9. 8. 2011 | Ladislav Vácha

Kotlina viděla další divokou přestřelku, tentokrát se šťastným koncem pro své Rebely

Havlíčkobrodští hokejisté přesně po týdenní přestávce vyjeli znovu na led zimního stadionu v Kotlině k přátelskému utkání, v němž jim tentokrát byl soupeřem jihočeský Písek. Oba soupeři vyrukovali do boje s velkými změnami ve svých sestavách. Svou premiéru si v dresu Rebelů odbyli hned tři hráči: obránce Jordan Yndiphol a útočníci Alexandr Baburin se Svatoplukem Měrkou. První dvacetiminutovka skončila bez branek a vypadalo to, že divoká přestřelka z duelu s brněnskou Kometou se v Havlíčkově Brodě opakovat nebude. Ale situace se výrazně otočila a opak byl pravdou. Oba tábory se poté rozstřílely a skóre se zastavilo na hodnotě 6:3 ve prospěch domácích. Dvěma brankami se blýskl na brodské straně urostlý forvard Václav Meidl.

Do utkání měli o něco lepší vstup domácí Rebelové, kteří drželi puk častěji na svých holích a vehemetně se tlačili do blízkosti píseckého gólmana Sedláčka. Jejich útočná snaha s sebou brzy přinesla kýženě ovoce, když na trestnou lavici putoval po faulu loktem hostující obránce Zíb. Havlíčkův Brod se snažil sevřít svého soupeře pod tlak a z přesilovkového rozestavení co nejčastěji střílet, jenže to se mu úplně nedařilo podle představ. Hosté totiž aktivně a organizovaně bránili, přičemž dokázali zvýhodněnému soupeři brát puk a vyhazovat ho do bezpečného prostoru, daleko od své branky. Úvodní přesilovka domácích s sebou nakonec gólový efekt nepřinesla a na útok začínali čím dál více pomýšlet také již kompletní hokejisté od řeky Otavy. Do koncovky se dostávali především po nepřehledným závarech v blízkosti brodské svatyně a brankář Neruda musel vytáhnout ze svého arzenálu několik povedených zákroků. Hru občas brzdily i nepřesnosti, které se lepily na hole obou táborů. Mírně navrch měli svěřenci zkušeného trenérského tandemu Petr Novák - Jaroslav Benák, ale v cestě za gólovým úspěchem jim stály nejen přesnější koncovka a lepší finální nahrávka, ale vysokou překážku představoval také brankář Sedláček.

Převaha Rebelů vyústila v další písecký faul, když ve 14. minutě navštívil hokejové vězení bek Bača, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu proti uvolňujícímu se forvardovi Jonášovi. Druhá hra v početní převaze se nápadně podobala té premiérové, fanoušci v ochozech Kotliny sledovali prakticky totožný obrázek. Rebelové se znovu pokoušeli o trvalý tlak na píseckou defenzívu v čele s gólmanem Sedláčkem, jenže KOMTERM opět slavil úspěch se svou aktivní obranou, jež pravidelně vyháněla havlíčkobrodské dobyvatele pryč ze Sedláčkovy blízkosti. Gólovým úspěchem neskončil ani závěrečný tlak bojovníků z Kotliny, a tak po první dvacetiminutovce svítily na tabuly dvě nuly.

Úvod prostřední části se odehrával v havlíčkobrodské režii, ale paradoxně udeřilo na druhé straně. V průběhu 24. minuty se hosté seskupili kolem brodské brány, puk putoval po ose Jakub Kolář - Jiří Kudrna - PETR MARKULINEC, přičemž posledně jmenovaný využil ideální palebnou pozici a procedil puk přes Nerudovy betony - 0:1. Rebelové se nenechali dlouho zahanbit a zareagovali tím nejlepším možným způsobem, když ještě zvýšili svou útočnou aktivitu a sevřeli Jihočechy pod vytrvalý tlak. Do cesty za vyrovnáním se domácím postavilo vyloučení útočníka Jonáše, po němž si vyzkoušeli přesilovku také hokejisté od řeky Otavy. Hráči z Vysočiny ale sehráli oslabení naprosto dokonale, když dokonce tahali i přes absenci jednoho bruslaře na ledové ploše za delší konec pomyslného provazu a několikrát nechali vyniknout kvality brankáře Sedláčka. Písek se následně schoulil do obranné ulity a z havlíčkobrodského tlaku se vymaňoval jen sporadicky.

Rebelové doslova rozpoutali na ledové ploše peklo a brzy dosáhli kýženého vyrovnání, když na poslední chvíli zamezil gólové šanci pádem pod nohy útočník Kudrna a chtě nechtě usedl za katr. Havlíčkův Brod hozenou rukavici s chutí zvedl, když tvrdou ránu od modré čáry gólman Sedláček vyrazil jen do prostoru před sebou, kde číhali brodští útočníci a po vítězném souboji s píseckou obranou nakonec dotlačil puk za brankovou čáru VÁCLAV MEIDL - 1:1. Před první trefou domácího souboru si navíc klub z jižních Čech vypomohl nedovoleným zákrokem, což rozjetí Rebelové přijali s nadšením a zasadili soupeři další tvrdý zásah. Na začátku 33. minuty se dostal puk od Aleše Jelínka do pravého kruhu na hůl osamoceného JANA KNOTKA, jehož pohotová střela po ledě zapadla přesně ke vzdálenější tyčce - 2:1.

A to nebylo z havlíčkobrodského pohledu zdaleka vše. Už za 55 sekund se po nevyužité šanci píseckého útočníka Mrkvičky střelecky prosadil i VÁCLAV MEIDL, který předvedl fanouškům nádherné sólo, při němž obešel hned několik protihráčů a zblízka svou individuální akci gólově korunoval - 3:1. Zaskočený Písek doslova nevěděl, kam dřív skočit. Už ve 36. minutě musel znovu brankář Sedláček smutně lovit puk ze své svatyně, když v přečíslení 2 na 1 našel David Jonáš svým přesným pasem před bránu najíždějícího VOJTĚCHA NĚMCE, který zblízka střelou k tyčce i za přispění paní Štěstěny navýšil havlíčkobrodské vedení - 4:1. Hráči KOMTERMU se nakonec dokázali otřepat ze studené sprchy a zastavili gólovou smršť. Sami se poté pokusili ještě před druhou sirénou alespoň zkorigovat nepříznivý stav, ale bez příznivého výsledku.

Také začátek závěrečného dějství ovládli havlíčkobrodští Rebelové, kteří na svého soupeře bez dlouhého vyčkávání vlétli. A brzy se mohli radovat už z pátého přesného zásahu. Už po 50 sekundách hry vyhrál Martin Zábranský vhazování v útočném pásmu na MILANA KOSTOURKA, který stejně jako před týdnem proti brněnské Kometě ukázal, že v tomro prostoru si za těchto situací libuje, když tvrdě vypálil a poslal puk do vzdálenějšího horního rohu Sedláčkovy svatyně - 5:1. Pomyslné misky vah byly stále překlopeny na brodskou stranu, hosté se probíjeli k zakončení jen ojediněle. Gólové hody si vybraly krátkou přestávku a naplno se rozjely až v závěru první půlky poslední třetiny. Ve 48. minutě sevřel čtvrtý útok domácích svého soupeře do pevného objetí a dosáhl svého záměru, když od Petra Štěpánka zamířil kus černé gumy do předbrankového prostoru na hůl volného ALEXANDRA BABURINA, který si už věděl v dobré palebné pozici rady a pohotovou ranou zápěstím skóroval nad pravý Sedláčkův beton, čímž si připsal svou premiérovou trefu v havlíčkobrodském dresu - 6:1.

Písku se narůstající ztráta rozhodně nelíbila, sympaticky se nevzdával a chtěl za každou cenu ještě utkání zdramatizovat, což se mu brzy podařilo. V úvodu 50. minuty dotáhl tlak hostů do úspěšného konce VOJTĚCH MRKVIČKA, jenž po nahrávce Petra Markulince napřáhl v levém kruhu a našel mezírku mezi Nerudovými betony - 6:2. Jihočeši měli na své straně výrazný tlak a pořád nepříjemně doráželi na brankáře Nerudu, který se společně se svou obranou musel neustále ohánět. Převaha hostů rychle opadávala, Rebelové vyrovnali hru a fanoušci v Kotlině sledovali vyrovnanou partii. Ta nakondec přinesla další radost do píseckého tábora, když v předposlední minutě zápasu RADEK VOLF ujel svým pronásledovatelům a mazaným obloučkem přehodil daleko vyjetého gólmana Nerudu - 6:3. Více už ale neústupně bojující Písek nestihl, a tak slavili svou první výhru domácí Rebelové.

Samostatné nájezdy:

Proměnil:

Martin Hadrava (HBR)

Neproměnili:

Tomáš Jelínek, Václav Meidl (oba HBR)
Vojtěch Mrkvička, David Nedorost, Stanislav Polodna (všichni PIS)

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 9.8.2011 od 17:30
Havl. Brod
6:3
(0:0, 4:1, 2:2)
Havl. Brod - Písek

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 32. Meidl (Kostourek), 33. Knotek (A. Jelínek, Protivný), 34. Meidl, 36. Voj. Němec (Jonáš), 41. Kostourek (Zábranský), 48. Baburin (Štepánek, Měrka) - 24. Markulinec (Kudrna, J. Kolář), 50. Mrkvička (Markulinec), 59. Volf (Lukáč). Rozhodčí: . Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 308. Samostatné nájezdy: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:3.

Sestavy

Havl. Brod

Neruda (Opršal) - Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík, Sova, Morava (C), Zítka, Yindiphol - Vondráček, Knotek, Musil, V. Meidl, Zábranský, Kostourek, Hadrava, Voj. Němec, Jonáš, Baburin, Štěpánek, Měrka.

Písek

Sedláček (Klestil) - Všetečka (C), Kanov, Pavlíček, Husák, Zíb, J. Kolář, Bača, Lukáč - Mrkvička, D. Nedorost, Ferebauer, Slavík, S. Polodna, Kudrna, Homolka, Volf, Bernad, Markulinec, Hrubant.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu