11. 10. 2011 | Redakce

O body nás připravily dva chvilkové zkraty, herně jsme byli lepší, tvrdí Neruda

Nástup do pondělního utkání v Třebíči neměli havlíčkobrodští hokejisté špatný, jenže pak přišel jejich první zkrat. Bohužel však nebyl jediný, a tak se domů vraceli s porážkou 4:6. „Dá se říct, že na začátku jsme soupeře k ničemu nepustili. Pak ale přišel jeden gól a během dalších devadesáti vteřin nám tam napadaly ještě dva. Zase asi nějaká chvilková ztráta koncentrace,“ zlobil se hlavní kouč brodského týmu Petr Novák.

Ten tentokrát vsadil na brankáře Stanislava Nerudu. „Třebíč prostě hraje takový styl hokeje, který měl víc vyhovovat právě Standovi, jenže ten neměl úplně nejlepší den. Za všechny góly ho vinit nemůžu, protože padly víceméně z dorážek, ale přeci jen to nebylo ono,“ uvedl trenér.

A také samotný Neruda, který právě v dresu soupeře odchytal v minulosti spoustu zápasů, si utkání představoval docela jinak. „Opravdu jsme byli lepší, bohužel pak přišel ten náš první zkrat. No a potom i druhý,“ povzdechl si zkušený brodský gólman. „A jestli jsem bral zápas proti Třebíči jinak? Vůbec ne, kluky i tamní prostředí sice znám, ale porážka mě mrzí úplně stejně, jako bychom prohráli třeba s Berounem,“ dodal.

Horácká Slavia Třebíč vstupovala do souboje s regionálním rivalem z posledního místa, a také s obrovským odhodláním konečně s nepříznivým stavem něco udělat. „Navíc Kamil Pokorný (hlavní trenér Horácké Slavie – pozn. red.) umí vždycky mančaft pořádně vyhecovat právě na Brod, protože tady kdysi působil. Pro něj je to strašně prestižní zápas,“ prozradil Neruda.

Po třetím gólu domácích přepustil sedmatřicetiletý brodský gólman místo v brance Jaroslavu Suchanovi a začala stíhací jízda Rebelů. „Podařilo se nám ve druhé třetině srovnat na 3:3, jenže pak přišla naše další tragická dvouminutovka. Někteří kluci si snad mysleli, že proti poslednímu týmu tabulky nemusejí bránit,“ nešetřil kritikou Novák. „Ale ani Jarda nemá úplně čisté svědomí,“ dodal na adresu náhradního brankáře.

Zápasy na cizím ledě jsou zatím v letošní sezoně pro havlíčkobrodský tým skoro noční můrou. Z patnácti možných bodů domů přivezli jen tři! „Čím to je? To si musí hráči srovnat v hlavě, jak kdo k danému zápasu přistupuje,“ prohlásil hlavní kouč brodského týmu. „Ale rozhodně musíme začít líp bránit, protože je sice hezké, že dost gólů dáváme, ale taky jich strašně moc dostaneme.“

Takže na obranu se teď Rebelové zaměří v přípravě na Písek ze všeho nejvíc? „Ale my ji trénujeme pořád! Jestli si někdo myslí, že nacvičujeme pouze útok a o obraně jen mluvím, tak to není pravda. Jenže to chce víc obětavosti a jiný přístup od některých hráčů,“ měl jasno Novák.

Proti Jihočechům nastoupí havlíčkobrodští hokejisté ve středu 12. října od 17.30 na domácím ledě v Kotlině. Rebelové půjdou do zápasu z osmého místa, Písek z devátého. „My se ale nemůžeme dívat na to, kde se kdo zrovna nachází, musíme jít od začátku za vítězstvím,“ burcuje před utkáním 11. kola Neruda.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu