|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Hradečtí hokejisté vstoupili do utkání o poznání aktivněji, velmi brzy si vynutili přesilovou hru, jíž sice nepřetavili ve svůj prospěch, ale mrzet je to příliš nemuselo. Po drtivou většinu úvodní dvacetiminutovky totiž hráli mnohem aktivněji a probíjeli se často do zakončení, v několika případech hodně nebezpečných. Havlíčkobrodský gólman Suchan tak měl plné ruce práce, když musel pravidelně likvidovat pořádně pestrý přísun nepříjemných projektilů z holí domácích hráčů. V závěru 9. minuty Šejnoha obkroužil branku a Macháň po jeho přihrávce nejdříve v dobré palebné pozici promáchl, poté neuspěl ani s dorážkou bruslí. Zhruba v půlce první třetiny putoval za katr vyloučený brodský bek A. Jelínek. Krátce na to ho následovala klubově smíšená dvojice Šenkeřík – Kubica, jež tímto počinem vlastně ještě umocnila hradeckou přesilovku, protože při hře 4 na 3 se objevilo na ledové ploše více prostoru, což je pro bránící tým vždycky o poznání složitější.

Domácí toho nevyužili, jenže zanedlouho zahrozili prostřednictvím svého forvarda Volrába, jenž mířil těsně nad Suchanovu branku. AV čase 15:09 vyfasoval od sudího 2 + OT na 10 minut útočník Táborský, který se provinil napadením a následným nesportovním chováním. Rebelové se tuto hrou v početní převaze dostali do útočných pozic, z nichž konečně přichystali brankáři Luňákovi větší nebezpečí. Po dvou chycených střelách, které si k němu našli cestu z havlíčkobrodských řad, se strážce hradecké svatyně zapotil v průběhu 19. minuty, když svým pravým betonem vychytal útočníka Knotka, jehož dorážka byla vzápětí nepřesná. V úplném závěru se ještě nabídlo slibné přečíslení 2 na 1 Východočechům, jenže ti s ním naložili špatně a nevytěžili z něj prakticky nic.

Do prostřední části naskočil lepším způsobem rovněž Hradec Králové. Už po čtyřiceti sekundách hry adresoval Kadlec povedenou nahrávku J. Hruškovi, kterého tím vysunul do samostatného úniku, domácí útočník však v obrovské příležitosti na gólmana Suchana nevyzrál. Za pár desítek sekund zaujal nepopulární místo na lavici hanby Knotek a Východočeši tentokrát už nekompromisně trestali. Na sklonku 22. minuty vystřelil Daniel Volráb, brankář Suchan jeho střelecký pokus vyrazil jen do prostoru před sebou, kde číhal ZDENĚK KUBICA a z dorážky rozjásal dav hradeckých fanoušků – 1:0. Rázem to však vypadalo, že hráče v havlíčkobrodských barvách pokropili živou vodou, protože bleskové vyrovnání bylo na světě. Zhruba za minutu napřáhl na modré čáře Ondřej Švaňhal, kotouč se odrazil přesně k JIŘÍMU ONDRÁČKOVI, jenž si už dokázal v nastalé situaci poradit, když poslal puk za Luňákova záda – 1:1. Nedisciplinovanost bojovníků z Kotliny nebrala konců, Moravův dvouminutový trest sice Votroci nepotrestali, ale příjemně se navnadili na útočnou vlnu a toho brzy využili. Po nahrávce Lukáše Chmelíře se ujal puku JAROSLAV ROUBÍK a po individuální akci vrátil Východočechům těsné vedení, když po své nepřesné střele opět zakončoval, tentokrát pod horní tyčku a překonal brankáře Suchana – 2:1. Zanedlouho se musel na chvíli vžít do hlavní role hlavní rozhodčí, jenž postupně rozdal tři vyloučení, po nichž hrál Havlíčkův Brod přesilovku 4 na 3 a vzal si s chutí slovo, když si při větším prostoru na hrací ploše vypracoval slibnou příležitost. U hradecké branky vznikl obrovský závar, nikdo z Rebelů ale nedotlačil puk za gólmana Luňáka.

V průběhu 31. minuty usedl na trestnou lavici brodský útočník Zábranský, čímž přivál silný a přízniví vítr do královéhradeckých plachet. Puk putoval po ose Lukáš Chmelíř – Ondřej Hruška – VÍT BUDÍNSKÝ, přičemž posledně jmenovaný za pouhých 7 sekund využil nabídnutou přesilovku, když rozechvěl přesnou střelou síťku v havlíčkobrodské bráně – 3:1. Aby toho nebylo málo, na hosty se záhy snesla další pohroma, zmatky v havlíčkobrodské obraně totiž dokonale potrestal JIŘÍ KADLEC, který další trefou navýšil náskok domácích – 4:1. Havlíčkův Brod však působil v důležité otázce disciplíny nepoučitelně, už za 10 sekund po čtvrté gólů Východočechů zamířil za katr forvard Meidl. Naštěstí pro soubor z Vysočiny tentokrát domácí hráči nepálili ostrými, svou početní převahu neproměnili v přesný zásah do havlíčkobrodské branky. Faulů se ale nevyvarovali ani oni, ve 38. minutě daroval Rebelům slibnou šanci na významnou korekci nepříznivého stavu vyloučený Budínský. Na konci 39. minuty těžil z kombinace dvojice Petr Šenkeřík – Miroslav Třetina skórující VÁCLAV MEIDL a vykřesal naději pro brodské barvy – 4:2. Po dvou třetinách tak šli hosté do kabin s hratelnějším dvoubrankovým odstupem.

Útlý začátek se odehrával v hradecké režii, jako mávnutím kouzelného proutku však začali tahat za delší konec Havlíčkobrodští, kteří vycítili šanci na zvrat a převzali otěže duelu do svých rukou. Na přelomu 45. a 46. minuty sice proložil havlíčkobrodskou územní převahu tutovou příležitostí Táborský, jehož rána po Roubíkově nahrávce zazvonila na horní tyčku brodské branky, nápor hostů ale postupem času gradoval a vyústil v kýžený gól, jímž se Rebelové dostali na těsný dostřel svého soupeře a nesl výrazný rukopis příjemní „Ondráček“. Na začátku 48. minuty přiťukl agilní Jiří Ondráček puk MARTINU ONDRÁČKOVI, který se nerozpakoval a prostřelil gólmana Luňáka, čímž rozradostnil havlíčkobrodskou část publika – 4:3. Tím se hosté navíc hodně nabudili, pochopitelně proto vystoupali v žebříčku ofenzivní aktivity ještě o pár příček výš. Pestrou škálu zakončení doplnil v 53. minutě Knotek, který našel hezkým pasem Martina Ondráčka, jenže ten trestuhodně minul odkrytou Luňákovu bránu.

Zoufat si Rebelové dlouho nemuseli, protože z této šance vytěžili alespoň přesilovou hru. Ta se jim však nepovedla podle představ a Hradec Králové se ubránil bez úhony. Krátce na to si to rozdali v pěstním souboji Fiedler s Horákem, po jejichž potyčce se hrálo 4 na 4. Svěřenci trenéra Petra Nováka za této situace promarnili další tutovku, tentokrát si vylámali na brankáři Luňákovi zuby Petr Šenkeřík s Vojtěchem Němcem, hradecký muž s maskou zabránil jistému vyrovnání, když zneškodnil hned sérii nepříjemných dorážek. Nesmírná důležitost jeho skvělého momentu se záhy projevila, když přišlo na řadu přísloví nedáš – dostaneš. V 57. minutě se od Jiřího Kadlece dostal puk k JAROSLAVU ROUBÍKOVI, jenž se na vrcholu kruhu odhodlal ke střele zápěstím a výstavní trefou dodal hradeckým řadám větší klid – 5:3. Bojovní Rebelové se z tohoto tvrdého úderu již nevzpamatovali, domácí si pohlídali dvoubrankový náskok až do závěrečné sirény a mohli slavit zisk všech tří bodů, které zůstali po tuhém boji v Hradci Králové.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 2
Aleš Jelínek 0 0 0 -1 2
Michal Kempný 0 0 0 1 0
Jan Knotek 0 1 1 0 12
Václav Meidl 1 0 1 0 2
Marian Morava 0 0 0 1 4
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jiří Ondráček 1 1 2 1 2
Martin Ondráček 1 0 1 0 0
Jan Soldán 0 0 0 -1 0
Aleš Sova 0 0 0 -1 0
Jakub Stromko 0 0 0 0 0
Petr Šenkeřík 0 1 1 1 2
Ondřej Švaňhal 0 1 1 0 0
Miroslav Třetina 0 1 1 -1 0
Petr Vošmik 0 0 0 0 0
Martin Zábranský 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 0 5 28 0 0

Ohlasy k utkání

10. kolo, sobota 16.10.2010 od 18:00
Hradec Králové
5:3
(0:0, 4:2, 1:1)
Hr. Králové - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Kubica (Volráb, Berger), 27. Roubík (Chmelíř), 31. Budínský (O. Hruška, Chmelíř), 33. Kadlec (Roubík, J. Hruška), 57. Roubík (Kadlec) - 23. J. Ondráček (Švaňhal), 39. Meidl (Třetina, Šenkeřík), 48. M. Ondráček (J. Ondráček). Vyloučení: 7:7, navíc Knotek (HBR) a Táborský (HKR) 2 plus OT na 10 minut. Využití: 1:1. Rozhodčí: Jebavý - Arazimová, Špringl. Diváci: 1400. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3.

Sestavy

Hr. Králové

Luňák (Blažíček) - Táborský, Klement, Horák, Chmelíř, Čáp, Višňák, Pánek – J. Hruška, Roubík, Kadlec - Budínský, Moskal, O. Hruška - Berger, Volráb, Kubica - Macháň, Šejnoha, Březina.

Havl. Brod

Suchan (Opršal) - Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava, Vošmik, A. Jelínek, Soldán, Zítka - Meidl, Třetina, Voj. Němec - Fiedler, Knotek, M. Ondráček - Švaňhal, Zábranský, J. Ondráček - Stromko, Pavlík, Hadrava.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu