25. 2. 2018 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Starší dorost sahal po bodu, nakonec z Letňan odjel s prázdnou

LETŇANY - Starší dorostenci, kteří měli za sebou dobrý vstup do skupiny O udržení se představili v pražské metropoli. Svěřenci trenéra Richarda Cachnína st. se postavili proti Letňanům. Celek z Vysočiny nezačal dobře, když rychle prohrával, ale na vedoucí branku dokázal odpovědět. Skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou, až do poslední minuty. V ní rozhodli o svém vítězství Letci naopak Havlíčkobrodské může mrzet neproměněné trestné střílení. O branky z táboru Bruslařů se postarali tři rozdílní střelci a to Marek Tecl, Štěpán Dudycha a Tomáš Kohout.

Letci dostáli svému jménu a na Bruslaře překvapivě vlétli s velkou chutí. Vytvořili si velký tlak a nepouštěli svého soka z pásma, přičemž ustavičně zasypávali gólmana Arbelovského vydatnou sprškou střel. Velkou šanci měl na holi obránce Lytvynov, ale jeho bomba jen orazítkovala tyčku brodské brány. Na druhé straně předvedl krásné sólo takřka přes celé hřiště Pokorný, ale vypálil jen do brankáře Zeithamla. V 6. minutě šli domácí zaslouženě do vedení, když hosté nevyhodili puk z pásma, kotouče se před bránou ujal Ivan Lytvynov a prostřelil brankáře Arbelovského. Právě maskovaná opora Broďáků držela skvěle hrající Letňany na uzdě a nedovolila jim vsítit další branku. Hosté mohli vyrovnat, když Kohout narýsoval parádní pas do jízdy Pokornému, jenže ten z dobré pozice mířil nad břevno. Pražané byli mnohem aktivnější, ale druhé branky se před první sirénou nedočkali.

Havlíčkův Brod měl hned na začátku prostřední části obrovskou šanci vyrovnat, když se soupeř během jediného střídání dopustil dvou faulů. Při dlouhé přesilovce 5 na 3 se rána Hromádky odrazila od gólmana Zeithamla těsně nad bránu a Kohout zblízka trefil jen tyč. Letňany se sice ubránily, ale v dalším oslabení už inkasovaly. Elitní formace hostů předvedla nádhernou kombinaci, na jejímž konci Marek Tecl z předbrankového prostoru našel mezírku mezi Zeithamlovými betony. Jenže než stihla brodská radost pořádně doznít, domácí si vzali ztracené vedení zpět. Z okraje pravého kruhu zkusil štěstí Adam Klatt a trefil se přesně k protější tyčce. Gólman Arbelovský neviděl přes hradbu těl před sebou zhola nic. Cachnínovi svěřenci mohli vyrovnat po další bravurní kombinaci při přečíslení 3 na 1, ale obránce Horák měl puk na dlouhou hůl a netrefil tak zcela odkrytou bránu.

Hosté na začátku třetí periody bravurně ubránili oslabení po dvouminutovém trestu brankáře Arbelovského, který vyhodil kotouč mimo hrací plochu, a diktovali tempo hry. Slibnou šanci sice nevyužil Cachnín, když z mezikruží trefil brankáře Zeithamla, ale vzápětí si spravil chuť. Po rychlém objetí brány vykouzlil skvostný pas na okraj kruhů, kde už číhal Štěpán Dudycha, jehož dělovka po mohutném nápřahu zapadla přímo do šibenice. A v 51. minutě sklidili Bruslaři za svou aktivitu znovu kýžené ovoce! Soupeře zamkli v pásmu, z levého kruhu vystřelil Jiří Hromádka a nádhernou tečí usměrnil letící kotouč přesně k protější tyčce clonící Tomáš Kohout. Tentýž hráč mohl poslat svůj tým do trháku, ale při nařízeném trestném střílení mu kotouč po blafáku utekl z hole. Bruslaři toho zanedlouho hodně litovali, protože Letci se dočkali při přesilovce vyrovnání. Z okraje levého kruhu vypálil Adam Klatt a kotouč přepadl brankáři Arbelovskému přes rameno až za jeho záda. Letňany potom zatlačily a po tečované střele zacinkalo břevno brodské brány. Pouhých 23 sekund před třetí sirénou zmrazila hosty ledová sprcha. Pražané získali po zbytečné chybě soupeře puk a Jakub Janča jim vynikající dělovkou z mezikruží vystřelil na poslední chvíli všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -1 0
Richard Cachnín ml. 0 2 2 0 0
Štěpán Dudycha 1 0 1 1 2
Adam Dvořák 0 1 1 0 0
Viktor Horák 0 1 1 0 0
Jiří Hromádka 0 1 1 0 0
Michal Kerber 0 0 0 -1 0
Tomáš Kohout 1 0 1 0 0
Jakub Košťál 0 0 0 -1 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -1 0
Tomáš Křehlík 0 0 0 1 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -1 0
Jakub Petržilka 0 0 0 -1 2
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Marek Tecl 1 1 2 0 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 59 0 4 33 0 2

Ohlasy k utkání

UDR2. kolo, neděle 25.2.2018 od 13:00
ICE ARENA LETŇANY
4:3
(1:0, 1:1, 2:2)
Letňany - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Lytvynov (Kyclt, Srbek), 26. Klatt (Janča, Kyclt), 56. Klatt (Soukup, Pelant), 60. Janča (Vojinovič) – 25. Tecl (Cachnín, Dvořák), 46. Dudycha (Cachnín, Tecl), 51. Kohout (Hromádka, Horák). Rozhodčí: Daniel Jechoutek - Ondřej Doležal, Pavel Zháňal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 37:43 (12:14, 14:17, 11:12). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Sestavy

Letňany

Zeithamel (Hamalčík) – Štěpánek, Schönbauer, Krutil, Pelant, Hlinka, Klatt, Lytvynov - Nárovec, Kyclt, Janča, Soukup, Kalina, Bespalchenko, Srbek, Janiurek, Vojinovič, Pejchal, Škutina

Havl. Brod

Arbelovský (Nedvěd) – Dvořák, Adam, Horák, Krejčí, Dudycha, Kerber - Vaňous, Petržilka, Kohout, Tecl, Hromádka, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu