18. 1. 2013 | Eva Streichsbierová

Suchý prohrál sázku, Rytnauer totiž překonal patnáctigólovou hranici

Generální manažer HC Rebel Havlíčkův Brod Augustin Žák a bývalý vynikající hokejový obránce Jan Suchý, který v klubu zastává funkci obchodního zástupce, spolu už potřetí za sebou uzavřeli před začátkem nového soutěžního ročníku sázku. A její obsah byl zase stejný – podaří se útočníkovi Ladislavu Rytnauerovi vstřelit za sezonu minimálně 15 gólů?

Šéf Rebelů si stál za tím, že ano, legendární bek, že nikoliv. Dvakrát měl pravdu Jan Suchý, ovšem letos se konečně dočkal i jeho sok. „Láďa dal v Mostě dva góly, takže už jich má po 42 kolech dohromady 16. A to znamená, že jsem vyhrál,“ hlásil spokojený manažer.

Cenou pro vítěze je soudek piva. „Dva roky jsem bral výhru já a nevěřil jsem, že by tomu letos mohlo být jinak,“ přiznal Suchý. „Jenže Láďa se hokejově vytáhl, překvapil mě. Ten soudek zaplatím rád, a když jich dá pětadvacet, přidám ještě jeden navíc,“ slíbil.

Dvaatřicetiletý Rytnauer se v prvoligové sezoně 2012/2013 neustále pohybuje v první desítce nejproduktivnějších hráčů. Aktuálně má na kontě 16 branek a 22 asistencí, což mu stačí na sedmé místo. „Je to hokejista, který umí dávat góly. Jenže tady se mu dlouho nedařilo,“ uvedl na adresu současného lídra brodské produktivity Suchý.

Manažer Žák ovšem zkušenému útočníkovi věřil. „Tvrdil mi, že ví, koho koupil, že budeme koukat,“ hlásil s úsměvem bývalý skvělý reprezentant. „Já teď jenom doufám, že Láďovi forma vydrží až do konce, protože pro nás by to bylo jedině dobře. Má vedle sebe spoluhráče, se kterými si navzájem vyhoví, takže by to mohlo vyjít,“ dodal s nadějí.

A co na to samotný úspěšný střelec, jenž se stal hlavním hrdinou sázky? Během čtvrtečního tréninku se Ladislav Rytnauer projevil jako skvělý organizátor a talentovaný choreograf. Ze svých spoluhráčů vytvořil na ledě číslo 15, které symbolizovalo překročení vytýčené gólové hranice a obrazec potom nasměroval tak, aby ho Jan Suchý z VIP prostor dobře viděl.

„Moc pěkný, potvrdilo se, že kluci mají smysl pro humor,“ smál se poražený v sázce. „Nečekal jsem, že je napadne taková věc. O to víc mě potěšili, všichni jsme se tady tomu hodně nasmáli. Chtěl bych za to hráčům poděkovat,“ vzkázal do kabiny.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu