17. 10. 2011 | Richard Wagner

Rebelové vyráží do Šumperka s cílem protrhnout smůlu na hřištích soupeře

Rebelové v posledním kole utrpěli debakl na půdě Benátek nad Jizerou, kde po neslaném nemastném výkonu prohráli vysoko 5:0. Nyní však čeká na svěřence trenérského dua Novák – Benák soupeř zcela jiného ražení – Salith Šumperk. Šumperští se po loňské spanilé jízdě 2. ligou opět navrátili do druhé nejvyšší tuzemské soutěže a v prvním vzájemném zápase a zároveň prvním zápase sezony se v posmutnělé Kotlině radovali domácí z vysoké výhry 7:0. Utkání na Zimním stadionu v Šumperku začíná v 18:00 a živý obrazový přenos můžete sledovat zde.

Salith Šumperk

Šumperk vstoupil do nové sezony prohrou v Kotlině, kde utrpěli debakl 7:0, ale hned v následujícím kole si na domácím ledě poradili celkem snadno s Duklou Jihlava. V utkání s Jihlavou byl velkou oporou Draků brankář Štůrala a útočník Velecký, jenž zaznamenal hattrick. Následně si vyšlápli i na ambiciózní Piráty, které porazili 4:3 po nájezdech a stejným výsledkem udolali i Kadaň. Následně však přišel debakl v Ústí nad Labem, kde padlo celkem deset branek a z toho devět do branky Draků. Chuť si však spravili v domácím zápase s Litoměřicemi, které porazili 7:3, ale následně prohráli 2:5 s Mostem.

V dalším utkání s Třebíčí si náhradní brankář Boška připsal rovných padesát zásahů a byl hlavním strůjcem výhry 4:1. Jenž to byla zatím poslední výhra. Hokejisté z Moravy nejprve prohráli 5:3 v Hradci a následně si ze Šumperka odvezl všechny body Písek. Na olomouckém zimáku utrpěli svěřenci trenéra Radka Kučery debakl 7:2. Doma se Šumperku v letošní sezoně celkem daří, ale s Benátkami dokázali uhrát jen bod za prohru 2:3 po prodloužení. K úspěchu nepomohl ani Filip Šindelář z Vítkovic, jenž stál i u zatím posledního neúspěchu z Berouna.

Kádr Šumperka

Tomáš Štůrala
V úvodních zápasech se mohli Draci opřít o skvělé výkony Tomáše Štůraly, jehož však ze hry vyřadilo zranění. Do branky tak musel náhradník Roman Boška, pro nějž to tak byla premiéra v 1. lize, kdy dostal přednost jako první brankář. Ani vynikající výkony tohoto mladíka však nepomohly Šumperku k bodům, a tak si Draci půjčili zkušeného matadora Filipa Šindeláře z extraligových Vítkovic, ale ani jeho výkony zatím nepřinesly kýžený úspěch.

Kanadskému bodování obránců kraluje kapitán Aleš Holík, jenž si vyzkoušel i Slovenskou nejvyšší soutěž v dresu Košic a po návratu zpět do Čech si vyzkoušel několik celků z Hané, ale nakonec zakotvil v Šumperku, kde je již od sezony 2005-06 a v klubu je nepřetržitě kromě sezony 2007-08, kdy si „odskočil“ do Polské nejvyšší soutěže, kde oblékal dres Zaglebia Sosnoviec. V letošní sezoně si na své konto čtyři body za gól a asistenci. O nadvládu mezi obránci se s ním dělí Tomáš Sedlák, jenž má stejný počet bodů.

Rodák ze Šternberka strávil několik let v dresu Jestřábů Prostějov, ale poslední tři sezony je již plnohodnotným členem Šumperského kádru. Čtyři asistence si letos připsali Tomáš Drtil a Martin Novotný, dlouholeté opory mužstva. Jedna z letošních největších posil do kádru Draků je bezesporu Aleš Křetínský, spolehlivý a úderná zadák, jenž má bohaté zkušenosti z naší nejvyšší soutěže a v letošní sezoně si do statistik připsal tři body za tři asistence. Stejný počet bodů má i Radislav Ondráček, jenž patří k dalším odchovancům hokeje v Šumperku.

Útočným lajnám velí Martin Velecký, odchovanec Vítkovic, jenž již letos zaznamenal dvakrát hattrick a s devíti brankami je zároveň i nejlepším střelcem klubu. Druhým nejlépe střílejícím hráčem v klubu je Daniel Vrdlovec, jenž má na svém kontě i několik zápasů v dresu Rebelů. Vrdlovec letos již sedmkrát rozvlnil síťku za zády brankáře soupeře. Na třetím místě jak v pořadí kanadského bodování, tak v pořadí střelců je Jakub Hulva, jenž má na svém kontě čtyři branky a tři asistence. Čtyři přesné zápasy mají také Roman Meluzín a Karel Plášek. Nejlepším útočníkem nahrávačem v klubu je Lukáš Mičulka se čtyřmi asistencemi.

První vzájemný zápas

HC Rebel – Šumperk 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Úvod zápasu lépe vyšel domácím, jenž již po pěti minutách vedli 2:0 zásluhou Milana Kostourka a Jaroslava Komy. v další části kralovali brankáři, v domácím brankovišti se několikrát zaskvěl Neruda a hosty podržel i výborně chytající Štůrala. Ve druhé třetině se dvakrát prosadil Jan Knotek a domácí byli na koni. Hosté se sice snažili hrát útočně, ale v cestě jim stál skvělý Neruda. Třetí třetinu načal střelecky Ondřej Švaňhal a pár minut před koncem se opět prosadil Milan Kostourek a sedmý zásah do svatyně Tomáše Štůraly přidal David Jonáš.

Branky a nahrávky: 4. Kostourek (Voj. Němec), 5. Koma (Knotek), 25. Knotek (Pavlík, Štěpánek), 40. Knotek (Štěpánek, Rytnauer), 43. Švaňhal (Musil, Zábranský), 55. Kostourek (Sova, Voj. Němec), 57. Jonáš (Voj. Němec, Pavlík). Rozhodčí: Antonín Jeřábek - Jiří Jureček, Pavel Rychlý. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2500. Průběh utkání: 7:0.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) - Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík (A), Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Voj. Němec (A), Rytnauer, Štěpánek, P. Musil, Kostourek.

Salith Šumperk: Štůrala (Boška) - Křetínský, Holík (C), R. Ondráček, Drtil, Novotný, Sedlák, Tesařík - Brunec, Skoumal, Meluzín (A), Hulva (A), Cink, Matějka, A. Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec, Mičulka.

13. kolo

Šumperk prodloužil nepříznivou sérii proher

Berounští Medvědi – Salith Šumperk 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Draci se v Berouně dostali do vedení zásluhou Karla Pláška, ale David Švagrovský ještě do přestávky srovnal. Ve druhé třetině se opět povedlo Šumperku odskočit zásluhou Daniela Vrdlovce, leč domácí během čtyř minut utkání díky třem brankám otočili. Nejprve se trefil Miroslav Forman a po něm ještě Jiří Doležal a čtvrtou branku za záda Šindeláře přidal Daniel Přibyl. Na začátku třetí třetiny sice překonal Kareše Jakub Hulva, ale Jan Stránský sedm minut před koncem zhatil šance hostí o vyrovnání. Následně měl Hulva dobrou šanci, ale tu mu zmařil zákrokem Kareš a David Švagrovský z protiútoku přidal již šestou branku. Domácí si nakonec výsledek pohlídali.

Branky a nahrávky: 15. Švagrovský (Přibyl, Sobotka), 32. Forman (Švagrovský, Přibyl), 35. Doležal (Stromko, Malý), 36. Přibyl (Švagrovský, Nedvěd), 53. Stránský (Poletín, Rubeš), 54. Švagrovský (Forman) - 10. Plášek (Meluzín), 25. Vrdlovec (L. Drtil, Navrátil), 43. Hulva (Brunec, Sedlák). Rozhodčí: A. Jeřábek ml. - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Beroun: Kareš (Frolík) - Jebavý, Přindiš, Sobotka, Nedvěd, Malý, Veselý, Beňovič - Vlček, Klhůfek, Besser - Forman, Švagrovský, Přibyl - Doležal, Stromko, Milfait - Poletín, Rubeš, Stránský - Vaněk

Šumperk: Šindelář (Boška) - Gewiese, Novotný, Sedlák, Ondráček, Křetinský, T. Drtil, Navrátil - Hass, Meluzín, Plášek - Brunec, Hulva, Vrdlovec - Cink, Velecký, Červenka - L. Drtil, Skoumal, Vrána

Rebelové utrpěli debakl na hřišti soupeře

Benátky nad Jizerou – HC Rebel 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Utkání střelecky načal v šestnácté minutě Vít Jonák, jenž překonal z dorážky Suchana. Pár minut po startu druhé periody musel Suchan lovit puk ze sítě znovu, když ho od modré propálil Petr Ulrych. V polovině utkání vstřelili již třetí branku Petr Kica a s hosty to vypadalo zle. A dvě minuty před koncem prostřední části vedli domácí již o čtyři branky, když se trefil Josef Skořepa. Herní pohodu domácích ještě podtrhl výborným výkonem v brance Robin Blažíček, jenž předvedl několik výborných zákroků a čtyři minuty před koncem zápasu dovršil potupného bůra z dorážky Josef Skořepa.

Branky a nahrávky: 16. Jonák (Jaroměřský), 23. Ulrych (Kica, Krejčík), 30. Kica (Krejčík, Bortňák), 38. Skořepa (Jonák, Pavlů), 56. Skořepa (Mrkvička, Král). Rozhodčí: Tomáš Zubzanda - Tomáš Gerát, Jiří Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 359. Průběh utkání: 5:0.

Benátky nad Jizerou: Blažíček (Stejskal) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Ulrych, Pabiška - Kellner, Skořepa, Klimt, Skalický, Král, Jonák, Vařecha, Jech, Kopic, Krejčík, Bortňák, Kica, Liška.

Havlíčkův Brod: Suchan (Dolejš) - Morava, Šenkeřík, Poskočil, Koma, A. Jelínek, Protivný, Sova - Kostourek, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Knotek, Rytnauer, Zábranský, Meidl, P. Musil, Štěpánek, Stehlík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu