18. 6. 2011 | Ladislav Vácha

Pozvánky na přípravný kemp reprezentace do 18-ti let si znovu našly cestu do Kotliny

Letní příprava je stále v plném proudu a výjimka neplatí ani pro české mládežnické reprezentace. Národní tým do 18-ti let čeká další ze série přípravných kempů, jehož dejištěm se tentokrát stanou Litoměřice. A zástupci z havlíčkobrodské mládeže budou znovu u toho. Trenér Jiří Veber zařadil znovu do své nominace brankáře Daniela Dolejše a nezapomněl také na obránce Libora Šuláka, jenž opět figuruje mezi náhradníky.

Brankář Daniel Dolejš

Reprezentační „osmnáctka“ přesouvá po pobytu na západě Čech svůj tábor do jiných končin naší země. Po soustředěních v Třemošné a Rokycanech se tentokrát usídlí v Litoměřicích, kde ji čeká na konci června další fáze letní přípravy. Mladé reprezentanty čeká znovu tvrdá a nezáviděníhodná dřina, přičemž tréninkové dávky budou polykat znovu na suchu i na ledě. Se středočeským městem ležícím na soutoku řek Labe a Ohře spojí družina pod vedením trenéra Jiřího Vebra více času, jelikož zde absolvuje koncem července i další čtyřdenní kemp.

Vrcholem přípravného období se má stát v srpnu již tradiční a prestižní Memoriál Ivana Hlinky, jenž se pořádá v Břeclavi. Čeští mladíci na něm poměří své síly s nabitou mezinárodní konkurencí, v níž by mimo jiné neměli chybět silní Kanaďané nebo kvalitní mládeží proslulí Švédové. Vebrovu družinu tak čeká ostrá zkouška, jež může realizačnímu týmu pomoci odhalit silné zbraně, ale také slabiny, na nichž ještě bude potřeba do budoucna zapracovat. Před tímto turnajem ještě přijde na řadu přátelský zápas proti Spojeném státům americkým, jenž utvoří atraktivnímu klání na břeclavském ledě neméně zajímavou generálku.

Co se týče samotné nominace na přípravný kemp do Litoměřic, trenéři českého výběru udělali oproti soustředění v Rokycanech hned několik změn, které se nedotkly obsazení obranných řad, nýbrž přeházely karty v útoku. Pohyb v kádru bychom mohli rozdělit do tří skupin hráčů: první z nich tvoří mladíci, kteří zmizeli ze soupisky úplně, do druhé řadíme hokejisty, jež se přesunuli mezi náhradníky, a nakonec přicházejí ti, jejichž jména se objevují mezi vybranými borci nově. Celkem má dorazit do Litoměřic 29 hokejistů, mezi nimiž jsou 4 brankáři, 10 obránců a 15 útočníků. Na případné připojení k národnímu týmu bude čekat také 12 náhradníků.

Obránce Libor Šulák

U havlíčkobrodských Rebelů může znovu zavládnout spokojenost, protože mezi necelou třicítkou vyvolených opět registrujeme jméno gólmana Daniela Dolejše, jehož ani tentokrát reprezentační pozvánka neminula. Další potěšující zprávou je nepochybně nominace dalšího zástupce z brodské hokejové líhně, beka Libora Šuláka, který na soupisce zaujal jedno z dvanácti míst vyhrazených pro náhradníky. Šikovní hokejisté mají společně se svými vrstevníky před sebou obrovskou výzvu v podobě mistrovství světa, které absolvuje národní tým v domácím prostředí. Česká republika totiž získala pořadatelství prestižního světového šampionátu, jenž by se měl rozeběhnout na českých kluzištích v dubnu příštího roku. Držme českým mladíkům palce, aby se jim turnaj podařil co nejlépe. Havlíčkobrodskému tandemu pak popřejme, aby se v reprezentaci udržel co nejdéle. Kdoví, možná mezi nabitou konkurencí vydrží až do konce sezony a objeví se v českých barvách i na mistrovství světa…

Další program reprezentační „18“:

24. – 28. července: přípravný kemp v Litoměřicích

Nominace reprezentační „18“ na kemp do Litoměřic (26. – 30. června 2011):

Brankáři:

Daniel Dolejš (HC Rebel Havlíčkův Brod), Patrik Polívka (HC Plzeň 1929), Marek Langhamer (HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko).

Obránci:

Michal Plutnar (Bílí Tygři Liberec), Petr Šidlík (HC Dukla Jihlava), Lukáš Buchta (PSG Zlín), Karel Plášil, Tomáš Prokop (oba HC Moutfield), Marek Bail, Adam Havlík (oba HC Vítkovice Steel), Jakub Houfek (HC Plzeň 1929), Ronald Knot (HC Slavia Praha), Jan Košťálek (HC Sparta Praha).

Útočníci:

Euvstathio Soumelidis (Lukko Rauma, Finsko), Tomáš Franek, Radek Faksa (oba HC Oceláři Třinec), Martin Matějček, Dominik Volek, Dominik Simon (všichni HC Sparta Praha), Ondřej Slováček (VHK Vsetín), Patrik Machač (HC Vagnerplast Kladno), Matěj Zadražil (HC Energie Karlovy Vary), Pavel Sedláček (PSG Zlín), Jan Hudeček (HC Vítkovice Steel), Jan Schleiss (HC Plzeň 1929), Richard Nejezchleb (HC Slavia Praha), Richard Zehnal, Ondřej Zehnal (oba Sioux City, USHL).

Náhradníci:

Jiří Fronk (KLH Chomutov), Lukáš Nedvídek (HC VCES Hradec Králové), Jan Trübenekr (HC BENZINA Litvínov), Jan Sedlák, Lukáš Klimeš (oba HC Kometa Brno), Libor Šulák (HC Rebel Havlíčkův Brod), David Gába (HC Mountfield), Jiří Kurka, Ladislav Marek (oba BK Mladá Boleslav), Matěj Psota, Josef Mikyska (Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary).

Realizační tým:

Team manažer: Jakub Petr
Hlavní trenér: Jiří Veber
Asistenti trenéra: Jakub Petr, Karel Mlejnek
Trenér brankařů: Marek Novotný
Kustod: Jaroslav Brabec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu