13. 10. 2011 | Richard Wagner, Martin Voltr

Kuchta vystřelil starším dorostencům výhru v Hradci Králové 43 vteřin před koncem!

V prvním vzájemném střetnutí v extraligové sezoně si odvezli Východočeši z Kotliny všechny body za výhru 3:2. Mladí Rebelové však v odvetě oplatili Hradci prohru stejnou mincí a připisují si další tři body do tabulky skupiny Střed. Hosté z Havlíčkova Brodu začali vělmi aktivně a brzce vedli již o dvě branky, ale domácí vyrovnali. O tom, že body poputují na Vysočinu, rozhodl jako správný kapitán Petr Kuchta, jenž 43 vteřin před koncem prostřelil Haka překvapivou střelou z úhlu. Nesmíme však opomenout ani výborný výkon brankáře Čeňka Nováka, jenž Rebely během střetnutí několikrát výborně podržel a na vítězství má patřičně velký podíl.

Stav první třetiny určily fauly

Na první zajímavé okamžiky se čekalo až do deváté minuty, kdy bylo k vidění po jedné velké příležitosti na každé straně. Nejprve hradecký brankář Vlastimil Hak absolutně netušil, kde má puk, i tak ho ale dojíždějící Ondřej Hlídek poslal pouze do jeho betonu. Jen o čtrnáct sekund později se naopak před Čeňkem Novákem zjevil Tadeáš Ouzký, ale ani on neuspěl. První branka zápasu tak přišla až v čase 10:01, kdy se Dominiku Kundrátovi podařilo využít přesilovku a hosté šli do vedení - 0:1.

Hned poté si zahráli dvě slepené přesilové hry domácí. Nijak s nimi ale nenaložili a krátce po skončení druhého trestu jim prchnul Daniel Vosyka, kterého musel nedovoleně zastavit Matěj Suk a rozhodčí nařídil tresté střílení. To sám faulovaný proměnil a bylo to už o dva - 0:2. Ještě do konce třetiny ale stihli Hradečtí odpovědět, o což se v další přesilovce postaral na brankovišti důrazný Daniel Souček. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Zápas pokračoval bez dalších branek

Také druhá třetina začla poněkud ospale. Hradec nejprve v pohodě ubránil oslabení a až v šestadvacáté minutě byl před prázdnou bránou připraven na dorážku Drahoš Jebavý, ale trefit letící kotouč se mu nepodařilo. Domácí drželi puk o něco více času než soupeř, který se spoléhal především na protiútoky. Jeden z nich nevyužila dvojice Dvořák – Křípal, i když už byl Hak překonaný a v brance ležel jeden z jeho obránců.

Druhou polovinu třetiny okořenila čtyři vyloučení, po dvou na každé straně. Nejvíce vzruchu přinesl první z hradeckých trestů. V oslabení totiž vystihnul rozehrávku soupeře znovu Jebavý, jenže svůj samostatný únik zakončil jen do betonu pohotového Nováka. No a o minutu později nevyužil Hakovo zaváhání kapitán Rebelů Petr Kuchta, jehož samotného asi pozice před odkrytou klecí překvapila. Ve druhé části tak gól nepadl.

Hradec vyrovnal, nakonec ale odešel s pláčem

Hradečtí měli na srovnání stavu dvacet minut, ale takovou dobu ani nepotřebovali a udeřili již po třech a půl minutách. Lukáš Kastner našel z brankové čáry Tomáše Půlpána, před kterým zívala už jen odkrytá klec - 2:2. Za tohoto stavu sice oběma týmům nechyběl pohyb, ale do dobrých šancí se dostaly až po půli třetiny. Jenže Vlastimil Dostálek netrefil dobře přihrávku nového muže v hradecké sestavě Jakuba Suchana a hostující pětice nedokázala v přesilovce protlačit kotouč za Haka.

Ve vrcholícím dramatu dostaly oba celky možnost další z řady přesilových her. Hostující bek Lukáš Bláha v té své zazvonil na tyč hradecké brány, pak ale vyloučení v týmu Havlíčkova Brodu posadilo na koně domácí. Ti byli v posledních minutách lepším týmem. Jenže Rebelové po buly v obranném pásmu 53 sekund před koncem rozehráli smrtící akci a po deseti vteřinách šokoval hradecký stadion Petr Kuchta přesným zakončením za záda nejistého Haka - 2:3. Domácí mladíci nestačili na tento nečekaný úder zareagovat ani v přesilovce 6 na 4 a nakonec tak odešli z ledu oloupeni o všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 -1 0
Lukáš Brebera 0 0 0 0 2
Filip Dundáček 0 0 0 0 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 1 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 0 2
Petr Kuchta 1 0 1 0 0
Dominik Kundrát 1 0 1 0 2
Tomáš Ludvík 0 1 1 0 0
Jaroslav Meloun 0 1 1 1 2
David Vala 0 0 0 -1 2
David Voplakal 0 0 0 0 0
Daniel Vosyka 1 0 1 1 2
Radim Žuček 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 0 2 43 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, čtvrtek 13.10.2011 od  
Hradec Králové
2:3
(1:2, 0:0, 1:1)
Hr. Králové - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Souček (Jebavý), 44. Půlpán (Kastner) - 11. Kundrát (Ludvík), 15. Vosyka (TS), 60. Kuchta (Meloun). Rozhodčí: Třasák - Lučan, Maštalíř. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 45:31. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Hr. Králové

Hak (Hejda) - Skála, Suk, Matějček, Konečný, Rejl, Štědrý, Souček - Ouzký, Půlpán, Jebavý, Suchan, Dostálek, Kastner, Procházka, Šeps, Brida, Bartoň, Nedvídek, Klemenc.

Havl. Brod

Novák (Jeřábek) - Žuček, Dvořák, Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček, Vala - Vosyka, Kuchta, Hlídek, Bláha, Brebera, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Kundrát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu