15. 10. 2011 | Ladislav Vácha

Do Kotliny přišly reprezentační pozvánky, šanci dostanou tři Rebelové

V havlíčkobrodské Kotlině může panovat spokojenost. Tedy alespoň částečná. I přesto, že se havlíčkobrodským barvám v probíhajícím soutěžním ročníku zatím příliš nedaří, dosáhl klub z Vysočiny velkého úspěchu. Hned tři Rebelové totiž dostanou šanci v dresu mládežnických reprezentací, které čekají nominační zápasy a výběr vhodných hráčů pro národní tým. Štěstí se pousmálo na obránce Jana Krajcigra s Filipem Dundáčkem a útočníka Martina Osmíka.

České reprezentace do 16-ti a 17-ti let hledají v současném období možné aspiranty pro národní dres. Ke slovu se tak dostávají nominační zápasy, v nichž mohou mladí hokejisté ukázat, zda si místo mezi nejlepšími českými hráči skutečně zaslouží. „Šestnáctka“ pod vedením trenéra Roberta Reichla, bývalého reprezentanta a nedávno ještě forvarda extraligového Litvínova, vyjede k nominačnímu duelu až 24. října. A opět se to neobejde bez havlíčkobrodské účasti, pomyslný prapor Rebelů budou držet obránce Jan Krajcigr a útočník Martin Osmík. Držme našim hochům palce, ať si tuto akci maximálně užijí a blýsknou se v co nejlepším světle.

Jan Krajcigr:

Pozice: obránce
Věk: 15 let
Číslo dresu: 25/33
Kategorie: mladší dorost/starší dorost
Výška: 177
Váha: 70
Držení hole: levá

Patnáctiletý obránce nahlédl na extraligovou scénu v sezoně 2009 – 2010, kdy si připsal v dresu mladšího dorostu dohromady 13 startů. Co se týče jeho osobních statistik, bodově vyšel naprázdno, v účasti na ledě získal pozitivní bilanci +3 a nasbíral 8 trestných minut. V minulém soutěžním ročníku se mohl těšit ještě větší zápasové vytíženosti, jež mu vypomohla k zisku prvních kanadských bodů. Talentovaný zadák se osvědčil jako spolehlivý nahrávač, přičemž se znovu prezentoval obdivuhodnou disciplínou. V probíhajícím soutěžním období už odehrál 15 utkání, přičemž hned 8 z nich v barvách staršího dorostu. Jedná se o hráče, který je vyloženě defenzivním typem. Rozhodně nevyniká vysokou produktivitou, ale poctivým bráněním a čistou hrou.

Martin Osmík:

Pozice: útočník
Věk: 15 let
Číslo dresu: 9
Kategorie: mladší dorost/starší dorost
Výška: 178
Váha: 72
Držení hole: levá

Šikovný forvard naskočil do nejvyšší dorostenecké soutěže také v sezoně 2009 – 2010, kdy rovněž odehrál 13 extraligových klání. A nevedl si vůbec špatně, když nastřádal 5 kanadských bodů za 2 vstřelené branky a 3 asistence. V předešlém soutěžním ročníku na svou vydařenou premiéru navázal a opět vynikal výbornou produktivitou. V probíhajícím období 2011 – 2012 zaznamenal 8 startů, přičemž hned polovinu z nich ve starší dorostenecké kategorii. Zatím se mu asi nedaří tolik, jak by si sám přál. Dosud si připsal jen jednu gólovou nahrávku a 12 trestných minut. Nadějný útočník disponuje skvělým pohybem a má vytříbený výběr místa, odkud se dá nejlépe ohrozit soupeřova branka.

Filip Dundáček:

Pozice: obránce
Věk: 16 let
Číslo dresu: 72
Kategorie: starší dorost
Výška: 178
Váha: 69
Držení hole: levá

Z trojice nominovaných Rebelů je tento obránce nejstarším a nejzkušenějším hráčem. Dříve nastupoval na pozici útočníka, ale postupem času z něj trenéři udělali beka. Také on se objevil na extraligové mapě v sezoně 2009 – 2010, kdy za mladší dorost odehrál 30 zápasů a připsal si hned 13 kanadských bodů za 5 vstřelených branek a 8 asistencí. Zároveň vypomohl starší dorostenecké kategorii, za níž naskočil do hry 7x. V soutěžním ročníku 2010 – 2011 opět hájil dresy obou dorosteneckých mužstev, přičemž za starší se zapsal do statistik ještě výraznějším písmem, když vsítil 2 zásahy a přidal 5 asistencí. V nastoleném trendu pokračuje i nyní, kdy nastupuje za starší dorost již kmenově. Za 11 odehraných duelů pálil jednou o černého a přidal 5 gólových nahrávek.

Reprezentační "16" (nominační zápas, 24.10.2011, Vítkovice):

Brankáři:

Tomáš Mizera, Michal Wanecki (HC Vítkovice Steel), René Fendrich (HC Oceláři Třinec), Ondřej Haloda (PSG Zlín),

Obránci:

Vojtěch Adamík, Jan Fajkus (oba HC Vítkovice Steel), Adam Cienciala, Jan Zahradníček (oba HC Oceláři Třinec), Petr Procházka (PSG Zlín), Jan Ščotka (VHK Vsetín), Martin Pumr (HC VCES Hradec Králové), Jakub Procházka (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Jan Krajcigr (HC Rebel Havlíčkův Brod), Václav Půža (HC Dukla Jihlava), David Bahounek (AZ Havířov)

Útočníci:

Jakub Boltvan, Richard Garčic, Martin Biolek, Patrik Štancl, Vojtěch Balaštík (všichni HC Kometa Brno), Dominik Kafka, Lukáš Klapetek, Jan Trčka, Dominik Volný (všichni HC Vítkovice Steel), Vít Christov, Ludvík Petrák (oba HC Oceláři Třinec), Jan Vyoral, Dominik Hladiš (oba PSG Zlín), Ondřej Grygar, Adam Hořanský (oba VHK Vsetín), Radek Pilař (HC VCES Hradec Králové), Ondřej Panna, Daniel Voženílek (oba HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Martin Osmík (HC Rebel Havlíčkův Brod).

Realizační tým:

Team manažer: Radek Mrázek
Hlavní trenér: Robert Reichel
Asistenti trenéra: Karel Beran
Trenér brankářů: Rudolf Pejchar
Hospodář: Milan Mezei
Lékař: MUDr. Petr Čech

Jako první uvidí talentované mladíky v akci Luděk Bukač mladší, kouč národního týmu do 17-ti let. A nás může těšit, že mezi 34 vybranými se bude před jeho očima prohánět v neděli po jihlavském ledě i Filip Dundáček, obránce staršího dorostu Havlíčkova Brodu.

Reprezentační "17" (nominační zápas, 16.10.2011, Jihlava):

Brankáři:

René Svoboda (HC Vítkovice Steel), Jindřich Pacl (HC Plzeň 1929), Miroslav Svoboda (VHK Vsetín), Jiří Švihálek (HC Letci Letňany)

Obránci:

Jan Štencel (HC Vítkovice Steel), Michal Beránek (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Andrlík, David Němeček (oba HC Plzeň 1929), Martin Kokeš (HC VERVA Litvínov), David Bunda (Rytíři Kladno), Alex Pisarik (HC Oceláři Třinec), Jonáš Ťoupal (HC Mountfield), Šimon Szathmáry (Piráti Chomutov), Filip Dundáček (HC Rebel Havlíčkův Brod), Roman Čermák (HC Dukla Jihlava), Ondřej Šafář (HC Energie Karlovy Vary)

Útočníci:

David Sysala, Patrik Zdráhal, Petr Česlík (všichni HC Vítkovice Steel), Roman Přikryl, Dominik Kubalík (oba HC Plzeň 1929), Martin Slánský (Rytíři Kladno), Adam Kofroň (HC Oceláři Třinec), Adam Zbořil, Ondřej Kovářů (oba HC Kometa Brno), Dominik Pokorný (HC Sparta Praha), Václav Pašek, Aleš Krátoška, Luboš Rob (všichni HC Mountfield), Miroslav Indrák (IHC KOMTERM Písek), Martin Kohout (VHK Vsetín), David Kampf (Piráti Chomutov), Drahoš Jebavý (HC VCES Hradec Králové), Marc Zajíc (HC Slavia Praha)

Realizační tým:

Team manažer: Ota Černý
Hlavní trenér: Luděk Bukač ml.
Asistenti trenéra: David Bruk
Trenér brankářů: Radek Toth
Hospodář: Zdeněk Vojtěchovský
Lékař: Milan Novotný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu