18. 8. 2011 | Redakce

Brod bych si vybral, i kdyby ležel na druhém konci republiky, tvrdí Semorád

Nové posily HC Rebel zvládají svoje premiérové zápasy na jedničku. Po Milanu Kostourkovi a Petru Polodnovi se hned ve svém prvním utkání v dresu brodského týmu trefil také Jan Semorád. Třiadvacetiletý útočník přispěl jedním gólem k úternímu vítězství Rebelů 5:3 v přípravné derby s Třebíčí. „Byl to hodně dobrý zápas, měl vysokou úroveň. A já si ho užil,“ hlásil odchovanec pardubického hokeje.

U vaší přesné trefy na 3:2 asistovali oba vaši spoluhráči z útoku - Němec a Jonáš. Takže by tahle spolupráce mohla fungovat?
Určitě bylo znát, že se ještě potřebujeme trochu sehrát, že je to první zápas. Ale naše akce při gólu byla parádní. Jeli jsme ve třech proti dvěma a na mě zbylo už jen nastavit hokejku. Hlavní zásluhu na gólu měli kluci.

Utkání pro vás bylo vlastně jakousi ochutnávkou toho, jak by pak v sezoně mělo asi vypadat prvoligové derby Vysočiny. Vnímal jste to tak?
Jako derby ani ne, ale jak už jsem řekl, byl to výborný zápas s parádním nábojem. Třebíč má hlavně mladé hráče, kteří si hrají o angažmá, takže předváděli hodně nátlakový a agresivní hokej. Mně se to moc líbilo.

Trenér Novák si však po utkání stěžoval na výkon hlavního sudího, měl jste stejný pocit?
Je pravda, že některé zákroky pískal úplně nesmyslně, nechápal jsem. Byla to jen příprava a on dělal ze zápasu zmatek. Pro nás na tom bylo dobré akorát to, že jsme si aspoň vyzkoušeli hru v oslabení. A až na jednu výjimku jsme všechny přesilovky Třebíče ubránili.

Celkově tady máte z prvního setkání s budoucími spoluhráči dobrý dojem?
Rozhodně ano. I když ono vlastně nebylo úplně první. V létě jsem strávil v Brodě týden přípravy na suchu, abych se právě poznal s klukama a seznámil se s prostředím. A zatím na mě všechno udělalo jen ten nejlepší dojem.

Jak jste vůbec přijal informaci, že byste se měl stěhovat právě do Havlíčkova Brodu? Přeci jenom jste si určitě brousil zuby i na extraligové angažmá v Pardubicích, nebo snad ne?
Mně bylo po loňské sezoně řečeno, že se mnou v Pardubicích nepočítají, takže jsem si začal hledat jiné angažmá. A když se mi naskytla možnost jít do Havlíčkova Brodu, ani na chvilku jsem nezaváhal.

To skoro zní, jako by se vám splnilo nějaké velké přání...
Však taky ano, já jsem moc rád, že jsem dostal šanci hrát právě za Rebely! Poslední sezony totiž hraje Brod naprosto perfektní hokej, jeden z nejlepších v první lize. Útočný, aktivní - no prostě takový, který mi maximálně vyhovuje.

Navíc to není z Havlíčkova Brodu do Pardubic nijak daleko...
Na to jsem vůbec nekoukal. Samozřejmě, že je to příjemný bonus, ale já bych chtěl do Havlíčkova Brodu, i kdyby ležel na opačném konci republiky. Jeho herní styl mi opravdu sedí.

Takže vám určitě bude sedět i hlavní kouč Novák...
(směje se) Vím, na co narážíte. Všiml jsem si, že je to hodně impulsivní trenér. Ale abych odpověděl na vaši otázku - určitě ano.

Šanci, že byste se nakonec mohl přece jen probojovat do kádru extraligových Pardubic, už jste zavrhl?
Naděje existuje vždycky, ale mně řekli, že se mnou nepočítají, a já to tak beru. Jsem vděčný, že s nimi můžu být v přípravě a vyzkoušet si třeba teď zápasy v evropské soutěži. Na druhou stranu vím, že je to hlavně proto, že v tuhle chvíli potřebují mít širší kádr. Po návratu z Finska už se zase se budu hlásit v Brodě.

Máte nějaké oblíbené číslo, které by vám měli u Rebelů rezervovat?
V posledních letech jsem hrával s šestadvacítkou. A myslím, že zrovna tohle číslo v Brodě nikdo nemá, tak pokud bych si mohl přát, chtěl bych právě to.

Jak už bylo řečeno, do Pardubic to z Kotliny není daleko. Budete v sezoně dojíždět, nebo se chystáte v Brodě usadit?
Dojíždět určitě nebudu, to by mi nevyhovovalo. Hned, jak do Brodu dorazím, začnu si hledat nějaký byt. Teď z Pardubic se taková věc vyřizuje těžko.

Vraťme se ještě na chvilku k loňskému prvoligovému ročníku, který jste strávil v Chrudimi. Vzhledem k nepovedenému konci to asi nebude zrovna příjemné vzpomínání, souhlasíte?
Samozřejmě. Problémy byly hned od začátku sezony. Nebyly peníze na složení pořádného týmu, vlastně jsme hráli v podstatě jen na dvě pětky. A v závěru chyběly síly. Je škoda, že to s hokejem v Chrudimi takhle dopadlo. Jenže bez peněz se první liga hrát nedá.

Do Brodu si tedy jdete spravit svoji hokejovou chuť?
(usmívá se) Jasně. Loni jsem hrál pořád na dně, tak letos bych se chtěl v tabulce pohybovat co nejčastěji nahoře. Těším se a věřím, že se nám bude dařit. Chci vyhrávat.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu