5. 8. 2011 | Ladislav Vácha

V jakých řadách vyrukovali Rebelové na extraligovou Kometu Brno?

Bojovníci z Kotliny už mají vstup do nové sezony úspěšně za sebou, když v úterý zkřížili v domácím prostředí hole se silným a atraktivním soupeřem, brněnskou Kometou, jež patří mezi extraligové účastníky. Rebelové předvedli společně s hokejisty z moravské metropole krásný hokej a před papírovým favoritem se nakonec sklonili až po tuhém boji. Prestižní souboj nabídl zaplněným ochozům Kotliny desetigólovou přestřelku, po níž se radovali za stavu 6:4 hosté z Moravy. Domácí družina si spravila chuť při samostatných nájezdech, které ovládla poměrem 3:0. Naše redakce pokračuje v rozboru havlíčkobrodské premiéry a dnes se podíváme na to, s jakými formacemi náš tým vyjel proti souboru zkušeného trenéra Zdeňka Venery.

Formace A:

Tomáš Protivný, Aleš Jelínek

Pavel Musil, Jan Knotek, Roman Vondráček

Formace B:

Marian Morava (kapitán), Aleš Sova

Václav Meidl, Martin Zábranský, Milan Kostourek

Formace C:

Jan Pavlík, Lukáš Poskočil

Martin Hadrava, Vojtěch Němec, David Jonáš

Formace D:

Petr Zítka, Radek Novotný

Ondřej Stehlík, Petr Štěpánek, Jonáš Fiedler

Ze složení jednotlivých pětek je jasně patrné, že trenérský tandem Petr Novák - Jaroslav Benák vsadil při jejich tvoření především na vyváženost. A to jak v obraně, tak v útoku. Do očekávané premiéry vyjeli Rebelové téměř s nejsilnější sestavou a kompletním kádrem, chyběli pouze útočníci Lukáš Kapec (zranění z letní přípravy), Jan Semorád (připravuje se s Pardubicemi, k týmu by se měl připojit před zahájením soutěže), Petr Polodna (léčí drobné zranění způsobené novými bruslemi) a Ladislava Rytnauera (není ještě po nepříjemném zranění úplně v pořádku). Debut v havlíčkobrodském dresu si proti Brnu odbyly letní posily a můžeme po jejich úvodním vystoupení prohlásit, že se prezentovali ve velmi dobrém světle. Nejvíce pozornosti na sebe strhnul s obrovskou chutí hrající Milan Kostourek, který nejdříve přihrál Aleši Sovovi na první zásah do sítě Komety a v závěru prostřední části se sám zapsal do střelecké listiny, když mu na první trefu v dresu Rebelů přihrál vyhraným vhazováním Martin Zábranský. Tuto útočnou dvojici ještě doplňoval urostlý a tradičně velmi aktivní Václav Meidl, jenž si také připsal jeden přesný zásah. Co se týče útočné produktivity, právě jejich lajna byla jednoznačně nejúspěšnější, když se postarala o tři ze čtyř vstřelených branek brodské družiny. Do statistik se zapsal i mladý obránce Lukáš Poskočil, který zavítal na Vysočinu z Vrchlabí, když se před havlíčkobrodskými fanoušky uvedl gólovou asistencí na čtvrtý gól.

O ten se postaral dravý mladík Martin Hadrava, jemuž zařazení po bok Vojtěcha Němce a Davida Jonáše očividně svědčilo. Také jejich pětka hýřila aktivitou a notně zlobila brněnskou defenzívu, ovšem s proměňováním velkých šancí už to bylo horší. Mohutnou silou disponovala také formace s nebezpečným tandemem Roman Vondráček - Jan Knotek, který ještě doplnil talentovaný nováček Pavel Musil. Svou aktivitu sice zmíněná trojka, za níž se postavili vedle sebe do obrany Tomáš Protivný s Alešem Jelínkem, v bodový úspěch nepřetavila, ovšem brněnští zadáci v čele s gólmanem Trvajem se před ní museli mít neustále na pozoru. Milým překvapením se stala také poslední pětka, do níž se zařadili především mladí hráči. V obraně se bok po boku proháněli Radek Novotný s Petrem Zítkou, vepředu jednadvacetiletým forvardům Ondřeji Stehlíkovi s Petrem Štěpánkem sekundoval zkušený Jonáš Fiedler. I poslední "brázda" na sebe upozornila světlými momenty, vidět byla v koncovce zejména nová akvizice Ondřej Stehlík, jenž zakotvil v kádru Rebelů právě po přesunu z brněnské Komety.

Hned první duel v nové sezoně také zřejmě rozluštil tajenku o funkci kapitána mužstva, jíž by měl zastávat zkušený obránce a po brankáři Nerudovi druhý nejstarší hráč v týmu, pětatřicetiletý Marian Morava. Ten nastupoval s "céčkem" na dresu už v minulém soutěžním ročníku, kdy Rebely dovedl k zisku největšího úspěchu v novodobé historii klubu. Havlíčkův Brod totiž obsadil v konečném zúčtování senzační čtvrtou příčku, když mu stopku až v semifinále prestižního play-off vystavil pozdější mistr z Ústí nad Labem. Ostřílený zadák se na této pozici osvědčil, není proto divu, že by měl kapitánovat i teď.

Poznámka:

Zatím není jasné pořadí jednotlivých formací, proto řadové číslovky "první", "druhá", "třetí" a "čtvrtá" dočasně nahradila písmena A, B, C a D.
V rozpisu formací jsou tučným písmem znázorněni útočníci, normálním potom obránci.

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu