31. 8. 2011 | Jiří Bárta

Rebely čeká znovu derby, v havlíčkobrodské Kotlině se představí krajský rival z Třebíče

Havlíčkobrodští Rebelové se svým fanouškům představí již po šesté na svém ledě. Do Kotliny přicestuje ke druhému derby Vysočiny Horácká Slavia Třebíč, jež první střetnutí s brodskou družinou doma prohrála 3:5. Svěřenci trenéra Nováka zatím nastoupili k osmi utkáním, ve kterých si připsali 6 vítězství a 2 prohry, jež jim uštědřili Draci ze Šumperka a v úvodním duelu extraligový celek, Kometa Brno.

Foto: Jiří Mokrý (hstrebic.cz)

Třebíčští hokejisté v minulém kole ukončili neporazitelnost Jihlavy

V minulém kole hráči Horácké Slavie Třebíč vyjeli k dalšímu přípravnému utkání. A to do krajského města, k derby Vysočiny proti místní Dukle. O první branku utkání se postaral jihlavský útočník Roman Maliník, na což za hosty minutu a třináct vteřin před koncem první třetiny odpověděl David Vítek, jenž stál na konci kombinace a nedal Halmošimu šanci. Ve druhé třetině nastoupila zcela jiná Třebíč .Od úvodního buly se hnala kupředu a v čase 30:11 se jí podařilo vsítit v přesilové hře již druhý gól, o který se postaral po krásné kombinaci do prázdné branky Martin Dočekal. Třebíčtí hokejisté ovládli tuto třetinu, jíž vyhráli 1:0.
Ve třetím dějství se opět jako první prosadili Horáci, když po chybě domácí obrany se František Pospíšil chopil kotouče, obkroužil klec a vypálil. Dominik Halmoši sice zasáhl, ale na dorážku Martina Čecha už byl krátký a Horácká Slávia se mohla radovat z vedení 3:1.
Jihlavští hokejisté se ale nevzdali a snažili se utkání ještě zdramatizovat, což se jim povedlo. V 50. minutě se dostal ke kotouči velmi aktivní Michael Polcar a střelou švihem propálil vše, co mu stálo v cestě- 2:3. Závěrečný gól Třebíče si připsal Tomáš Vondráček, jenž sebevědomě projel celé útočné pásmo a střelou příklepem překonal domácího Halmošiho - 2:4.

Rebelové v posledním utkání podlehli Šumperku 3:7

Havlíčkobrodští hokejisté se vydali k dalšímu přátelskému utkání, když se představili na ledě Draků ze Šumperka. V první periodě se o úvodní branku zápasu postaral ve 13. minutě havlíčkobrodský útočník Martin Hadrava. O vedení Rebely připravil čtyři minuty před koncem první třetiny ze šumperských řad Jakub Hulva.
Druhou třetinu ovládli domácí Draci v poměru 4:1. Havlíčkobrodští hokejisté ale v zápase opět šli do vedení. Po vypršení dvouminutového trestu pro Václava Meidla sám hráč u mantinelu získal kotouč, rozjel individuální akci a zakončil ji zkrze Štůralu. Domácí jakoby tento nepříznivý vývoj nakopl.
O dvě minuty později srovnal stav utkání opět šumperský Jakub Hulva, který již v tomto zápase dvakrát dostal kotouč do branky hostujícího golmana Suchana.
Do konce druhé třetiny se ještě povedlo domácím vsítit další tři branky, o než se postarali ve 28. minutě Michal Velecký a Tomáš Brunec (30. a 39. minuta).
V posledním dějství se opět dokázal gólově prosadit Salith, tentokrát zásluhou Aleše Křetínského. Následně v 53. minutě se podařilo snížit havlíčkobrodskému Ladislavu Rytnauerovi. V poslední minutě duelu pak trenér Novák stáhl z branky Jaroslava Suchana, aby si tým vyzkoušel power-play, navíc při hře 6 na 3. Jenže po prohraném buly se ke kotouči dostal bývalý Rebel Daniel Vrdlovec a přes celé klužiště pečetil domácí výhru.
Do ochozů zimního stadionu v Šumperku si našlo cestu bezmála 1000 fanoušků.

Ohlédnutí za minulým přátelským utkáním v Třebíči

V minulém přátelském utkání, které se konalo v MANN+HUMMEL aréně, dokázali Rebelové zvítězit poměrem 5:3. V tomto utkání navázali na spanilou jízdu z minulého duelu proti polskému Jastrzębie a do prvního derby Vysočiny měli doslova raketový nástup.
První třetinu ovhládl Havlíčkův Brod, a to poměrem 2:0. O branky se podělili dva mladí obránci Radek Novotný a Petr Zítka, jenž vsítil svou první branku za Rebely. Domácí se ze studené sprchy rychle otřepali, když přidali na důrazu a začali více bruslit. Odezva na jejich zvýšenou aktivitu na sebe nenechala dlouho čekat a brzy jim přinesla kýžené ovoce.
Ve 28. minutě snížil po zmatku před Suchanovou svatyní svojí první brankou v utkání Ladislav Brož.
O dvě minuty později už bylo vyrovnáno. Na přelomu 1. a 2. půlky duelu ponechal sudí domácímu týmu výhodu, při níž zkusil štěstí se svou ranou Martin Dočekal a za pomoci protihráčovy hole překonal brankáře Suchana - 2:2. Rozjetý brankostroj byl k nezastavení, k tahu se záhy dostala také havlíčkobrodská družina. Už ve 32. minutě se dostal k puku Jan Semorád a poslal hosty do vedení -3:2. Limit dvou branek v krátkém časovém rozmezí splnil Milan Kostourek, jenž využil neodpískaného faulu a opět prokázal, že v přípravě zatím hraje v neuvěřitelné pohodě - 2:4.
  V poslední periodě se podařilo vstřelit branku ještě domácímu Martinu Čechovi a hostujícímu Vojtěchu Němcovi, který pečetil vítězství Rebelů na 5:3. Jaká byla pozápasová odezva od trenéra Rebelů Petra Nováka? ,,Musím poděkovat rozhodčímu, že nás tolik vylučoval, aspoň jsme si vyzkoušeli hru ve čtyřech a ve třech. Nechápu domácí, že pořád řeší nějaký Regionální pohár, místo aby pozvali pořádné rozhodčí, kteří umí pískat něco víc, než žáky.‘‘

V Třebíči se také připravoval bývalý brodský útočník Jan Česnek

Jak už to tak bývá, tak skoro žádný hráč nezůstáne ve stejném klubu celou svoji karieru. Jan Česnek přišel do Havlíčkova Brodu před sezonou 2009/2010. U Rebelů strávil jednu sezonu, poté se přesunul do Znojma, jež ho ale poslalo na zkoušku do zmiňované Třebíče. Zde se ale mladý forvard bohužel neprosadil.

Sestavy z minulého kola:

SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Havran, Sedláček, Brož, Sláma, Dietz, Kadela, Pospíšil - Vítek, Dolníček, Dočekal - Burian, Milotínský, Vondráček - Kovalský, Kaut, Heřman - Čech, Stejskal, Přibyl

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Yindiphol, Koma, Sova, Zítka, Poskočil, Novotný, J. Musil - Voj. Němec, Hadrava, Polodna, Rytnauer, Meidl, Semorád, Stehlík, P. Musil, Zábranský, Fiedler, Varga, Štěpánek, Szilva.

Utkání startuje ve čtvrtek 1.9. na zimním stadionu v Kotlině v 17:30 hod.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu