10. 8. 2011 | Redakce

Nějak jsem se zamotal a nakonec z toho byl gól, usmíval se Meidl

Havlíčkobrodská Kotlina si v úterý zase užila pořádné střelecké hody. Rebelové hostili před vlastním publikem ve druhém přípravném souboji prvoligového soupeře z Písku a domů ho poslali s porážkou 3:6. Úvodní polovina utkání přitom vůbec nenasvědčovala tomu, že se na brodském ledě nakonec urodí tolik gólů. Po třiceti minutách hry totiž vedli Jihočeši hubeným rozdílem 1:0.

Gólová stavidla domácích Rebelů zvedl až ve 32. minutě útočník Václav Meidl a stejný hráč se pak o dvě minuty později trefil do písecké klece znovu. Jeho druhá přesná rána v tu chvíli znamenala vedení 3:1, chvilku před ním se totiž prosadil také Jan Knotek. „Ze začátku to bylo z naší strany trochu nervózní. Sice jsme Písek přehrávali a měli i dost šancí, jenže se nám je nedařilo proměňovat. Až pak se to najednou protrhlo,“ hodnotil utkání Meidl, autor dvou přesných střel.

A především jeho druhý zápis byl velmi vydařený. Kluzištěm prokličkoval až před gólmana Sedláčka a svojí slalomovou jízdu pak také efektně zakončil. Nakrmil tak nejen statistiky, ale také oko náročného diváka. „Vůbec jsem dopředu nevěděl, co udělám. Spíš jsem se tam jenom tak nějak zamotal,“ smál se pětadvacetiletý urostlý hokejista. „Naštěstí to nakonec dobře dopadlo, byl z toho gól,“ dodal.

Potřetí mohl Meidl dostat puk do soupeřovy sítě při samostatných nájezdech, které byly i ve druhém zápasovém testu havlíčkobrodských Rebelů bonusem navíc. Svůj pokus ale zahodil. „Prostě se zase ukázalo, že nájezdy jsou moje silná stránka,“ prohlásil ironicky. „Hlavně je dobře, že jsme vyhráli. I když nějaké chyby jsme taky udělali. Ale pokud se z nich poučíme, tak věřím, že se budeme jenom zlepšovat,“ přesvědčoval.

Rebelové nastříleli ve dvou zápasech dohromady deset gólů a Meidl sám se postaral o tři. „Cítím se dobře. V létě jsem na sobě hodně makal a doufám, že se to projeví i v lize,“ svěřil se s přáním brodský forvard. „Zatím je to pořád jenom příprava, hodně věcí se teprve zkouší. Uvidíme, jak to bude pokračovat.“

Už ve čtvrtek bude každopádně pokračovat program přípravných zápasů. V Kotlině se tentokrát postaví havlíčkobrodští hokejisté od 17.30 polskému JKH GKS Jastrzebie, který trénuje český kouč Jiří Režnar. „Vůbec nevím, co od tohohle soupeře čekat, ještě nikdy jsem proti polskému týmu nehrál,“ hlásil Meidl. „Ale ono je to jedno, prostě musíme zase hodně bruslit a poslouchat pokyny trenérů. A samozřejmě si celý zápas maximálně užít,“ doplnil.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu