30. 10. 2011 | Redakce

Nejsem tady od toho, abych sledoval tabulku produktivity, říká útočník Němec

Má sice o šest odehraných zápasů na kontě méně než většina ostatních, přesto drží v kanadském bodování krok se špičkou první ligy. Po sobotním utkání s Hradcem Králové, v němž pro sebe Rebelové zabrali všechny tři body po vítězství 3:2, už se Vojtěch Němec posunul v tabulce produktivity na čtvrté místo. Aktuálně činí výčet jeho statistik 6 gólů a 14 asistencí. „To je jen něco navíc, já jsem tady z úplně jiného důvodu než abych sledoval tabulku kanadského bodování,“ hlásí prozatím nejproduktivnější Rebel letošní sezony.

Pravidelný nárůst bodového konta by mnohem raději viděl v prvoligové tabulce týmů. „Neznám hráče, který by se nezajímal o to, kde je v kanadském bodování, ale pro mě je hlavní to, abych pomohl mužstvu,“ přesvědčoval Němec. „Pokud to bude sbíráním gólů a asistencí, tak fajn, ovšem jestliže ubráním pět oslabení, tak budu taky spokojený. Jen když se bude dařit mančaftu,“ prohlásil pětadvacetiletý hokejista.

V souboji s Hradcem Králové načal gólový účet celého zápasu, když po třinácti a půl minutách proměnil nařízené trestné střílení. Podle hlavního sudího byl Němec faulován ve vyložené šanci. „Já osobně si ale myslím, že to faul nebyl. V poslední chvíli mi puk přeskočil hokejku a nejsem si jistý, že mě někdo zasáhl. Jenže rozhodčí to viděl jinak a je pravda, že nám to pomohlo,“ přiznal brodský šikula.

V první chvíli prý byl pořádně překvapený. „To je fakt. Když jsem viděl ty jeho zkřížené ruce nad hlavou, tak jsem tomu nejdřív nevěřil,“ svěřil se. „Ale hlavně jsem se musel pořádně rychle vydýchat. Měl jsem co dělat, abych vůbec dojel ke střídačce a zase zpátky na bránu. Bylo to pro mě docela fyzicky náročný,“ dodal.

Není to totiž zas tak dlouho, co v sestavě Rebelů pár utkání chyběl kvůli bacilu, který ho dostal až do nemocnice. „Teď už je to snad v pohodě,“ ujišťoval Němec. „Já si prostě potřebuju vždycky chvilku odfrknout, aby mi to tam začalo padat. Asi to budu muset praktikovat častěji. A pokud to bude fungovat, bude to jedině dobře,“ smál se.

Hradeckému brankáři Čechovi nedal sebemenší šanci, svůj nájezd zakončil naprosto ukázkově a Havlíčkův Brod vedl 1:0. „Věděl jsem přesně, co udělám, tuhle kličku mám naučenou. Letos jsem jel na bránu sám asi šestkrát a pokaždé jsem vymýšlel nějakou blbost, která mi nevyšla. Proto jsem si teď řekl, že sáhnu po osvědčeném receptu,“ vysvětloval s úsměvem.

Rebelové vyhráli podruhé v řadě, pořád však za sebou vlečou sérii čtyř nepovedených výsledků z období mezi 15. a 24. říjnem. „Každá porážka mrzí, ale my je musíme hodit za hlavu. Nekoukám na to, kdy která série začala, s kým jsme prohráli a kdy to skončilo. Já jenom doufám, že teď budeme zase nějakou dobu vyhrávat, potřebujeme to. I když Olomouc je pořádně těžký protivník,“ zmínil soupeře, který čeká na brodské hokejisty ve středu 2. listopadu.

Nálada v brodském týmu je po sobotním úspěchu každopádně zase o něco veselejší. „Vždycky, když se prohraje, tak to není nic příjemného, co si budeme povídat. Ale zase nějak se tím trápit týden nebo měsíc, to ničemu nepomůže. Dobrá nálada se musí udržovat pořád,“ přesvědčoval Němec. „Já vím, že si někdo může říct: Tak to je dobrý, oni dělají srandičky po prohraném zápase. Jenže tak je to potřeba, protože jinak bychom se tady všichni zbláznili. Proto já tvrdím, že vtípek se musí udělat i po prohraném zápase,“ měl jasno.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu