23. 10. 2011 | Redakce

Novák: Kluci se asi na začátku kochali novou halou, měli jsme zřejmě vyrazit dřív

Třetí cesta na led soupeř v řadě, třetí porážka! Havlíčkobrodští hokejisté se v sobotu vypravili na sever Čech do Chomutova, který už letos jednou porazili. Tentokrát jim ale Piráti dali hned v úvodu jasně najevo, že podruhé si body vzít nenechají! „Začátek byl z naší strany hororový, strašný. Pak jsme sice hráli dalších padesát minut dobře, ale v závěru přišla opět otřesná pětiminutovka,“ zlobil se hlavní kouč Rebelů Petr Novák.

Premiéru v brodském dresu si v Chomutově odbyl třiadvacetiletý finský gólman Jarno Laitinen, který si ovšem start v novém týmu představoval zcela určitě jinak. „Klukům jsem říkal, že to pro něj bude strašně těžký. Jednak jazyková bariéra, a pak taky to, že se najedou ocitl v úplně neznámé zemi a lize. Že mu musí pomoct. Jenže oni mu nepomohli,“ pokračoval v kritice svého mužstva.

Poprvé tahal Laitinen puk ze sítě už po 14ti vteřinách, druhý gól padl v čase 1:06 a třetí o necelé tři a půl minuty později. „Ne, neuvažoval jsem, že ho vyměním. V první řadě ani za jeden gól nemohl a za druhé bych ho tím dostal psychicky úplně dolů. Jak by si pak asi mohl věřit?,“ vysvětloval Novák. „Navíc chytal velmi dobře, měl hromadu výborných zákroků,“ pochválil svého nového svěřence.

Každopádně stav 3:0 po pěti minutách hry byl děsivý. „Nevím, jestli se naši kluci kochali novou halou, pozorovali kostku nad ledem. Opravdu netuším, co se s nimi dělo. Možná jsme měli vyrazit o hodinu dřív a udělat jim nějakou exkurzi, aby se pak soustředili jenom na hru,“ vypálil trenér jeden ze svých ironických projektilů. „Dalších padesát minut pak dřeli, hráli vyrovnaný hokej. Až v závěru přišel další zkrat,“ dodal.

Jednu ze zbývajících tří inkasovaných branek si podle něj dali hráči sami a další dvě padly po individuálních chybách. „Kdyby zápas skončil 3:1, tak to vzhledem k soupeři nevypadá špatně. Jenže, když si někdo na teletextu přečte 6:2, má jasno, že to byl debakl. Výsledek je hrozivý,“ přiznal Novák. „Jsme rádi, že se vracíme domů.“

Na domácím ledě mají totiž letošní výsledky Rebelů podstatně optimističtější podobu. „Hra v poslední době sice taky nebyla ideální, ale aspoň jsme bodovali,“ prohlásil šéf brodské střídačky. „Jen musíme být trpěliví. Hrát to, co umíme, co pořád trénujeme. To je totiž podle mě náš největší problém. Jakmile se něco nepovede, začnou kluci zmatkovat a vymýšlet hlouposti,“ doplnil.

V dalším kole narazí havlíčkobrodští hokejisté na Ústecké Lvy. V prvním vzájemném duelu podlehli favorizovaným Severočechům na jejich ledě 1:5. „Ústí má čtyři naprosto vyrovnané pětky, hraje ten svůj strojový hokej už pár sezon a jde mu to dobře. A právě ta strojovost nám chybí,“ smutnil Novák. „Přesto si myslím, že doma klidně můžeme porazit i lídra tabulky,“ zněl odhodlaně. Souboj s atraktivním soupeřem začne v Kotlině v pondělí 24. října v 17.30.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu