28. 7. 2011 | Redakce

Věřím, že mi to letos půjde hned od začátku, přeje si Rytnauer

Prožívá sice už svoji druhou přípravu s Rebely po návratu z Jihlavy do rodného Havlíčkova Brodu, ale vlastně poprvé se s týmem prokousává i tréninkovými dávkami na ledě. Loni se totiž útočník Ladislav Rytnauer hned na začátku druhé části přípravného období zranil a smůla ho pak provázela celou sezonu. „Proto si teď užívám, že můžu být s mančaftem na ledě. Je to super,“ hlásil s úsměvem třicetiletý brodský hokejista.

Právě skončila úvodní denní tréninková dávka, kterou prvoligoví Rebelové absolvovali v tělocvičně a z tváří hráčů šlo snadno vyčíst, že je trenéři ani trochu nešetřili. Na výměnu propocených triček měli zhruba půl hodiny, a šlo se znovu na věc. Tentokrát si všichni obuli brusle a vyjeli na led havlíčkobrodské Kotliny. „Zatím jsou ty dávky dost těžký, ale jde jen o zvyk. Za pár dnů už je budeme určitě všichni dávat v pohodě,“ ladil na optimistickou notu Rytnauer.

Před rokem byl zkušený forvard touhle dobou ve stavu nemocných, takže pro něj osobně je to po roce příjemná změna. „Zranil jsem se hned snad při druhém tréninku a celý léto jsem pak na led musel zapomenout,“ vrátil se na chvilku do července 2010. Jinak už se ale loňskému tématu příliš věnovat nechce. „Je to za mnou. Taky proto jsem na to vůbec nemyslel, když jsem teď začínal. I když na koleno jsem si pochopitelně pozor dával,“ dodal.

Ještě pořád totiž není v úplně ideálním stavu. „Bruslit ale můžu, a to je pro mě nejdůležitější. Časem se to určitě zlepší,“ byl přesvědčen Rytnauer. „Stačí, aby se noha obalila svalem a všechno v pohodě. Rád bych si totiž vylepšil pozici po té loňské nepovedené sezoně,“ vysvětloval. Ve světle konečného umístnění Rebelů v ročníku 2010/2011, kdy obsadili čtvrté místo, zní jeho slova poněkud zvláštně...

„Myslím tím, že já osobně jsem byl nespokojený. Na začátku se dost výrazně projevilo, že jsem v podstatě netrénoval a ve chvíli, kdy se to začalo zlepšovat a já se pomalu dostával do hry, tak přišel ten úraz kolena,“ shrnul dění za období od října 2010 do začátku roku 2011. „Teď věřím, že to bude letos úplně jiné, že mi to půjde hned od prvního kola. A hlavně, že mi vydrží zdraví,“ vyslovil své největší přání.

Případné problémy se zdravotním stavem, a nejen jeho, ale i ostatních spoluhráčů, jsou podle něj to jediné, co by mohlo negativně ovlivnit nadcházející soutěžní ročník. Jinak prý všechno běží podle plánu a nálada v týmu je naprosto pohodová. „Vládne tady týmový duch. V Brodě to tak bylo vždycky a myslím, že i vždycky bude. Všichni kluci jsou fajn, nemáme mezi sebou žádné machry,“ nechal se slyšet Rytnauer.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu