24. 8. 2011 | Redakce

Novák: Musíme hrát koncentrovaně. Asi tak, jako Jarda Benák v nároďáku a v Jihlavě

Nová sezona se blíží, staré zvyky zůstávají. I před startem prvoligového ročníku 2011/2012 mají novináři v Havlíčkově Brodě důvod věřit, že se na tiskových konferencích po zápasech nebudou nudit. Jasný důkaz jim předložil hlavní kouč Rebelů Petr Novák po úterním přípravném souboji se Šumperkem, který brodský tým vyhrál přesvědčivě 7:3. Nejprve se trenér snažil přehodit povinnost zhodnotit zástupcům médií právě skončený duel na svého asistenta Jaroslava Benáka, jenže to nevyšlo...

„Jardo pojď, už tě tady čekají,“ volal do trenérské kabiny na kolegu. Ten se ale k podobnému kroku ani trochu neměl. Se smíchem jeho vyzvání odmítal. „Já teď nemůžu, musím něco zřídit. Běž ty.“ A Novák skutečně vyrazil, ovšem z výrazu jeho tváře bylo patrné, že tak snadno z toho jeho kolega nevyklouzne.

V předtuše věcí příštích se nakonec Benák přeci jen na chvilku zastavil a vzápětí uslyšel... „Jarda Benák říkal, že jsme hráli dobře. Jenom jsme prý ztratili v poslední třetině koncentraci, s čímž já naprosto souhlasím. Prostě bychom měli hrát koncentrovaně celý zápas. Asi tak, jako vždycky hrával Jarda Benák za nároďák a Duklu Jihlava,“ pustil se do hodnocení Novák.

A ani při dalších odpovědích na otázky novinářů na svého parťáka nezapomněl. Už vás někteří hráči, co jsou v týmu na zkoušku, přesvědčili natolik, aby dostali smlouvu? „Ne, natolik ještě ne. Zbývá dost času. Navíc Jarda Benák říkal, že přijdou nějací hráči z Brna a Pardubic, takže do té doby je tady necháme a pak se uvidí. Prý se dá každopádně očekávat, že ti z extraligy budou asi kvalitnější. To říkal Jarda Benák,“ odpálil další salvu smíchu Novák.

Kdo už naopak definitivně přišel o šanci bojovat o dres havlíčkobrodských Rebelů je dvojice Svatopluk Měrka a Lotyš Alexander Baburin. „Byli to hráči, kteří nebyli lepší než ti, co jsou tady a mají smlouvu, nebo ti, kteří na ni teprve čekají. Nepředčili je, proto už tady nejsou,“ vysvětloval hlavní kouč brodského A-týmu.

Vzápětí se ale opět vrátil k tématu číslo jedna – předkládat novinářům názory svého asistenta. Tentokrát při odpovědi na otázku, zda nebudou mít trenéři zamotanou hlavu při rozhodování o složení týmu brankářů? Zatím totiž předvádějí velmi dobrý výkon jak Jaroslav Suchan, tak i Stanislav Neruda, Petr Opršal a po zápase se Šumperkem i sedmnáctiletý Daniel Dolejš. „Jarda Benák říkal, že chytají všichni moc dobře, takže to budeme mít opravdu hodně těžké,“ hlásil se smíchem šéf brodské střídačky.

Zástupci médií měli zkrátka v úterý večer díky Petru Novákovi jedinečnou možnost slyšet názory obou havlíčkobrodských koučů. „Samozřejmě, pracujeme s Jardou jako dvojice, takže tady předkládám to, na čem se vždycky společně dohodneme,“ zakončil tiskovku vtipálek Novák.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu