14. 7. 2011 | Ladislav Vácha

„Budeme určitě bojovat o přední místa tabulky a snažit se vyhrát celou skupinu,“ odkrývá cíle Lukáš Žemlička

Seriál rozhovorů s mladými hokejisty Rebelů pod názvem „Mládežnická zpověď“ napsal svůj další díl. Tentokrát jsme v jeho rámci vyzpovídali osmnáctiletého útočníka Lukáše Žemličku, jenž bude v nadcházejícím soutěžním ročníku hrát za havlíčkobrodskou juniorku, jež se po sestupu z extraligy určitě pokusí o okamžitý návrat mezi tuzemskou juniorskou smetánku. Šikovný forvard se rozpovídal o svých hokejových začátcích, zhodnotil své dosavadní výkony, ohlédnul se za minulou sezonou nebo poodkryl cíle do nového soutěžního ročníku.

Na úvod se podívejme na tvé hokejové začátky. Kde a kdy jsi dělal na bruslích první krůčky?
Začínal jsem na ZS v Chotěboři, přibližně ve čtyřech letech.

Chtěl by ses hokejem živit, nebo dáváš přednost jiné budoucnosti?
Asi jako každý hokejista bych se chtěl hokejem živit, ale kdyby se mi to v budoucnu nepovedlo, tak se samozřejmě budu angažovat někde jinde.

Máš nějaký hokejový vzor a pokud ano, o koho se jedná?
Vladimír Sobotka.

Máš kamarády také v ostatních klubech?
Mám pár kamarádů v hokejových klubech Jihlavy, Liberce, Pelhřimova, a pak ještě v Chotěboři, kde jsem hrával za mlada.

Provozuješ vedle hokeje také nějaký další sport?
Nejradši hraju tenis a florbal, ale jinak mě baví mnoho dalších sportů.

Jak dlouho hraješ za Rebely a jsi odjakživa útočník?
Například Matěj Pešek v rozhovoru pro náš web uvedl, že začínal jako hráč v poli, ale nakonec z něj vyrostl brankář… Poprvé jsem za Rebely nastoupil ve čtvrté třídě a útočník jsem už od samého začátku.

Na extraligovou scénu jsi nahlédl v sezoně 2008 – 2009, kdy sis odbyl debut v dresu havlíčkobrodského dorostu. Vzpomínáš si na ještě na tento zápas?
Myslím, že to bylo až v play-off proti Vítkovicím, kdy jsem nastoupil z důvodu marodky, která postihla velkou část kádru. Zápas jsme bohužel prohráli.

Od dalšího soutěžního ročníku ses zařadil mezi stálice ofenzívy bojovníků z Kotliny, když jsi odehrál dohromady 42 duelů. Byl to pro tebe velký výkonnostní skok, nebo sis mezi nabitou extraligovou konkurencí zvyknul rychle?
Samozřejmě to byl obrovský rozdíl ze žákovské ligy naskočit rovnou do extraligy dorostu, i když už jsem měl nějaké zkušenosti z ligy dorostenců. Řekl bych, že jsem se spíš rok otrkával a naplno jsem působil až o rok později.

Během své premiérové sezony za starší dorost sis připsal 10 kanadských bodů za 3 vstřelené branky a 7 asistencí, v té minulé jsi naskočil v základní části do 31 zápasů a zaznamenal jsi už 16 bodů za 11 gólů a 5 asistencí. Může za tvé zlepšení nárůst výkonnosti a cenných zkušeností, nebo jste měli celkově kvalitnější tým?
Bylo to určitě tím, že jsem na ledě dostával mnohem více prostoru, měl kolem sebe šikovné spoluhráče a snad jsem se i trochu zlepšil. Tým byl stejně kvalitní jako rok předtím, i když o tom mnoho lidí před začátkem loňské sezony pochybovalo.

Jsi se svými dosavadními výkony a produktivitou spokojený?
Já jsem nikdy nepatřil mezi nejproduktivnější hráče, ale samozřejmě spokojen nejsem, stále je toho hodně co zlepšovat.

Kdyby ses měl krátce ohlédnout za uplynulou sezonou, jak by vypadalo tvé hodnocení?
Uplynulou sezonu bych hodnotil velmi kladně, bylo obrovským překvapením, když jsme se probojovali až do vysněného play-off. Byla to pro nás zasloužená odměna za odmakaných deset měsíců.

Zahrál sis také jednou za brodskou juniorku. Jak velká to pro tebe byla změna a v čem tkvěl proti dorostenecké kategorii největší rozdíl?
Rozdíl byl především v rychlosti hry a dovednosti jednotlivých hráčů.

V další sezoně budeš hrát právě za juniorku, která se neudržela v extralize a spadla do 1. ligy. Jaké si kladeš do nového ročníku cíle, ať už z pohledu celého týmu, tak osobní?
Budeme určitě bojovat o přední místa tabulky a snažit se vyhrát celou skupinu. Já se na tom chci podílet bezchybnou hrou a nějakými těmi kanadskými body.

Proti kterému soupeři se ti hraje nejlépe a proti komu se ti naopak těžko prosazuje?
Nejlépe se mi hraje proti Pardubicím, Jihlavě a Liberci. Naopak nerad hraji s týmy jako jsou Vsetín, České Budějovice.

Chtěl bys na závěr něco dodat nebo něco někomu vzkázat?
Chtěl bych všem svým spoluhráčům (i bývalým) hodně úspěchů v nadcházející sezoně.

Díky za rozhovor a ať se daří nejen v další sezoně, ale i do budoucna.
Nemáš zač.

Foto: Stanislav Souček, hchk.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu