25. 10. 2011 | Richard Wagner

Zlomí hokejisté z Havlíčkova Brodu nepříznivou sérii? Soupeřem jim bude Most

Rebelové v minulém kole natáhli svoji šňůru neúspěšnosti již na čtyři zápasy a trenéru Novákovi přibyla další vráska na čele. Rebelové po domácím neúspěchu s Ústeckými Lvy klesli na devátou pozici a navíc je ještě ohrožují Litoměřice a Šumperk s dvoubodovou ztrátou. Navíc hrají Rebelové na půdě posledního Mostu také o fanoušky, kteří nejsou z posledních výkonů jejich oblíbenců příliš nadšení. Případný úspěch by se navíc mohl stát odrazovým můstkem pro další zápasy, hlavně pak pro domácí souboj s letos velmi nevyzpytatelným Hradcem Králové. Utkání na stadionu v Mostě začíná v 18:00 a živě jej můžete sledovat zde.

HC Most

Mostečtí svedli v obnovené premiéře mezi prvoligovou smetánkou napínavý souboj s Horáckou Slavií Třebíč, kterou dokázali udolat až v prodloužení 1:0. Další body přibyly na jejich konto až v Kotlině, kde udolali domácí Rebely 4:3 v prodloužení. Páté kolo přineslo derby s Chomutovem, které ovládli jednoznačně Piráti, kteří zvítězili 4:0 a další debakl přišel na ústeckém ledě, kde zvítězila domácí squadra 7:2. Na vysokou prohru navázali svěřenci trenéra Kamila Kašťáka zatím nejvyšší výhrou 5:2 nad Šumperkem.

Radost z vysokého triumfu netrvala dlouho a hned v následujícím kole se pod Krušnými horami zrodila nejvyšší prohra, jelikož již po dvaceti minutách vedl Hradec v Mostě 6:0 a uspět se nepovedlo Severočechům ani v Olomouci. Do zápasu s Berounem již naskočil brankář vypůjčený z Mladé Boleslavi Michal Valent, jenž pomohl k výhře 3:2 nad Berounem. Jenže poté přišla série šesti proher v řadě, z nichž poslední přišla v pondělí na půdě Benátek v poměru 2:3.

Kádr Mostu

Brankáři

Edgars Lusinš
Sezonu začal jako první brankář Marek Benda, jenž je fanouškům v Kotlině znám z jeho předešlého působiště v Dukle Jihlava. Záda mu kryl Lukáš Melichar, jenž odchytal první vzájemný zápas v Kotlině, kde výrazně pomohl k zisku dvou bodů. Jenže Benda se během extraligového zápasu na Spartě zranil a Melichar se stal jedničkou. Na lavičku náhradníků putoval třetí brankář Tomáš Sork, jenž dokonce nastoupil na sedm minut v Ústí. Na sever Čech se povedlo vyřídit střídavé starty mladoboleslavskému Michalu Valentovi, jenž však odchytal zatím pouhé dva zápasy. V posledních duelech se v brance Krušnohorců objevil lotyšský brankář Edgars Lusinš, jenž v minulé sezoně odchytal 4 zápasy v KHL v dresu Dinama Riga a v sezoně 2009-10 se podíval na mistrovství světa v ledním hokeji, kde kryl záda jeho jmenovci Masalskisovi.

Obránci

Jan Hranáč
Statistikám obránců vévodí mladík ze Slavie, jenž v uplynulé sezoně hájil také barvy Rebelů - Daniel Krejčí. Devatenáctiletý obránce zatím nasbíral sedm bodů a má tříbodový náskok před druhým Petrem Přindišem, který začal letošní sezonu v Berouně, ale Karlovy Vary jej převelily ze Středočeského kraje pod Krušné hory. V sestavě Mostu se objevuje také někdejší hráč Havlíčkova Brodu Kamil Charousek, jenž na havlíčkobrodském ledě strávil sezonu 2006-07. Zadní řady však řídí zkušený matador Jan Hranáč, dlouholetý hráč Litvínova, jenž se po uplynulých třech sezonách strávených na Slovensku vrací zpět do Čech. V obranných formacích působí také další slávista, a sice osmnáctiletý Štěpán Jeník, jenž v předcházejícím ročníku naskočil i do několika zápasů naší nejvyšší soutěže.

Útočníci

Na špici kanadského bodování se vyhřívá Lukáš Žejdl, útočník z juniorky Slavie, jenž má se dvanácti body dvoubodový náskok před dalším juniorem ze Slavie Georgem Mavrojanidisem. Ani jeden ze zmíněných útočníků se však pravděpodobně v sestavě Mostu již neobjeví, jelikož se navrátili zpět do juniorského týmu Slavie Praha. Rovněž čtvrtý v pořadí produktivity Ondřej Havlíček již do dění v klubu nezasáhne, protože se vrací zpět do Ústí nad Labem a po vzájemné dohodě ukončil působení v klubu další útočník, odchovanec Kladna, Jan Rudovský. V klubu však zůstává třetí nejproduktivnější hráč Zdeněk Tauš a v posledních zápasech se na soupisce Mostu objevil také Tomáš Klíma z Karlových Varů. Ve městě, nad kterým se tyčí vrch Hněvín, působí také všem v Havlíčkově Brodě velmi známý Michal Borovanský, který se vrátil po sezoně strávené ve Francii do Čech a v sestavě figuruje i další bývalý Rebel Martin Ondráček.

První vzájemný zápas

HC Rebel - HC Most 3:4p (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)

Utkání načal hned po čyřiceti sekundách hry Kamil Charousek, jenž zužitkoval přihrávku od Rindoše a uklidil puk za záda bezmocného Nerudy. Rebelové ve druhé třetině utkání otočili, když se za záda Melichara trefil nejprve David Jonáš a pár vteřin po něm i Jonáš Fiedler. Most ale dokázal bleskově srovnat zásluhou Jakuba Bauera. Ve třetí třetině překonal výborného Melichara Jan Knotek, ale Bohumil Slavíček po šesti vteřinách opět vyrovnal. V prodloužení pak rozhodl hned v první minutě Jakub Maxa.

Branky a nahrávky: 27. Jonáš (Semorád), 28. Fiedler (Morava, Sova), 53. Knotek (Polodna, Ostrčil) - 1. Charousek (Rindoš), 29. J. Bauer (Borovanský, Kuncl), 53. Slavíček, 61. Maxa (Divíšek) Rozhodčí: Horák - Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:8 . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 982.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) – Sova, Morava (C), Ostrčil, Pavlík, A. Jelínek, Koma, Protivný – Polodna, Kostourek, Rytnauer – Jonáš, Semorád, Němec – Stehlík, Knotek, Fiedler – Švaňhal, Zábranský, Musil

HC Most: Melichar (Sork) - Kuncl, Hranáč (C), Hanzl, Charousek, Jeník, Krejčí, Havelka, Martinec - J. Divíšek, M. Ondráček, Rindoš, J. Bauer, Slavíček, Havlíček, Rudovský, Maxa, Borovanský, Žejdl, Mavrojanidis, Andres.

16. kolo

Most sahal v Benátkách po bodu

HC Benátky nad Jizerou - HC Most 3:2 (1:2, 0:0, 2:0)

Benátky měly raketový vstup do zápasu a již ve druhé minutě vedly záasluhou Michala Pavlů. Jenže zachvilku bylo vyrovnáno. Krejčí poslal touš přímo na hokejku Tomáše Klímy, jenž překonal Blažíčka. Most následně využil dvojnásobnou přesiovku, když Daniel Krejčí prostřelil střelou po ledě Robina Blažíčka v kleci Benátek. Benátky vyrovnaly krátce po startu třetí části, když se prosadil David Štich a tři minuty před koncem zápasu dokázal vyrovnat střelou mezi betony Lukáš Král.

Branky a nahrávky: 2. Pavlů (Skořepa), 41. Štich (Král), 57. Král - 6. Klíma (Krejčí), 14. Krejčí (Heinisch, Rohan). Rozhodčí: Kubičík - Chocholouš, Reich. Vyloučení: 7:11 + navíc Martinec, Krejčí (oba MST) 10 minut OT, Krejčí (MST) 20 minut OK.

Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Pabiška, Štich, Niko - Vlach, Skořepa, Klimt, Vařecha, Král, Jonák, Kellner, Jech, Kopic, Weiss, Kouřil, Liška.

Most: Lusinš (Melichar) - Látal, Martinec, Krejčí, Apelis, Panuška, Šulc, Dostál, Brožovský - Klíma, Divíšek, Tauš, Vaněk, Vachovec, Rohan, Bauer, Heinisch, Slavíček, Ondráček, Přeučil, Hanzl.

Rebelové opět prohráli

HC Rebel - Ústí n. L. 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Ústí se dostalo do vedení v sedmé minutě zásluhou Daniela Boháče, jenž překonal bezmocného Laitinena. Druhou část začali lépe Ústečtí a než se domácí rozkoukali, již prohrávali o dvě branky. Prosadil se Zbyněk Hampl. Rebelové ještě před přestávkou dokázali snížit zásluhou Václava Meidla. Třetí třetina nabídla napínavý hokej a urputnou snahu domácích o vyrovnání, ale jejich šance pohřbil Jaroslav Roubík, jenž zvýšil už na 3:1 pro Ústí. Definitivní pojistku přidal ještě Robin Kovář.

Branky a nahrávky: 38. Meidl (Šenkeřík, Morava) - 7. Daniel Boháč (Třetina, Pajič), 21. Hampl (Alinč, Kovář), 52. Roubík (Zeman), 55. Kovář (Pajič, Kloubouček). Rozhodčí: Schmejkal - Skopal, Klein. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1084. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Laitinen (Neruda) - Šenkeřík, Morava "C", Ostrčil, Sova, Protivný, Poskočil, Pavlík "A", Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Němec, Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.

HC Slovan Ústí nad Labem: Francouz (Petrásek) - Pavlík, Poživil, Dom. Boháč, Klobouček "C", Gureň "A", Vobořil - Pazourek, Handlovský, Kovář, Hampl, Zeman, Dan. Boháč, Nahodil, Rod, Alinč, Roubík "A", Šagát, Pajič, Třetina, Ludvík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu