27. 9. 2011 | Pavel Buňat

Sérii proher se Rebelové pokusí odvrátit v Berouně

Rebelové se nachází v sérii porážek. Z posledních čtyř zápasů si odnesli pouze jeden bod, a útok na horní patra tabulky se tak zatím nekoná. Jako odrazový můstek by mohlo posloužit sedmé kolo, které odehrají v Berouně. Medvědům se však v posledních zápasech výsledkově dařilo, družinu Petra Nováka tak v žádném případě nečeká lehkých šedesát minut na nevyzpytatelném ledu soupeře. Jestli uspějí, se dovíme ve středu 28. září od 17 hodin.

Po šestém kole se na čele prvoligové tabulky opět usadilo Ústí nad Labem společně s Jihlavou, která za Lvy zaostává jen o skóre. Na třetí místo klesl Hradec Králové. Naopak čelo tabulky už dotáhly celky Chomutova a Olomouce. Rebelové klesli na deváté místo.
Tabulku uzavírá Třebíč, jež si sice připsala první výhru, přesto stále je s počtem tří bodů poslední. Středeční soupeř Rebelů z Berouna má na kontě devět bodů, a obývá tak sedmou příčku. Havlíčkův Brod se v případě výhry mohl posunout teoreticky na šesté místo, v případě prohry by se zase mohl nepříjemně přiblížit chvostu tabulky.

Mezi nejzajímavější utkání sedmého kola bude patřit střetnutí Hradce Králové a Ústí nad Labem o průběžné ligové vedení. A Chomutov s Olomoucí budou bojovat o důležité body, který by vítězi duelu zajistily skvělou výchozí pozici do dalších utkání v boji o nejvyšší příčky.

HC Berounští Medvědi

Po minulé úspěšné sezoně, kdy se Medvědi po pěti letech opět probojovali do play-off, se bude chtít Beroun mezi osmičku nejlepších probít i letos. Dopomoci by k tomu měla spolupráce s extraligovou Spartou Praha a několik zvučných jmen. Příprava sice mnoho uspokojivých výsledků nepřinesla, v mistrovských utkáních se ale klubu daří a prozatím se drží mezi lepší polovinou tabulky.

Porovnání soupeřů

Statistiky 2011/12
3-0-0-3Celková bilance2-0-1-3
13:16skóre23:25
7.Postavení v tabulce9.
0čistá konta1
4:2 Kadaň (venku)nejvyšší výhra 7:0 Šumperk (doma)
1:4 Litoměřice (doma) nejvyšší prohra 4:8 Hradec Králové (venku)
13,79%využité přesilovky 24,14%
187střely na branku166
2Góly v oslabení 2
Hráčské statistiky
Jiří Hašek – 4 body (3+1)nejproduktivnější hráč Jan Knotek – 8 bodů (3+5)
Jiří Hašek – 3 brankynejlepší střelecKostourek, Knotek, Jonáš – všichni 3 branky
Tomáš Rubeš – 3 asistencenejlepší nahrávač Knotek a Němec – oba 5 asistencí
Žalčík, Milfait (oba +3) nejlepší +/-Vojtěch Němec (+5)
Jaroslav Nedvěd - 18 trest. min.nejtrestanější hráčJan Knotek – 16 trest. min.
Přindiš, Nedvěd, Špelda – všichni 2 kan. bod nejproduktivnější obránce Jaroslav Koma - 5 kan. bodů (2+3)
1. Jiří Hašek – 4 (3+1), 2. Dominik Pacovský – 4 (2+2), 3. Lukáš Žalčik – 3 (2+1), 4. Michal Poletín – 3 (2+1), Tomáš Rubeš – 3 (0+3)kanadské bodování1. Jan Knotek – 5 (3+5), 2. Vojtěch Němec – 5 (0+5), 3. Milan Kostourek – 5 (3+2), 4. Petr Polodna – 5 (2+3), 5. Jaroslav Koma – 5 (2+3)
Dominik Furch (6 zápasů, úsp. 91,57%)brankáři Stanislav Neruda (4 zápasy, úsp. 88,28%),
Jaroslav Suchan (3 záp., 89,13%)

Bývalí Rebelové táhnou Medvědy

Pokud se podíváme na soupisku Berouna, najdeme v ní několik jmen, která jsou havlíčkobrodskému příznivci velmi známá. V klubu totiž působí zástup hráčů, kteří nastupovali za Rebely. Brankář Dominik Furch pokračuje ve slibných výkonech z Kotliny a patří k největším oporám Medvědů. V obraně najdeme Jiřího Jebavého, Jana Soldána a Lukáše Špeldu a havlíčkobrodská stopa pokračuje i v útočních řadách, kde působí trio Jakub Stromko, Jan Milfait a Michal Poletín. Bývalým hráčům Havlíčkova Brodu v dresu Medvědů jsme se věnovali v článku před posledním přípravným utkáním léta. Připomenout si jej můžete na níže přiloženém odkazu.

Letní pozvánka: Hráli v dresu soupeře

Berounský útok kupředu táhnout Jiří Hašek a Dominik Pacovský. Oba nasbírali v úvodu sezony shodně po čtyřech kanadských bodech. Pacovský se dokonce úspěšně prezentoval v extralize, když v dresu Sparty ve dvou zápasech jeden gól vstřelil a na jeden přihrál. Velmi dobře se uvedli i Lukáš Žálčik, další talentovaný mladík ze Sparty Praha, a již zmiňovaný Michal Poletín. Ten naopak působí ve Slavii Praha. A jako zdatný nahrávač se zatím jeví teprve devatenáctiletý Tomáš Rubeš.

Bezpochyby největší ikonou klubu je zadák Jaroslav Nedvěd. Dvaačtyřicetiletý ostřílený matador má četné zkušenosti z české a slovenské extraligy, finské nebo ruské nejvyšší soutěže. Vyzkoušel si například i exotické angažmá v Koreji. Bývalý hráč Sparty či Liberce působí u Medvědů od sezony 2008/09 a každým rokem patří k nejlepším obráncům celé ligy.

Lodivodem berounského celku je Jiří Doležal, jenž měl v minulé sezoně trénovat Havlíčkův Brod. Jako asistent trenéra mu je nápomocný Miloš Pecka.

Změny v kádru

Oproti minulé sezoně bude Beroun postrádat Petra Šinágla, který zamířil do Litoměřic formou hostování, a napodobil tak Martina Tvrzníka, jenž stejnou cestu absolvoval na konci ledna. A do karlovarské arény zamířil na hostování zadák Jan Látal. Nyní ho můžeme vidět v dresu Kadaně.
Prakticky jedinou letní posilou je Petr Přindiš z Karlových Varů. Díky spolupráci se Spartou ale Medvědi těží ze služeb mladých talentů pražského klubu.

Vzájemná bilance

Od sezony 2006/07 se oba soupeři na prvoligových kluzištích potkali celkem 18krát. Rebelové se z výhry radovali v 11 případech, přesto bývá Beroun nepříjemným a nevyzpytatelným soupeřem. V zápasech většinou nepadá velké množství branek. Pět jich dokonce skončilo s „nulou“ na kontě jednoho ze soupeřů. V minulé sezoně dokázal Beroun ze čtyř pokusů uspět proti Rebelům pouze jednou.
Dosud poslední utkání se odehrálo v rámci letní přípravy. Družina z Kotliny na ledě Medvědů remizovala 2:2.

Počet odehraných zápasů: 18
Bilance: 11-0-0-7
Výsledky: 0:6, 2:4, 0:1, 3:1, 4:2, 4:2, 5:1, 2:5, 4:1, 3:0, 3:1, 0:2, 0:2, 3:2, 4:1, 1:5, 6:5, 4:2
Skóre: 48:43

Tři výhry, tři porážky

V úvodních šesti kolech Berounští nasbírali 9 bodů za tři vítězství. Zatímco na Jihlavu, Litoměřice a Benátky nad Jizerou nevyzráli, proti Kadani, Třebíči a Písku brali plný bodový zisk. Všechna utkání se nesla ve vyrovnaném duchu a o vítězi většinou rozhodovala jen jedna branka.
V minulém kole se svěřenci Jiřího Doležala vydali do Benátek nad Jizerou. Vidina dalších tří bodů se začala rozplývat na konci první třetiny, kdy domácí poslal do vedení Klimt. Ve druhé části během tří minut poslali Kellner a Mrkvička Benátky už do tříbrankového trháku a zdálo se, že hosté již plný bodový zisk neohrozí. Jenže v 57. resp. 59. minutě se ke slovu dostal Michal Poletín a nejprve pohotovou dorážkou snížil, aby o chvilku později mohl stát na konci další útočné kombinace a zadělat ještě na pořádné drama. Berounští zkusili i závěrečnou power-play, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Naopak tři vteřiny před koncem výhru gólem do prázdné branky pojistil Skořepa.

HC Benátky nad Jizerou – HC Berounští Medvědi 4:2

Branky a nahrávky: 19. Klimt (Pavlů, Skořepa), 43. Kellner (Skalický), 46. Mrkvička (Král), 60. Skořepa - 57. Poletín (Barák), 59. Poletín (Forman, Klhůfek). Rozhodčí: Kubeš - Komárek, Špůr. Vyloučení: 4:11 + navíc Besser, Nedvěd (oba BER) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 221. Střely na branku: 33:25.

Beroun: Furch (Kareš) - Soldán, Špelda, Nedvěd, Sobotka, Malý, Jebavý, Barák - Klhůfek, Besser, Vlček, Hašek, Švagrovský, Stromko, Heřman, Milfait, Rubeš, Forman, Vaněk, Poletín.

Rebelové bez Němce

Vojtěch Němec se zranil
Na led se po zranění vrátil Václav Meidl, a navíc se k týmu poprvé připojily i posily z Brna, které u Rebelů působí formou střídavých startů – Radim Ostrčil a Petr Šenkeřík. Na marodku však přibyl Vojtěch Němec, jehož trápí poraněný prst. Předpokládaný návrat na ledovou plochu je odhadován nejdříve za týden, středeční utkání tak jistě vynechá. Mezi zraněnými hráči je společně s Romanem Vondráčkem, který laboruje se zraněnou nohou.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu