15. 8. 2011 | Pavel Buňat

Rebely čeká první zápas na ledě soupeře, v úterý poměří síly s Třebíčí

Po třech přípravných zápasech v Kotlině čeká Rebely první cesta na led soupeře. V úterý 16. srpna poměří síly s regionálním rivalem - SK Horáckou Slavií Třebíč. Havlíčkův Brod má za sebou úspěšné vystoupení proti polskému Jastrzębie a Třebíč bude po Písku druhým prvoligovým soupeřem v letošní přípravě. Utkání v MANN + HUMMEL ARENĚ startuje v 17.30 hod.

Foto: Jiří Mokrý (hstrebic.cz)

SK Horácká Slavia Třebíč

Tým pod vedením bývalého havlíčkobrodského trenéra Kamila Pokorného má za sebou ročník, který zakončil na celkovém 10. místě. Horáci neprošli do čtvrtfinále play-off, stopku jim vystavil Hradec Králové. Letos je čeká 15. prvoligová sezona od postupu v sezoně 1996/97.

Největší úspěch v novodobé historii zaznamenali v sezoně 1998/99, kdy obsadili 2. místo v I. lize. Dosud největším úspěchem klubu je pak účast v nejvyšší soutěži z let 1940 až 1942. Horácká Slavia Třebíč byla oficiálně založena v roce 1928, tedy ve stejně jako havlíčkobrodský hokejový klub.
V nadcházející sezoně by měla těžit ze spolupráce s Českými Budějovicemi.

Bilance Havlíčkův Brod vs. Třebíč

Od opětovného postupu Havlíčkova Brodu do I. ligy se oba soupeři v ligových zápasech utkali 14krát. Podstatně lépe se dařilo Rebelům, kteří zaznamenali 10 vítězství, z toho 8 v základní hrací době. Zajímavostí je, že hned osm zápasů skončilo s nulou na kontě jednoho z týmů. Havlíčkův Brod čistý štít proti Horákům udržel 5krát.

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 8-2-0-4
Výsledky: 6:3, 2:0, 3:4, 4:3sn, 0:7, 2:0, 4:1, 3:0, 7:5, 7:0, 0:3, 2:0, 4:3p, 0:2
Skóre: 44:31

Kádr Třebíče

Třebíčské mužstvo doznalo oproti minulé sezoně četných změn, v týmu je hned několik nových tváří. K prvnímu tréninku celkově nastoupilo 32 hráčů.
V týmu figuruje trojice mladých gólmanů. Lukáše Dusíka a Adama Wolfa, kteří přišli z třebíčské juniorky, doplnil Šimon Hrubec. Ten je hráčem českobudějovického Mountfieldu a v minulé sezoně jsme jej mohli vidět v dresu prvoligového Písku.

V obraně zůstali dlouholetý zadák Třebíče Zdeněk Sedláček, který v minulosti hrával i za Havlíčkův Brod, a Lukáš Sláma. Zbytek obrany tvoří mladí beci, mezi nimiž je třeba i mládežnický reprezentant Martin Havran.

V útočních řadách by se měli Horáci spoléhat na zkušeného Davida Dolníčka, jenž už několik sezon po sobě patří k nejlepším forvardům klubu, a především na Viléma Buriana. Mladý talent si vyzkoušel už i extraligu a v minulé sezoně byl s 29 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Horácké Slavie.

Kdo se s Horáckou Slavií připravuje:
Brankáři:
Hrubec (CEB), Wolf, Dusík
Obránci:
Sedláček, Sláma, Havran (CEB), Sobotka (LIB), Pospíšil (ZNO), Kadela R., Dietz (CEB), Dvořák (SPA), Peroutka (JUN)
Útočníci:
Přibyl, Dolníček, Heřman, Burian, Vondráček, Dočekal, Kovalský (ZNO), Kaut, Kadela E., Milotínský (JHR), Bula (JHR), Stejskal (CEB), Vítek, Brzobohatý (KOM), Paták (JUN), Křenek (JUN), Čech

Oproti minulé sezoně tak v týmu již nejsou například Marek Laš, Lukáš Nahodil, Petr Zahradník, Marcel Hrbáček, Pavel Míča a další. Omlazená sestava ale prozatím v přípravě ukazuje, že absencí těchto jmen určitě nestrádá.

Stanislav Neruda

Stanislav Neruda v Třebíči
Havlíčkobrodský brankář Stanislav Neruda zná oba kluby velmi dobře. Do Havlíčkova Brodu se v sezoně 2004/05 stěhoval právě z Třebíče a v loňské sezoně jej čekala opačná cesta. Klub uvolnil Nerudu na hostování a ve staronovém působišti strávil druhou polovinu sezony. A před startem nového ročníku se sedmatřicetiletý brankář na smlouvě dohodl opět s Rebely.

Neruda tak tvoří zajímavou spojitost mezi oběma kluby a do Třebíče se tentokrát vrací jako soupeř. Kdo ale z havlíčkobrodských brankářů dostane důvěru trenérů a postaví se do branky, zatím nevíme. Mohl by to ale být právě Stanislav Neruda.

Z třebíčských hráčů zná náš klub již zmiňovaný Zdeněk Sedláček. Tým zkoušel i bývalého Rebela Jana Česneka, po prvním zužování kádru byl ale vyřazen.

Třebíč v přípravě

Pro oba soupeře bude úterní utkání čtvrtou zkouškou před sezonou. Zatímco Rebelové mají za sebou dvě výhry a jednu porážku, Horáci se z vítězství radovali jen jednou. Těsným výsledkem 3:2 zdolala Třebíč účastníka EBEL ligy ze Znojma. Zápas se odehrál v rámci Regionálního poháru, který nyní hrají pouze tři kluby. Jihlava, Znojmo a právě Třebíč. Havlíčkův Brod se pro letošní rok nezúčastnil.
Naopak nestačila na Jihlavu a České Budějovice. V obou případech prohrála rozdílem jediné branky. Regionální derby (hráno v rámci Regionálního poháru) na vlastním ledě prohrála 3:4 a ke skalpu extraligových Českých Budějovic také mnoho nechybělo. Horáci nakonec prohráli 1:2.

Odehrané zápasy Třebíče:
Znojmo – Horácká Slavia Třebíč 2:3 (Kadela R., Stejskal, Burian)
České Budějovice – Horácká Slavia Třebíč 2:1 (Kadela E.)
Třebíč – Jihlava 3:4 (Stejskal, Vondráček, Dolníček)

Celkem 12 hráčů Třebíče se v prvních třech zápasech zapsalo mezi střelce nebo nahrávače. Pouze dva z nich dokázali zaznamenat více jak jeden kanadský bod. Vladimír Stejskal se trefil dvakrát a Vilém Burian ke své jedné brance zase přidal gólovou asistenci. Brance se prozatím představil pouze mladík Šimon Hrubec.

Sestavy z posledních utkání

HC Rebel Havlíčkův Brod: Opršal - Poskočil, A. Jelínek, Sova, Morava, Zítka, Pavlík, Yindiphol, Novotný - Vondráček, Knotek, Musil - Jonáš, Zábranský, Kostourek - Baburin, Voj. Němec, Měrka - Fiedler, Polodna, Stehlík.

SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Sedláček, Sláma, Havran, Sobotka, Pospíšil, Kadela R., Dietz, Brož, Humpolíček - Vítek, Dolníček, Heřman - Burian, Dočekal, Vondráček - Kovalský, Kaut, Mikes - Bula, Milotínský, Stejskal - Křenek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu