28. 9. 2011 | Ladislav Vácha

Mladší dorost na obhájce titulu nestačil, doma utrpěl debakl

Mladí Rebelové uvítali v domácím prostředí soupeře z kategorie nejsilnějších a obhájce mistrovského titulu - Kometu Brno. Svěřenci trenéra Cachnína drželi s Moravany krok jen v části úvodního dějství, kdy dokázali vyrovnat na 1:1. Hosté však předvedli spanilou jízdu a nakonec se radovali z vysokého vítězství 10:3.

Rebelové měli do utkání proti obhájci mistrovského titulu velmi dobrý nástup, když si vynutili hned tři přesilové hry. Kometa ale i v oslabení držela hru daleko od svého gólmana Ptáčka a dokonce měla místy územní převahu, z níž neustále zaměstnávala brankáře Brože. Postupem času si vytvářeli dobré střelecké pozice i brodští mladíci, jenže gólové radosti se nedočkali. Ba naopak, udeřilo právě na jejich straně. Brno sevřelo svého soka z Kotliny do pevného objetí, při němž bleskově obkroužil bránu ROMAN DYMÁČEK a zaskočil gólmana Brože, když zasunul puk u bližší tyčky mezi jeho betony - 0:1. Radost hokejistů z moravské metropole ještě nestihla ani pořádně utichnout, když Havlíčkův Brod vyrovnal.

Ve 12. minutě rozehrál po Semrádovu nahození kotouč brankář Ptáček, jenže rozehrávku zachytil LUKÁŠ VALA a pohotovou střelou zajistil svému týmu vyrovnání - 1:1. Rozjetý brankostroj pokračoval i nadále, dokonce nabíral ještě čím dál větší rychlost. Moravané totiž brzy odpověděli a ujali se znovu ztraceného vedení. Z prostoru levého kruhu vypálil Radek Koblížek, jehož střelu ještě tečoval v předbrankovém prostoru za Brožova záda rychle zorientovaný MARTIN BIOLEK - 1:2. Kometa stála tahala za delší konec pomyslného provazu, přičemž se hnala za navýšením hubeného náskoku.

Její euforie mohla naplno vypuknout už na přelomu 15. a 16. minuty, kdy kotouč putoval v útočném pásmu po ose Libor Hájek - Vojtěch Balaštík - JAKUB WEBER, přičemž posledně jmenovaný skóroval zblízka odrazem o tyč a vyhnal gólmana Brože na střídačku - 1:3. Jeho kolegu Vítka Vaněčka čekalo mezi tyčemi nepříjemné uvítání, když už za 19 sekund hry prohloubil brodské trápení přesnou dorážkou vyražené střely ROMAN DYMÁČEK - 1:4. Domácí poté zastavili na chvíli gólovou lavinu, ale i přesto završení potupné "pětky" nezabránili. Na začátku 18. minuty adresoval Jakub Weber přesný pas na hůl JAKUBA BOTVANA, jenž z bezprostřední blízkosti v mírném úhlu na pravé straně procedil puk do sítě přes Vaněčkovy betony - 1:5.

Prostřední část začala obrovskou šancí brodského Semráda, jenž si v samostatném úniku vylámal zuby na Ptáčkových betonech. Kometa se nenechala zahanbit a opět spustila svou kanonádu. V závěru 23. minuty se po nahrávce Jakuba Boltvana zapsal mezi střelce FILIP DVOŘÁK (1:6), který o pár sekund později přihrál RICHARDU GARČICOVI, jenž hezkou střelou vymetl všechny pavouky z Vaněčkovy šibenice - 1:7. Do brodského brankoviště se následně vrátil Jan Brož, který nahradil Vítka Vaněčka.

Hra se potom vyrovnala a fanoušci sledovali v ochozech tuhý boj se šancemi na obou stranách ledového pole. V půlce zápasu si užili gólovou radost také mladí Rebelové, když se krásnou ranou od modré čáry prezentoval MAREK BANCÍŘ - 2:7. Oba tábory si poté vypracovaly slibné možnosti k rozšíření svého brankového účtu, ovšem průběžný stav se na světelné tabuli měnil až ve 39. minutě, kdy vrátil Brnu šestigólový náskok FILIP DVOŘÁK - 2:8.

Do závěrečného dějství prožili Moravané raketový nástup, když už po 31 sekundách putoval puk od Lukáše Gottharda k JANU ŠVEJDOVI, jenž prostřelil brankáře Brože - 2:9. Havlíčkův Brod poté převzal iniciativu a dostával se do vyložených šancí, která však ve vstřelenou branku a částečné snížení nepříznivého stavu přetavit nedokázal. Se svou troškou do mlýna přispěchali i hosté, kteří ve 47. minutě zaokrouhlili skóre na hrozivou "desítku". Brankář Brož vyrazil střelu z mezikruží, proti níž měl zakrytý výhled, a z dorážky mířil neomylně do černého RADEK KOBLÍŽEK - 2:10.

Kotlina následně sledovala vyrovnanou bitvu, jež s sebou přinášela šance na obou stranách ledové plochy. Poslední slovo nakonec patřilo v utkání mladým Rebelům, kteří v poslední minutě alespoň částečně zmírnili nepříjemný debakl. V času 59:10 dorazil kotouč do sítě PATRIK MÁLEK, jenž si našel odražený puk po střele Dušana Mendla - 3:10. Na potupné porážce a tříbodovém zisku Komety to však moc nezměnilo, Brno potvrdilo roli favorita a jednoznačně vyloupilo Kotlinu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 1 0 1 -3 2
Tomáš Cejpek 0 0 0 -1 0
Jan Jelínek 0 0 0 -2 0
Daniel Jojda 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -3 0
Daniel Kolouch 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 0 1 1 -1 0
Jakub Lacina 0 0 0 -2 0
Patrik Málek 1 0 1 -4 0
Dušan Mendl 0 1 1 -2 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 -1 0
Filip Nováček 0 0 0 -2 0
Martin Polák 0 0 0 -1 0
Michal Přibyl 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 -4 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 -2 0
Lukáš Vala 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 52 0 6 20 0 0
Vítek Vaněček 8 0 4 14 0 0

Ohlasy k utkání

5. kolo, středa 28.9.2011 od 15:00
Havl. Brod
3:10
(1:5, 1:3, 1:2)
Havl. Brod - Kometa
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Vala, 31. Bancíř (Kraučuk), 60. Málek (Mendl) - 10. Dymáček, 13. Biolek (Koblížek), 15. Weber (Balaštík, Hájek), 16. Dymáček (Weber, Hájek), 18. Boltvan (Weber), 23. Dvořák (Boltvan), 23. Garčic (Dvořák), 39. Dvořák (Boltvan, Garčic), 41. Švejda (Gotthard), 47. Koblížek. Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Tomáš Kukeně, Ondřej Polák. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7, 2:7, 2:10, 3:10.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (15. - 23. Vaněček) - Polák, Vala, Nguyen, Málek, Jelínek, Klofáč, Vacek, Jojda, Mendl, Krajcigr, Suchý, Kraučuk, Semrád, Přibyl, Kolouch, Cejpek, Nováček, Lacina, Bancíř.

Kometa

Ptáček (Křeček) - Kališ, Hájek, Garčic, Koch, Biolek, Dvořák, Weber, Marcello, Hroudný, Hladký, Švejda, Jambor, Dymáček, Koblížek, Balaštík, Kratochvíl, Boltvan, Štancl, Gotthard, Šnajnar.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu