20. 6. 2011 | Ladislav Vácha

Hráčské změny ve zkratce? Posílení především útoku, osvědčeným partnerem pro jednání brněnská Kometa

V hokejových okruzích je nepsaným pravidlem, že přestávka mezi jednotlivými sezonami s sebou tradičně přináší pohyb v hráčském kádru. Výjimku netvoří ani havlíčkobrodští Rebelové, v jejichž řadách také zavládl před dalším prvoligovým ročníkem, v němž čeká před svěřenci trenérského tandemu Petr Novák – Jaroslav Benák náročná obhajoba loňského 4. místa, slušný průvan. Družina bojovníků z Kotliny dostála značných změn, které si pojďme postupně připomenout.

Petr Polodna

Už od útlého začátku probíhající mezisezonní přestávky neponechávalo vedení klubu HC Rebel Havlíčkův Brod nic náhodě a pracovalo na formování hráčského složení A-mužstva. Prvním výsledkem jednání se stal šikovný útočník Roman Vondráček, jehož hostování z Komety Brno se změnilo v přestup. Blonďatý sympaťák je u Rebelů nadmíru spokojený, což stvrdil podpisem smlouvy na minimálně další 3 roky. Jako první nová tvář zavítal do ambiciózního mužstva útočník Petr Polodna, který si s klubovými funkcionáři definitivně plácnul 9. dubna, kdy podepsal smlouvu. Do Kotliny rovněž přichází na přestup. Naposledy působil v Olomouci. A shodou okolností právě v jejích barvách při posledním soutěžním ročníku narazil ve čtvrtfinále play-off na Havlíčkův Brod, jenž vystavil Hanákům stopku. Devětadvacetiletý forvard nebyl se svými výkony příliš spokojený a rád by v Havlíčkově Brodě obrodil svou produktivitu. Další skvělá zpráva se spojovala s Václavem Meidlem, urostlým útočným esem, který do oddílu z Vysočiny přichází na přestup také z Komety Brno. Do havlíčkobrodského brankoviště se navíc vrátil gólman Stanislav Neruda, který pro neuspokojivé výkony strávil zbytek minulé sezony formou hostování v pro něj dobře známé Třebíči, jež byla jeho předchozím působištěm. Krátce na to posílili Novákovu družinu na bázi hostování mladí ofenzivní štírci. Z moravské metropole si našel cestu na Českomoravskou vrchovinu útočník Ondřej Stehlík, z Pardubic pak přišel forvard Lukáš Kapec. S posilami se doslova roztrhl pytel, což jen podtrhlo vyztužení obranných řad ostříleným zadákem Tomášem Protivným, který spojí svůj další hokejový osud současně se 4. nejlepším týmem první ligy rovněž prostřednictvím hostování z Komety. V souvislosti s defenzivními šiky našeho mužstva se sluší podotknout, že se Brodu už dříve upsal na rok s opcí (opce = právo prodloužit s hráčem smlouvu - pozn. red.)obránce Radek Novotný, jenž v minulé sezoně zastával úlohu kapitána juniorky.

Milan Kostourek

Seznam příchozích uzavírá kvarteto hokejistů, které čerstvě doplnilo soubor z Kotliny na konci května. Nositelem zřejmě nejzvučnějšího jména je Milan Kostourek, osmadvacetiletý ofenzivní fantom, který v sezoně 2007 – 2008 jako hráč Chomutova dokonce ovládl kanadské bodování celé 1. ligy. Na tuzemské hokejové scéně na sebe upozorňoval také v dresech extraligové Komety nebo Kohoutů z Tábora. Co se týče zahraničních štací, zahrál si ve slovenské Skalici nebo italském Miláně. Druhým v pořadí se stal Jan Semorád, útočná akvizice extraligových Pardubic, jež naposledy bojovala v barvách z 1. ligy sestupující Chrudimi. Posledním ofenzivním článkem, který v nové sezoně přetáhne přes hlavu havlíčkobrodský dres, je Pavel Musil, teprve osmnáctiletý mladíček, jenž už na sebe ale stihl upozornit obdivuhodnými kousky. V uplynulém druholigovém ročníku ovládl kanadského bodování Kolína, když za 36 odehraných zápasů stihl nasbírat neuvěřitelných 49 kanadských bodů. Čtveřici nováčků uzavřel mladý a urostlý bek Lukáš Poskočil, jenž už má zkušenosti s extraligovým, prvoligovým i druholigovým hokejem. Ve své dosavadní kariéře hrál za Pardubice, Žďár nad Sázavou, Trutnov nebo Chrudim, do Kotliny se přesunul z Vrchlabí.

Přehled příchodů do kádru Rebelů:

Petr Polodna (útočník) <- HC Kometa Brno (hostování)
Stanislav Neruda (brankář) <- SK Horácká Slavia Třebíč (konec hostování)
Ondřej Stehlík (útočník) <- HC Kometa Brno (hostování)
Lukáš Kapec (útočník) <- HC Eaton Pardubice (hostování)
Roman Vondráček (útočník) <- HC Kometa Brno
Václav Meidl (útočník) <- HC Kometa Brno (hostování)
Tomáš Protivný (obránce) <- HC Kometa Brno (hostování)
Milan Kostourek (útočník) <- HC Kometa Brno (hostování)
Jan Semorád (útočník) <- HC Eaton Pardubice (hostování)
Lukáš Poskočil (obránce) <- HC Vrchlabí (hostování)
Pavel Musil (útočník) <- TJ SC Kolín (hostování)

Miroslav Třetina

Družina bojovníků z Kotliny se před další sezonou, v níž ji čeká mezi nabitou prvoligovou konkurencí obhajoba senzačního 4. místa, rozrostla o řadu nových jmen a tváří, ale také ji opustilo několik stálic, které v některých případech můžeme už dokonce řadit mezi ikony našeho klubu. Řeč je zejména o Miroslavu Třetinovi, obávanému útočníkovi, jemuž dlouhodobě skvělá forma přinesla angažmá v Ústí nad Labem, kde se v dresu místních Lvů pokusí obhájit prvoligový titul a proklouznout mezi extraligovou smetánku. Podobný osud potkal také mladého forvarda Hynka Zohornu, jehož obrovský talent a stabilně vynikající výkony upoutaly extraligovou Kometu Brno. Dres mění i velmi dobrý střelec a spolehlivý nahrávač Filip Ondráček, který po sestupu brodských juniorů z nejvyšší soutěže zakotvil v hnízdě znojemských Orlů. Další odchody z Havlíčkova Brodu se týkají hráčů, jimž v Kotlině vypršelo hostování. Tato záležitost se dotýká zejména hokejistů pražské Slavie, kteří se přesunuli buď do jiných prvoligových klubů, nebo zůstali v souboru Vladimíra Růžičky.

Robert Slipčenko

Jedním z nich je Martin Ondráček, který na sebe v uplynulé sezoně nejvíce upozornil dvěma vstřelenými góly do sítě Olomouce, čímž přispěl k vítězství Rebelů 7:2 a následnému postupu do vysněného semifinále play-off. Působit bude společně se staronovým spoluhráčem Michalem Borovanským na severu Čech, pod křídly prvoligového „nováčka“ z Mostu. Přesun se nevyhnul ani obránci Janu Soldánovi a útočníku Jakubu Stromkovi, kteří se stěhují do kádru berounských Medvědů. Návrat do české metropole čeká gólmana Roberta Slipčenka, jenž naposledy zářil v brodském brankovišti při loňském play-off. Podle dostupných informací by měl v nadcházejícím soutěžním ročníku zastávat ve Slavii za Miroslavem Kopřivou pozici dvojky. Náš výčet uzavírá zadák Petr Vošmik, který chtěl pokračovat v kariéře jen za předpokladu, že dostane nabídku od extraligového klubu. Podle dostupných informací ukončil kariéru a věnuje se studiu architektury.

Přehled odchodů z kádru Rebelů:

Miroslav Třetina (útočník) -> HC Slovan Ústečtí Lvi
Filip Ondráček (útočník) -> Orli Znojmo
Hynek Zohorna (útočník) -> HC Kometa Brno
Martin Ondráček (útočník) -> HC Slavia Praha (konec hostování)
Jan Soldán (obránce) -> HC Slavia Praha (konec hostování)
Jakub Stromko (útočník) -> HC Slavia Praha (konec hostování)
Robert Slipčenko (brankář) -> HC Slavia Praha (konec hostování)
Petr Vošmik (obránce) -> ukončil kariéru

Michal Kempný

Budoucnost některých hráčů, kteří v uplynulé sezoně hájili havlíčkobrodské barvy, zůstává nejistá. S extraligovou Kometou Brno se připravuje hned trio borců, jež v Havlíčkově Brodě hostovali. Jedná se o mladé obránce Petra Šenkeříka s Michalem Kempným, kteří patřili v loňském soutěžním ročníku mezi základní pilíře obrany Rebelů, a dvaadvacetiletého forvarda Ondřeje Švaňhala, jenž může být se svým počínáním v sezoně 2010 – 2011 rovněž spokojený, když se řadil mezi důležité články brodské ofenzívy a přispěl k dosažení novodobého úspěchu klubu dobrou produktivitou. Generální manažer Augustin Žák již dříve avizoval, že v průběhu srpna se má k Rebelům připojit hned 5 hráčů z Brna. „Pro tuto chvíli je ale zatím s posilováním kádru konec, kvalitních hráčů máme dostatek. V srpnu pak dorazí ještě pět kluků z Brna," uvedl k záležitosti posil pro náš web. Není proto vyloučeno, že se právě výše zmiňovaná trojice hráčů nakonec do Havlíčkova Brodu znovu přesune.

Připravují se s Kometou Brno:

Petr Šenkeřík (obránce)
Michal Kempný (obránce)
Ondřej Švaňhal (útočník)

Jonáš Fiedler

S Rebely se připravují také dva útočníci, kteří jsou ve výběru pod vedením trenérů Petra Nováka a Jaroslava Benáka na zkoušku. Oba se stále perou mezi nabitou konkurencí o svá místa v týmu, která nemají vůbec jistá. Pokud se osvědčí, zůstanou, v opačném případě je odchod zřejmě nemine. Prvním z tohoto tandemu je David Jonáš, který v dresu Havlíčkova Brodu absolvoval sezonu 2006 – 2007 a naposledy hrál druhou ligu v Benešově. Druhým je Jonáš Fiedler, který pod hlavičkou Rebelů odehrál uplynulou sezonu, jež skončila pro jeho tým obrovským úspěchem. Se svými výkony ale může být asi jen těžko spokojený. Předvedl sice několik povedených momentů, ale přece jen se od něj čekalo určitě více. Uvidíme, zda se tato dvojice nakonec prosadí. „Tito hráči jsou tu na zkoušku. Místo zatím jisté nemají. Jestli se do týmu dostanou, uvidíme až poté, co vyjedeme na led,“ objasnil situaci trenér Petr Novák.

Zkoušejí se v kádru Rebelů:

David Jonáš (útočník)
Jonáš Fiedler (útočník)

Aktuální soupiska týmu:

Brankáři:

Jaroslav Suchan, Stanislav Neruda, Daniel Dolejš, Petr Opršal.

Obránci:

Aleš Jelínek, Marian Morava, Radek Novotný, Jan Pavlík, Lukáš Poskočil, Tomáš Protivný, Aleš Sova. Petr Zítka.

Útočníci:

Martin Hadrava, David Jonáš, Lukáš Kapec, Jan Knotek, Milan Kostourek, Václav Meidl, Jan Milfait, Pavel Musil, Vojtěch Němec, Petr Polodna, Ladislav Rytnauer, Jan Semorád, Ondřej Stehlík, Petr Štěpánek, Jakub Venc, Roman Vondráček, Martin Zábranský.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu