři už měli jistou účast v play off, proto šetřili na sérii s Opavou celou řadu opor, a do Kopřivnice přijeli ve značně okleštěné sestavě. Domácí vedli po úvodní dvacetiminutovce 3:0, když se postupně trefili Filip Indrst, Jakub Mach a Ondřej Sluštík, který potom ve 34. minutě zvýšil už na 4:0.

Chvíli před druhou sirénou sice snížil tečí Milan Valášek, ale hned v úvodu třetí periody vrátil Kopřivnici čtyřbrankový náskok Vojtěch Pindel. Broďáci ještě vykřesali dvěma slepenými góly z holí Milana Valáška a Marka Kopice naději, ale na konečných 6:3 uzavřel z dorážky Filip Indrst.

HC ISMM Kopřivnice – BK Havlíčkův Brod 6:3 (3:0, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 9. Indrst (Spurný, Kelnar), 12. Mach (Sluštík, Suchý), 14. Sluštík (Mach, Suchý), 34. Sluštík (Petrek, Mach), 41. Pindel (Marek, Indrst), 54. Indrst (Brodek, Marek) – 39. Valášek (Havlát, Krejčí), 51. Valášek (Dvořák, Voříšek), 52. Kopic (Dvořák, Krejčí).

(Foto: Luboš Vácha)

Bilance se soupeřem v II. lize od sezony 2000/01

Počet odehraných zápasů: 23
Bilance: 9-2-5-7
Výsledky: 5:3, 3:4p, x4:3p, x4:5p, x5:4, x3:4p, x7:1, 5:3, 0:4, 1:2p, 2:3, 1:3, x5:3, x1:2p, x0:1, 3:5, 3:2sn, 7:3, 2:5, 3:2, 7:3, 5:2, 3:6
Skóre: 79:73

x – hráno v play-off

Velká soutěž s Blachotrapez

Sbírejte vstupenky z domácích zápasů a vyhrajte až 20 000 Kč na novou střechu od firmy BLACHOTRAPEZ – generálního partnera BKHB!

  • Zakupte si 5 vstupenek (online i na pokladně) s logem BLACHOTRAPEZ na různé domácí zápasy
  • Zaregistrujte se do soutěže
  • Vyhrajte až 20 000 Kč na novou střechu!

Losování proběhne na posledním domácím zápase kalendářního roku 2024 na stadionu Kotlina. Tak nezapomeňte a vstupenky nevyhazujte.

Více informací o Velké soutěži

Aktuality

Proti Opavě ve Světlé

Středa 16. října | Čekání na návrat do naší milované Kotliny se blíží ke konci. A-tým Bruslařů se naposledy představí v azylu, v sobotu 19. října přivítá Opavu od 17:00 ve Světlé nad Sázavou. Přečtěte si více informací.

Proti Ďáblům v Chotěboři

Pondělí 7. října | Havlíčkobrodský A-tým kvůli zpožděné rekonstrukci ledové plochy v Kotlině odehraje další domácí zápas v azylu. Proti Novému Jičínu se utká v sobotu 12. října od 16:30 v Chotěboři. Přečtěte si více informací.

Prodej permanentek

Sobota 28. září | Vybrali jste podobu nové permanentky. Ale pozor, pořídit si ji můžete už jen do pondělí 30. září. Přečtěte si celý článek.

Prodej permanentek

Neděle 1. září | Prodej permanentek na novou sezonu 2024/25 byl prodloužen do 30. září. Přečtěte si celý článek.

Prodej permanentek

Úterý 27. srpna | Na nákup permanentky na novou sezonu 2024/25 zbývá posledních 5 dní, prodej končí v sobotu 31. srpna. Jaké jsou jejich ceny? Co s permanentkou získáte? Jak prodej probíhá? Přečtěte si celý článek.

Změny časů přípravných zápasů

Středa 21. srpna | V rozpisu domácích přípravných zápasů došlo ke změně časů začátků dvou utkání. Duel proti Vrchlabí odstartuje ve čtvrtek 29. srpna v 18:00, klání s Táborem je na programu v pátek 13. září už od 17:30. Oba zápasy se odehrají na zimním stadionu v Ledči nad Sázavou. Podívejte se na kompletní rozpis přípravných zápasů.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Partneři klubu