28. 10. 2011 | Richard Wagner

Junioři v dramatickém utkání zdolali poslední Kobru Praha

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Páteční podvečer v Kotlině se nesl ve znamení dalšího zápolení našich juniorů o mistrovské body. Cestu k dalším dvoum bodům jim přijela ztížit Korba Praha, která ač okupukjící poslední příčku domácím zle zatápěla a chvíli to vypadalo, že si z Kotliny odveze bod, jelikož její muž s maskou, odchovanec Slavie Praha, Václav Mouček předváděl spoustu perfektních zákroků a byl svému týmu velkou oporou. Za domácí se blýskl dvěma body kapitán Vojtěch Varga a stejný počet bodů si připsal také Jiří Musil. V sestavě domácích se mezi červenými tyčemi objevil Ondřej Krásný, jenž předvedl dobrý výkon a za obdržené branky jej nemůžeme vinit.

1. třetina - Rebelové se dostali do vedení:

Domácí do zápasu vlétli s velkou vervou a již ve třetí minutě se radovali v přesilovce. Pražanům se sice podařilo vyhodit, ale jejich výhoz postrádal patřičnou razanci, a tak jej na červené čáře zachytil Jiří Musil, jenž poslal zadovkou na domácího kapitána VOJTĚCHA VARGU, který tvrdou ránou k bližší tyči nedal brankáři Kobry žádnou šanci. Rebelové byli při chuti a zásobili Moučka v brance Kobry velkou porcí střel. Rebelové mohli na své útočné choutky zle doplatit, když se v oslabení dostal do šance Danyo, ale skvěle zasáhl betonem Krásný.

Rebelové přesilovku nevyužili, ale co se nepovedlo během početní výhody povedlo se záhy. Tvrdou ranou od mantinelu se prosadil domácí VLADIMÍR SZILVA a rebelové vedli již o dvě branky. Jenže Kobra dokázala snížit. JIŘÍ TUČEK dostal puk od Martina Sládka, ale neměl patřičnou rychlost aby jel sám na brankáře, a tak si raději v útočném pásmu udělal malé kolečko a následně tvrdou ranou nad rameno překonal Krásného. Rebelové udělali svému trenérovi radost ještě před přestávkou, jelikož využili nařízené trestné střílení. Konkrétně ERIK NOVÁK, který si vymíchal Moučka a krásným zvednutím puku pod břevno navrátil domácím dvoubrankové vedení.

2. třetina - Kobře se povedlo snížit:

Kobra si vypracovala dobrou šanci v oslabení, ale tu Krásný zlikvidoval. V následné přesilové hře již však podruhé kapituloval. Matěj Mráz poslal puk od zadního mantinelu na brankoviště, kde stál TOMÁŠ TOPOLCZAN, který překonal bezmocného Krásného. Rebelové měli ke konci druhé periody ještě dvě velké šance na vstřelení čtvrté branky, ale Mouček předvedl dva velmi dobré zákroky.

3. třetina - Třetina pana Moučka, která přinesla konečné rozhodnutí:

Proč třetina pana Moučka? Vysvětlení je na snadě. Mouček hned v úvodu třetiny zastavil šanci Žemličky a téměř vzápětí se Kobra radovala z vyrovnání. Lukáš Michalů poslal přihrávku na brankoviště, kde ukázal dravý důraz MAYTÁŠ ŠOLTÉS, jenž do puku šťouchl a ten skončil za zády dezorientovaného brankáře domácích. Rebelové pochopili, že by měli začít hrát, ale v cestě jim stál neuvěřitelný Mouček, jehož arzenál se zdál býti bezedný a maskovaný muž hájící svatyni Kobry předváděl jeden lepší zákrok za druhým. Nejlepší zásah si nechal na padesátou minutu, kdy předvedl neuvěřitelný zákrok svou širokou holí! Kapitán domácí skvadry Varga dostal puk na brankoviště, kde stál úplně sám, ale jeho střelu do prázdné vyrazil perfektním tygřím skokem Mouček, jenž se svojí holí vrhnul proti puku mířícímu do odkryté klece.

Ani neprůstřelný Mouček nedokázal nakonec zabránit domácí útočné lavině ve skórování. Martin Jelínek poslal z kruhu puk na modrou na JIŘÍHO MUSILA, který svým nahozením dokonale zaskočil Moučka, kterému puk projel mezi nohama přesně k zadní tyči. Nutno dodat, že čaroděj v hostující kleci měl zakrytý výhled. Obrana Kobry jakoby nefungovala a domácí hokejisté přidali další branku. LUKÁŠ ŽEMLIČKA zachytil puk na kruhu, kde se kličkami uvolnil, naznačil střelu, položil si brankáře a krásnou střelou umístěnou pod horní tyčku přidal pátý zásah do černého.

Rebelové byli na koni a Mouček byl v jednom ohni a domácí ještě přiložili více pod pomyslný kotel. Michal Zdražil bekhendem z mezikruží trefil pouze Moučka, ale puk se dostal na hokejku DAVIDA KOZLÍKA, jenž přišpendlil puk pod břevno a poslal láhev brankáře Kobry Praha na výlet na zadní mantinel. Kobra se poté zmohla jen na snížení v přesilové hře, když devět vteřin před koncem korigovala stav. Jiří Tuček vystřelil od modré a jeho střelu vyrazil špičkou betonu Ondra Krásný, ale puk bleskově doklepl STANISLAV VESELÝ. Domácí tedy zvítězili a udrželi si druhé místo. Kobra naopak zůstává nadále poslední.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Jakub Doležal 0 0 0 0 0
Martin Hynek 0 0 0 0 0
Martin Jelínek 0 1 1 0 0
David Kozlík 1 0 1 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 2
Martin Kříž 0 0 0 0 0
Jiří Musil 1 1 2 0 2
Erik Novák 1 0 1 0 0
Václav Pecen 0 0 0 0 2
Vladimír Szilva 1 0 1 0 2
Vojtěch Varga 1 1 2 0 2
Michal Zdražil 0 1 1 0 0
Lukáš Žemlička 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Ondřej Krásný 60 0 4 0 0 0

Ohlasy k utkání

10. kolo, pátek 28.10.2011 od 18:00
6:4
(3:1, 0:1, 3:2)
Havl. Brod - Kobra
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Varga (Musil), 14. Szilva (Varga), 20. Novák, 53. Musil (Jelínek), 54. Žemlička, 58. Kozlík (Zdražil) - 19. Tuček (Sládek), 29. Topolczan (Mráz, Král), 42. Šoltés (Michalů), 60. Veselý (Tuček, Šoltés). Rozhodčí: Vampola - Svoboda, Kotlík. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 6:3, 6:4.

Sestavy

Havl. Brod

Krásný (Zvolánek) - Pecen, Musil "A", Ambrož, Kozlík, Kříž, Křesťan, Varga "C", Szilva, Novák E., Žemlička, Zdražil, Jelínek, Doležal J., Doležal O., Hynek.

Kobra

Mouček (Nechvátal) - Havel "C", Svoboda, Topolczan, Maciboba, Kacafírek, Schauer, Morávek, Veselý, Štulc "A", Malý, Tuček, Mráz "A", Danyo, Sládek Michalů, Beránek, Šoltés, Koišl, Král, Tomčík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu