20. 6. 2011 | Redakce

Dovolenou strávím na vodě, chystáme se s kamarády sjet Vltavu, hlásí Suchan

Příprava na suchu je pro hokejisty vždycky hodně náročná, přesto si někteří ještě přidávají. Brankář havlíčkobrodských Rebelů Jaroslav Suchan strávil celý uplynulý víkend na hokejbalovém turnaji Orion cup v Jihlavě. Zase! Tradiční setkání mělo už jedenácté pokračování a jednatřicetiletý gólman nevynechal ještě ani jednou. „Mám takové akce rád, sejde se skvělá parta a výtěžek turnaje jde na dobrou věc,“ prozradil Suchan.

Nejenže se havlíčkobrodský brankář zúčastňuje Orion cupu pravidelně, ale navíc je také věrný jednomu týmu. Prvních osm ročníků jeho Rybníkáři vyhráli, poslední tři je ovšem vítězné kouzlo opustilo. „Ne, ne, už je zase objeveno. Bylo to tím, že předtím šli hráči po sobotním programu vždycky brzy spát. Letos jsme ovšem udělali výjimku a nespali skoro vůbec,“ vmísil se náhle do rozhovoru Dalibor Číhal, jeden ze Suchanových spoluhráčů. „To je můj tiskový mluvčí,“ představil ho se smíchem gólman Rebelů. „Ale musím ho trochu opravit, já šel rozhodně spát normálně.“

A možná právě proto nakonec Rybníkáři, v jejichž dresu se každoročně objevuje také dnes už bývalý havlíčkobrodský útočník Miroslav Třetina, vypadli hned ve čtvrtfinále. „Prohráli jsme v prodloužení 0:1, ale zklamaní nejsme. Jak už jsem řekl, jde hlavně o to, že máme možnost se vidět s kamarády, že si užijeme srandu a trochu přispějeme dětem v mateřské školce se speciálními třídami,“ mávl rukou nad vyřazením Suchan.

Zatímco v hokeji je jeho pracovním místem brankoviště, v hokejbale se do prostoru mezi tyče příliš nehrne. „První ročníky jsem tam byl, ale teď máme kluka, který chytá v hokejbale celou sezonu. Přesunul jsem se do útoku, aspoň se trochu proběhnu,“ culil se sympatický Rebel. „A navíc dal Jarda dva góly, je fakt dobrej,“ přispěchal opět se svojí trochou do mlýna Suchanův osobní „PR manager“.

Dnes už se ovšem havlíčkobrodský brankář znovu pustí do přípravy na nový prvoligový ročník. S A-mužstvem Rebelů ho čeká ještě čtrnáct dnů dřiny. „Letos se přidalo pár nových věcí, různé stabilizační prvky, jako například BOSU míče,“ prozradil Suchan. „Mě tyhle věci hodně baví, posilují se při nich trochu jiné svalové partie, je to výborná průprava,“ přesvědčoval.

A rovněž nálada v týmu je prý pořád velmi dobrá, všichni nováčci zapadli absolutně bez problémů. „Je to tak, vesměs přišli samí mladí pohodoví kluci,“ pochvaluje si doplnění kádru brankářská jednička Rebelů. Příchodem Petra Polodny a Milana Kostourka se také o něco víc rozšířila skupina, která do Havlíčkova Brodu vyráží každý den z Jihlavy. „Aktuálně je nás šest, takže jezdíme dvěma auty,“ dodává.

„A v tom, které řídí Jarda, vyhrává vždycky Michal Tučný,“ využil další šance zapojit se do hovoru Suchanův kamarád a hokejbalový spoluhráč. „Je fakt, že mám rád klidnější českou muziku. A repertoár vybírá řidič, takže na tom není vůbec nic divného. Pravdou ale taky je, že ho na nátlak posádky občas změním a pustím třeba Impuls,“ oponoval se smíchem havlíčkobrodský brankář. „Tak to ani náhodou! Nic jiného, než Tučného, v autě nemáš,“ trval na svém Číhal.

Česká muzika bude určitě dělat společnost Suchanovi také při cestě na dovolenou. Letos ji prý stráví na vodě. „Chystáme se s kamarády sjet Vltavu na raftech,“ odtajnil svůj červencový program. „Bude to parádní relax, už se moc těším. Naposledy jsem byl takhle na vodě před x lety ještě na gymnáziu. Jasně, budu opatrný, i když by neměl být žádný problém, protože rafty jsou mnohem bezpečnější než třeba kánoe. A Vltava je sjízdná i pro amatéry,“ poslal Suchan na závěr uklidňující vzkaz trenérům havlíčkobrodského týmu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu