26. 7. 2017 | Ladislav Vácha

Mezinárodní hokejová škola 2017: Bruslaři si zatím vedou skvěle!

JIHLAVA – V sobotu 22. července začala v Jihlavě Mezinárodní hokejová škola, jejíž účastníci už za sebou mají bohatý program. Mladí hokejisté z Vysočiny a Finska už absolvovali tréninky na suchu i na ledě, focení na vlastní hráčské kartičky, společný trénink s bývalým výborným hokejistou i trenérem Františkem Musilem a dva odehrané zápasy. Obránce Zdeněk Fišer s útočníkem Filipem Vašákem z tábora Bruslařů, které navíc ze střídačky vedl brodský trenér Jakub Venc, se v nich mezi nabitou konkurencí rozhodně neztratili! (Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz)

Všichni tři zástupci našeho klubu byli zařazeni do týmu Blue Lightnings a ve dvou utkáních proti White Sharks si počínali skvěle. V prvním vyrovnaném zápasu zvládlo mužstvo modrých lépe třetí třetinu a došlo si pro výhru 5:3. Mladým Bruslařům se dařilo zejména ve druhém duelu, který Blue Lightnings ovládli poměrem 9:6. Obránce Zdeněk Fišer si připsal jeden kanadský bod, když se podílel asistencí na třetím gólu svého týmu, který vstřelil ve 32. minutě Juuso Halme. Ve skvělém světle zazářil i útočník Filip Vašák, jenž v 6. minutě otevřel svou přesnou trefou gólový účet utkání a navrch potom ještě přidal 4 asistence! S pěti body tak byl vybrán jedním z nejlepších hráčů duelu!

1. zápas

Blue Lightnings – White Sharks 5:3

Branky a nahrávky: 4. Michael Procházka (Tadeáš Kuba), 39. Jonáš Jungwirth (Aapo Mäenpää), 43. Jonáš Jungwirth, 46. Noah Leppänen (Adam Horký, Šimon Báťa), 50. Aapo Mäenpää (Stanislav Pelikán) – 7. Michael Bačkovský (Matěj Vovsík), 26. Adam Kříž (Noa Uotila), 48. David Krotký (Arttu Hakulinen)

Blue Lightnings: Aaro Roivas (21. Lukáš Vejmelka, 41. Filip Havlík) – Ossi Ahlgren, Juuso Halme, Matvey Ulanen, Radek Němec, Nikolas Bobrovský, Lukáš Číhal, Stanislav Pelikán, Zdeněk Fišer – Noah Leppänen, Oskari Koponen, Aapo Mäenpää, Eetu Salonen, Joonatan Wiren, Tadeáš Kuba, Adam Horký, Šimon Baťa, Jonáš Jungwirth, Filip Vašák, Michal Procházka. Tomáš Staněk. Trenéři: Jakub Venc, Matti Ranta, Daniel Šťastný

White Sharks: Alvar Havukari (21. Pavel Pulda, 41. Petr Juda) – Miro-Tapio Palonen, Mikael Miiluniemi, Eetu Saarinen, Eemeli Tuomivaara, Štěpán Šabatka, Matěj Vovsík, Otakar Beran, Tomáš Frühbauer – Arttu Hakulinen, Niklas Puistola, Konsta Viitanen, Luukas Rauma, Noa Uotila, David Krotký, Adam Svoboda, Tomáš Jaša, Martin Hrbek, Michael Bačkovský, Adam Kříž, Ondřej Koukola. Trenéři: Tomáš Dzurik, Jarkko Mattila, Roman Peschout

Brodský trenér Jakub Venc během zápasu udílel pokyny svým svěřencům.
(Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz)


2. zápas

Blue Lightnings – White Sharks 9:6

Branky a nahrávky: 6. Filip Vašák (Jonáš Jungwirth), 22. Jonáš Jungwirth (Filip Vašák, Joonathan Wiren), 32. Juuso Halme (Zdeněk Fišer, Filip Vašák), 40. Jonáš Jungwirth (Filip Vašák), 45. Aapo Mäenpää (Adam Horký, Šimon Báťa), 46. Jonáš Jungwirth (Filip Vašák), 51. Lukáš Číhal (Eetu Salonen), 54. Juuso Halme (Aapo Mäenpää), 55. Adam Horký (Eetu Salonen, Tomáš Staněk) – 8. Noa Uotila, 30. Mikael Miiluniemi, 34. Otakar Beran (Noa Uotila, Adam Kříž), 38. Michael Bačkovský (Eemeli Tuomivaara), 58. Adam Svoboda

Blue Lightnings: Lukáš Vejmelka (21. Filip Havlík, 41. Aaro Roivas) – Ossi Ahlgren, Juuso Halme, Matvey Ulanen, Radek Němec, Nikolas Bobrovský, Lukáš Číhal, Stanislav Pelikán, Zdeněk Fišer – Noah Leppänen, Oskari Koponen, Aapo Mäenpää, Eetu Salonen, Joonatan Wiren, Tadeáš Kuba, Adam Horký, Šimon Baťa, Jonáš Jungwirth, Filip Vašák, Michal Procházka. Tomáš Staněk. Trenéři: Jakub Venc, Matti Ranta, Daniel Šťastný

White Sharks: Pavel Pulda (21. Petr Juda, 41. Alvar Havukari) – Miro-Tapio Palonen, Mikael Miiluniemi, Eetu Saarinen, Eemeli Tuomivaara, Štěpán Šabatka, Matěj Vovsík, Otakar Beran, Tomáš Frühbauer – Arttu Hakulinen, Niklas Puistola, Konsta Viitanen, Luukas Rauma, Noa Uotila, David Krotký, Adam Svoboda, Tomáš Jaša, Martin Hrbek, Michael Bačkovský, Adam Kříž, Ondřej Koukola. Trenéři: Tomáš Dzurik, Jarkko Mattila, Roman Peschout

Před brankou panoval rušný provoz.
(Foto: Zdeněk Drla, hcdukla.cz)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu