|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Jako první se hnali do útoku domácí hokejisté, útočník Nevyhoštěný si však cestu k Suchanově brance neprobil přes beka Kempného. Za pár okamžiků zůstal ležet na ledové ploše otřesený benátecký forvard Mrkvička a za doprovodu lékaře musel nedobrovolně zamířit do kabin. Pokračovalo se ve hře a aktivní pojetí obou týmů s sebou přineslo slušné tempo, kotouč se rychle stěhoval po hřišti od branky k brance, z čehož vyústilo několik nebezpečných šancí. Ve 3. minutě zkoušel štěstí střelou z levé strany dlouhodobý havlíčkobrodský tahoun Třetina, ovšem jeho střelecký pokus těsně minul branku gólmana Stejskala. Zahanbit se nenechali ani Středočeši a také zahrozili, když na začátku 6. minuty pálil mezerou mezi brodskými obránci domácí Hudíček, ale rovněž postrádal jeho projektil potřebnou přesnost a cestu si mezi tři tyče nenašel. V průběhu 8. minuty se stal prvním vyloučeným hráčem hostující útočník Zábranský a Benátky nad Jizerou měly k dispozici hru v početní převaze. Kdo čekal benátecký nápor na gólmana Suchana, musel být hodně zklamán. Až na Kajínkův tečovaný pokus, jenž svůj cíl nezasáhl, se prakticky k ničemu přes defenzívu Rebelů neprotlačili.

V půlce úvodní dvacetiminutovky vyslali ze svých holí projektily brodští Vondráček se Švaňhalem, prvně jmenovaný však branku vůbec nezasáhl a druhý ztroskotal na připravené Stejskalově lapačce. Poté tempo hry trochu opadlo, kotouč pobýval především ve středu hřiště a do blízkosti branek se příliš nepodíval. Tento obrázek se příznivcům nenabízel dlouho, záhy se hra opět rozjela na plné obrátky. Nejdříve málem slavil úspěch Knotkův důraz, když se hostující forvard natlačil do předbrankového prostoru a nechal vyniknout brankáře Stejskala, jenž vyrazil projektil do bezpečí. Hned z protiútoku mohl otevřít gólový účet zápasu benátecký Kopic, ovšem před odkrytou bránou nedosáhl na letící kotouč. Během 14. minuty o sobě dali vědět i hosté z Vysočiny, po Zábranského pasu zakončoval těsně vedle jeho parťák z útoku Švaňhal. Havlíčkobrodští si v následujících okamžicích vynutili na svém soupeři územní převahu a připravili další porci práce pro gólmana Stejskala, který postupně zneškodnil střely Kempného a Vondráčka. V úvodu 17. minuty bylo zřejmě strážci svatyně domácích pořádné horko, Němcem tečovanou Sovovu ránu od modré čáry zachytil na brankové čáře.

Za pár sekund musel být opět ve střehu proti Zábranského nepříjemné teči a odpočinek pro se něj nacházel stále v nedohlednu, vzápětí vyrazil tvrdou Jelínkovu ránu od modré čáry jen na hůl Zábranského, ovšem ten z dorážky nastřelil jen hruď strážce benátecké svatyně. V permanenci se ocitl na chvíli také gólman Suchan, jehož prověřil obránce Vála. V 19. minutě měl zkušený útočník Pabiška na svědomí pořádný rozruch kolem brodské branky, gólman Suchan záhy ve svém brankovišti znovu zaúřadoval, když vyrazil vleže kotouč do prostoru za brankou. Zanedlouho nevydržela ledová plocha zátěž a utkání se na chvilku kvůli její úpravě přerušilo. V poslední minutě první třetiny ještě dvakrát zakončoval domácí Jech, jenže na brankáře Suchana ani v jednom případu nevyzrál. Po první siréně tak šli hráči do kabin za bezbrankového stavu.

Rovněž do prostřední části nastoupily oba tábory s velkou chutí, už po patnácti sekundách hry rozhýbal gólmana Stejskala střílející bek Jelínek. Hosté byli při chuti a pokračovali v útočném snažení, po Hadravově nahrávce střílel z druhé vlny rozjetý Vylíčil, jenže trefil jen Stejskalovo tělo. Slibná příležitost se na druhé straně kluziště nabídla Weissovi, který bleskově obkroužil branku, ale na poslední chvíli ho odstavil od kotouče pozorný obránce Soldán. V polovině 25. minuty usedl na lavici hanby benátecký bek Kajínek a přesilová hra byla velká voda na havlíčkobrodský mlýn. V závěru téže minuty putoval kotouč po ose Vojtěch Němec – Václav Meidl – ONDŘEJ ŠVAŇHAL, při čemž posledně jmenovaný stál u levé tyčky a po přesném pasu zasunul kotouč do sítě – 0:1. Domácí mohli odpovědět už po minutě hry, Krejčík našel za brankou Pabišku, který posílal puk před branku Válovi nepřesně a trefil jen jeho brusle. Právě zmiňovaný bek Vála následně putoval za katr, ale Rebelové se z nabídnuté přesilovky dlouho neradovali, po Knotkovu faulu se totiž poměr sil na hrací ploše vyrovnal. Více prostoru a času k vymyšlení nebezpečnější situace využili hokejisté z Havlíčkova Brodu, nejdříve se pře bránu natlačil Třetina a nestihl v tísni zakončit, následně zakončoval po nahrávce zpoza branky Voj. Němec, nesešteloval si však dobře mířidla a pálil nepřesně.

V závěru 28. minuty vykázal sudí na trestnou lavici benáteckého Skořepu a hosté hráli chvíli ve čtyřech proti třem, projektily z hokejek obránců Pavlíka s Kempným však kýžený úspěch nesklidily. Benátky nad Jizerou ustály těžké chvíle bez úhony a už za pouhé 4 sekundy si sami vyzkoušely hru proti oslabenému soupeři, proti hokejovým pravidlům se provinil vysokou holí útočník Fiedler. Domácí si vypracovali značnou územní převahu, kterou narušovala častá vyhození hostů, a probili se přes brodskou obranu k zakončení, jako první protáhl gólmana Suchana forvard Urban. Ve 33. minutě motali hlavu hostujícím zadákům Weiss se Skořepou, při čemž druhý v pořadí vybídl přesnou nahrávkou ke skórování Jecha, jehož pokus byl však včas zblokován. V závěru přesilovky ještě vypálil Hobza, jenže neprocedil puk přes tělo obětavě padajícího Vondráčka. Potrestaný Fiedler sice naskočil záhy na led, jenže benátecký tlak nepolevoval. Gólman Suchan měl pořád plnou výstroj práce, postupně se vypořádal se střeleckými pokusy Krejčíka, Kolmanna i Urbana.

Nápor domácích vyústil ve dvouminutový trest Vylíčila, po němž se museli hosté znovu bránit v nižším počtu. Nejprve ostře pálil Skořepa, jehož tvrdý tečovaný pokus byl nepřesný. V průběhu 28. minuty si připsal na konto dvě střely domácí Krejčík, který nejdříve vyhořel na brankáři Suchanovi a ve druhém případě vytěsnila brodská obrana kotouč do ochranné sítě. Benátecký tlak nebral konců, naopak se zdálo, že neustále sílí. Po Klimtovu přiťuknutí nenašel účinný recept ani Pabiška, jenž přestřelil bránu. Brzy po Kolmannově zblokované střele vystřelil zpoza branky Hudíček, jenže výborného Suchana nepřekvapil. V čase 39.12 adresoval Urban nádhernou nahrávku na hůl Kicy, ten však sám před bránou nenašel skulinku mezi Suchanovými betony. Po 2 třetinách tak vedli Rebelové u řeky Jizery stále 1:0.

Do závěrečného dějství vstoupila obě mužstva útočně, úvodní střelecké pokusy brodského Knotka a benáteckého Jecha však brankáře neohrozily. Upozornil na sebe také brodský forvard Němec, jenž přes Válovu hůl prověřil gólmana Stejskala, který vyrážel puk do bezpečnějších míst. Na druhé straně po Válově střele Krejčík vyšperkoval situaci nahrávkou na Pabišku, který ovšem pouze promáchl. Havlíčkobrodští hráči si pomalu začínali vynucovat územní převahu a po neúspěšných pokusech se nakonec přece jen radovali z gólu. V čase 44:02 střelu JANA KNOTKA vyrazil brankář Stejskal před sebe, kde stál obránce Kolmann a kotouč se od něj odrazil za brankovou čáru – 0:2. Rebelové měli najednou na své straně psychickou výhodu a zatlačili Středočechy do hlubokých obranných šiků, z čehož posléze vytěžili přesilovku. Při ní se snažili co nejvíce střílet, jenže branku ve většině případů netrefili. K nebezpečnějšímu ohrožení se dostal jen Třetina, jehož ránu vyrazilo pryč Stejskalovo rameno, a Meidl, který pro změnu z úhlu zasáhl masku gólmana Benátek. Ve 48. minutě neuspěl ani první střelec Švaňhal, proti jeho projektilu chvilku po vhazování zasáhly Stejskalovy nachystané betony.

Během 49. minuty oslabil svůj tým mladý brodský bek Kempný a daroval Středočechům hru v početní převaze. V té zakončil více jak po minutě Urban, který se proháčkoval až do předbrankového prostoru a nechal vyniknout připraveného gólmana Suchana. Zanedlouho doplnil svého spoluhráče na trestné lavici i obránce Vošmik, domácím se sice ve dvojnásobné přesilovce dlouho nedařilo, ale nakonec se v nabídnuté výhodě střelecky prosadili a zkorigovali nepříznivý stav. V 51. minutě napřáhl na modré čáře PETR KOLMANN a jeho projektil propálil vše, co mu stálo v cestě, když byl brankář Suchan přes zakrytý výhled bezmocný – 1:2. Rebelové se i nadále museli bránit, neboť stále byli pouze ve čtyřech bruslařích na hrací ploše. Hosté vycítili šanci a neustále dotírali na gólmana Suchana, jejich nápor přerušil až brodský obránce Morava, jehož rána od modré čáry o kousek letěla nad horní tyčku Stejskalovy svatyně. Havlíčkobrodský kapitán však záhy putoval na lavici hanby, provinil se hrubostí a svému mužstvu v těžkých chvílích pořádně zavařil, protože Benátky nad Jizerou bleskově smazaly manko a srovnali stav. Ihned po vyhraném vhazování doputoval kotouč na hůl MICHALA PAVLŮ, jenž si vybruslil do lepší palebné pozice a díky spoustě volného prostoru pro něj nebyl velkou překážkou ani brankář Suchan – 2:2. Domácí ve svých rukách pevně drželi otěže zápasu a vytrvávali v tlačení na Suchanovu osobu. Ještě pevnější půdu pod nohama jim k tomu opět poskytl havlíčkobrodský hříšník Morava, jenže Benátečtí jeho nedisciplinovanost tenkrát neztrestali a nerozhodný stav vydržel do závěrečné sirény.

Po 47 sekundách hry se prezentoval střelou Knotek, gólman Stejskal však vyrazil puk svou hrudí. V ústraní dlouho nezůstaly odsunuti ani domácí, posledních sekundách předposlední minuty nastaveného času si udělal prostor mezi beky Krejčík, ovšem zakončoval jen do dobře postaveného brankáře Suchana. Ten včas zareagoval také na Klimtovu teč o pár sekund později. O vítězi musely za nerozhodného stavu 2:2 rozhodnout až samostatné nájezdy.

Na jméno vítěze se čekalo opravdu dlouho, za nerozhodného stavu 1:1 rozhodl o výhře domácích a zisku druhého bonusového bodu TOMÁŠ KLIMT – 3:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Blažek 0 0 0 0 0
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 2
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 0 0 0 0 0
Michal Kempný 0 0 0 1 2
Jan Knotek 1 0 1 1 2
Václav Meidl 0 1 1 0 0
Marian Morava 0 0 0 0 4
Vojtěch Němec 0 1 1 0 0
Jan Pavlík 0 0 0 1 0
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Aleš Sova 0 0 0 0 0
Ondřej Švaňhal 1 0 1 0 2
Miroslav Třetina 0 0 0 1 0
Roman Vondráček 0 0 0 1 0
Petr Vošmik 0 0 0 0 2
Adam Vylíčil 0 0 0 0 2
Martin Zábranský 0 0 0 0 2
Petr Zítka 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 65 0 3 28 0 0

Ohlasy k utkání

1. kolo, středa 15.9.2010 od 17:30
3:2sn
(0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Benátky n/J - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 51. Kolmann (Pavlů, Hudíček), 55. Pavlů (Kica), 65. Klimt - 25. Švaňhal (Meidl, Němec), 45. Knotek (Kempný). Rozhodčí: R.Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 430. Střely na branku: 31:30.

Sestavy

Benátky n/J

Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Mrkvička, Drábek, Kajínek, Vála, Hobza, Pavlů - Kica, Urban, Nevyhoštěný, Klimt, Krejčík, Jech, Skořepa, Weiss, Kopic, Vařecha, Hudíček, Pabiška.

Havl. Brod

Suchan (Neruda) - Kempný, Pavlík, Sova, Morava, Vošmik, Jelínek, Blažek, Soldán - Vondráček, Třetina, Knotek, Meidl, Němec, Fiedler, Švaňhal, Zábranský, Zohorna, Hadrava, Zítka, Vylíčil.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu