25. 9. 2011 | Richard Wagner

Statistické okénko, aneb pohled do statistik uplynulých pěti kol

Celá první hokejová liga má za sebou úvodních pět kol, a tak je zde statistické okénko, ve kterém vám je přiblížíme z pohledu Rebelů. Ti začali slibně, ale v posledních zápasech se jim však příliš nedařilo...

Jak se Rebelům dařilo výsledkově

Hned v prvním kole hostili Rebelové nováčka ze Šumperka. Ještě před začátkem zápasu proběhla pietní vzpomínková akce, ve které uctili hráči společně s fanoušky obou táborů tragické úmrtí Josefa Vašíčka. Rebelové do utkání vstoupili s velkou vervou a zvítězili vysoko 7:0 a po prvním kole vládli tabulce. Do statistik se zapsali dvěma přesnými zápasy Milan Kostourek a Jan Knotek. Tři asistence si připsal Vojtěch Němec.

Ve šlágru druhého kola nastoupili Rebelové opět na domácím ledě, tentokrát proti ambiciózním Pirátům z Chomutova. Utkání začalo velmi svižně a první třetina přinesla pět branek a další velké šance na obou stranách. Ve druhé třetině zaznamenali jediný gól Piráti a závěrečné dějství přineslo velké drama. Nejprve se domácí dvěma góly dostali do dvoubrankového náskoku. V poslední minutě však snížil Grof na 4:5. A tento výsledek byl i konečný, jelikož Stanislav Neruda předvedl při závěrečném náporu Chomutova několik skvělých zákroků.

Třetí kolo zaválo Rebely až do Ústí nad Labem. Zde došlo k souboji prvního Rebelu a druhého Slovanu. Do branky Havlíčkova Brodu se postavil Jaroslav Suchan, který svůj tým několikrát podržel. Debaklu však nezabránil. O výsledku rozhodla druhá třetina, ve které nasázeli domácí Suchanovi čtyři branky. Jiskřičku naděje vykřesal sice Polodna, který snižoval na 1:2, ale Lvi rychle přidali další branky. V poslední minutě ještě dovršil debakl nestárnoucí Jan Alinč.

V dalším kole se postavil domácím druhý nováček na prvoligové scéně, severočeský Most. Ten se dostal do vedení, a i když domácí rychle otočili ve druhé třetině výsledek dvěma rychlými zásahy, tak se záhy povedlo Mostu vyrovnat. Ve třetí části se opět dostali domácí rychle do vedení, ale za 6 sekund bylo opět srovnáno. V prodloužení celkem rychle rozhodli Mostečtí o výhře a dvoubodovém zisku.

Zatím poslední zklamání přišlo na půdě dosud neporaženého Hradce Králové, se kterým drželi Rebelové dvě třetiny krok, ale v poslední dvacetiminutovce inkasovali hosté z Havlíčkova Brodu pět branek. V tomto utkání došlo poprvé v sezoně na střídání brankářů, když po sedmé brance odjel Neruda z brány a nastoupil Suchan.

Postavení v tabulce

Rebelové se po prvních dvou kolech dívali na své soupeře z nejvyšší pozice, kterou drželi díky lepšímu skóre před Ústeckými Lvy. Jenže vinou špatných výsledků se začali propadat a nyní jsou až na sedmé příčce.

Hráčské statistiky

Brankáři

Pro někoho možná překvapivě začal sezonu jako první brankář Stanislav Neruda, jenž si v utkání se šumperskými Draky připsal čisté konto a v zápase s Chomutovem předvedl několik skvělých zákroků. Neruda nastoupil i proti Mostu a v Hradci Králové. A právě tam jej střídal Jaroslav Suchan, který nastoupil také v souboji s Ústím nad labem.

Obránci

Kanadské bodování obránců vede Jaroslav Koma, jenž přišel před sezonou z Komety Brno. Koma se uvedl hned v prvním zápase brankou a trefu zaznamenal i proti Chomutovu. Druhé místo hájí Jan Pavlík, jenž si zatím připsal tři asistence. Dva body mají na svém kontě kapitán Marian Morava, jenž si na své konto připsal gól a asistenci, a Aleš Sova, který nasbíral dvě asistence.

Útočníci

Lídrem kanadského bodování je zatím se sedmi body za tři branky a čtyři asistence Jan Knotek. Pět bodů mají na svém kontě hned tři útočníci. Milan Kostourek si připsal tři branky a dvě asistence. Druhým pětibodovým hráčem je další letní posila, Petr Polodna, který má na svém kontě kromě dvou branek i tři asistence. Třetím do party je Vojtěch Němec, jenž si připsal pět přesných gólových nahrávek. Dobře se uvedli i další dvě posily, Jan Semorád a David Jonáš. Druhý jmenovaný již zaznamenal tři branky a jednu asistenci, expardubický Semorád má vyrovnaný stav branek a asistencí (2+2).

Suma Sumárum

Bilance(V-VP-PP-P): 2-0-1-2

Skóre: 20:21

Postavení v tabulce: -.->7.

Statistika brankářů:

Stanislav Neruda - 4 záp. - 113 zás. - 15 og. - 88,28%

Jaroslav Suchan - 2 záp. - 52 zás. - 6 og. - 89,66%

Nejproduktivnější obránci:

1. Jaroslav Koma 2+3

2. Jan Pavlík 0+3

3. Marian Morava 1+1

4. Aleš Sova 0+2

Nejproduktivnější útočníci:

1. Jan Knotek 3+4

2. Milan Kostourek 3+2

3. Petr Polodna 2+3

4. Vojtěch Němec 0+5

Tak to je vše. Po dalších pěti kolech se Vám opět přihlásíme s naší rubrikou - Statistické okénko.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu