12. 6. 2011 | Ladislav Vácha

Fanouškovská anketa o nejoriginálnější oslavu vstřeleného gólu finišuje

Na naší stránce na Facebooku jsme rozjeli anketu o nejpovedenější oslavu vstřeleného gólu havlíčkobrodských Rebelů v uplynulé sezoně. Hlavní slovo v ní máte vy, příznivci brodského hokeje a čtenáři našeho webu. O pořadí rozhodují právě vaše hlasy, jimiž jste ze dvou kol vybrali do velkého finále dohromady 6 kandidátů, mezi nimiž se bude rozhodovat o konečném vítězi, jehož fotka bude nově zdobit naší facebookovou stránku. Hlasovat můžete do úterní půlnoci.

Pojďme si připomenout, kdo všechno se díky vaší přízni probojoval do finále a jak si zatím mezi nabitou konkurencí svých spoluhráčů z minulého prvoligového ročníku stojí. Hlasovat pro svého favorita můžete prostřednictvím odkazů pod jednotlivými obrázky. Pro přehlednost uvádíme jednotlivé kandidáty podle průběžného pořadí.

1. Oslavný kotoul Miroslava Holce – 15 hlasů

Na čele dosavadního hlasování finálového kola stojí Miroslav Holec, jenž předváděl v uplynulé prvoligové sezoně famózní výkony a pomohl svému týmu výraznou měrou k největšímu úspěchu novodobé historie. Spanilou jízdu Rebelů totiž zastavilo až v semifinále play-off rozjeté Ústí nad Labem, které nakonec získalo prvoligový titul a v baráži o extraligu podlehlo Mladé Boleslavi až 3:4 na zápasy. Bojovníci z Kotliny tak získali senzační 4. místo, lépe na tom byly už jen třetí Dukla Jihlava, druhý Chomutov a již zmiňované Ústí nad Labem. Fazonu sympatického útočníka v brodském dresu podtrhuje jeho triumf v kanadském bodování vyřazovacích bojů. Na obrázku můžete vidět, jak slavilo úderné útočné eso svůj gólový zásah do sítě Olomouce. A sluší se podotknout, že srdce milovníka nejrychlejší kolektivní hry na světě muselo nad jeho úchvatným sólem v oslabení a následném chladnokrevném zakončení zaplesat. Miroslav Holec tímto gólem při vlastním oslabení získal pro Rebely v důležitém utkání vedení 3:2 (Havlíčkův Brod nakonec soupeře smetl poměrem 7:2) a podepsal se pod poslední krůček k branám prvoligového semifinále.

2. Euforický skluz z dílny Lukáše Endála – 11 hlasů

Pětadvacetiletý forvard si odbyl v uplynulé sezoně další vydařenou směnu, když v dresu Rebelů řádil jako utržený ze řetězu. Už v základní části se mohl pyšnit famózní bilancí, když dosáhl průměru více než jednoho kanadského bodu na zápas (!). A ještě více ožil s příchodem prvoligových vyřazovacích bojů, jejichž vypjatá atmosféra a skvělá divácká kulisa jsou vodou na jeho mlýn. Pod spanilou jízdu Rebelů prestižním play-off a dosažení největšího úspěchu v novodobé historii klubu se podepsal tučným písmem, když opět pomáhal táhnout svůj tým vynikající produktivitou. Havlíčkobrodské soupeře trápil nejen gólovou smrští, ale také vymýšlením chytrých pasů, jimiž dostával do ideálních palebných pozic své spoluhráče. Vyřazovací boje se vyznačují obrovským zájmem fanoušků, kteří pravidelně vytvářejí svou podporou bouřlivou atmosféru, jež strhává sympatického útočníka ke skvělým výkonům. A sluší se podotknout, že ten při povedených momentech nepotlačuje své emoce a dokáže vstřelenou branku pořádně oslavit. Na obrázku můžete vidět jeho gólovou radost ve 2. utkání předkola play-off proti Kadani, kdy zvyšoval svou přesnou trefou z havlíčkobrodského pohledu už na 4:0.

3. Václav Meidl slaví s bouřícími tribunami – 9 hlasů

Pětadvacetiletý dlouhán absolvoval v havlíčkobrodském dresu první soutěžní ročník, s nímž může být velmi spokojený. Krátce po svém příchodu do týmu Havlíčkova Brodu se dostal do povědomí brodských fanoušků a získal si jejich přízeň. A to nejen výtečným počínáním v ofenzívě družiny pod vedením trenérského tandemu Petr Novák – Jaroslav Benák, ale také obdivuhodnou zarputilostí a bojovností. V průběhu prvoligové sezony ho postihlo nepříjemné zranění, ovšem ani zlomený nos nemohl rozjeté útočné eso zastavit. Původní diagnóza zněla nekompromisně, šikovný forvard měl být na dva týdny ze hry. Václav Meidl ale nechtěl nechat spoluhráče ve štychu a svůj návrat na ledové kolbiště výrazně uspíšil. Jeho odvážný kousek se však neobešel bez bezpečnostního opatření, jímž se stal obličejový kryt, který musel mít připevněný na helmě. Co se týče samotné hry, urostlý hokejista se objevoval v elitním útoku, kde mu nejvíce klapala spolupráce s Vojtěchem Němcem a Miroslavem Třetinou a sbíral body jako na běžícím pásu, čímž vydatně přispěl k veleúspěšné sezoně. Na pažbu si vyřezal také spoustu čárek za nastřílené góly, přičemž si jich i on užíval naplno. Na snímku se raduje společně s jásajícími fanoušky z branky do sítě jihlavské Dukly, jíž poslal Rebely do vedení 1:0.

4. Miroslav Třetina slaví gól v derby zdviženou pravicí – 8 hlasů

Jeden z velkých oblíbenců havlíčkobrodského publika se řadil mezi největší tahouny útoku bojovníků z Kotliny. V elitní formaci zářil po boku svých parťáků Vojtěcha Němce a Václava Meidla, když pravidelně a důkladně provětrával defenzivní šiky prvoligových soupeřů, kteří se postavili brodské družině do cesty. Usměvavý hokejista s přezdívkou Superstar, jíž si od příznivců Rebelů brzy vysloužil po svém působení ve známé pěvecké soutěži, znovu potvrzoval, že jeho obrovskou zbraní je univerzálnost. Kromě střílení spousty branek neopomíjel ani zásobovat své spoluhráče mazanými pasy, a vybízet tak své parťáky z formace ke skórování. ¨Po základní části se stal 2. nejproduktivnějším hráčem Havlíčkova Brodu, čímž na sebe upozornil v pražské Slavii, a ve své kariéře tak poprvé dostal na extraligovém poli výraznější prostor. A mezi tuzemskou hokejovou smetánkou se rozhodně neztratil, když předváděl velmi dobré výkony a zapsal se do statistik slušnou porcí kanadských bodů. Po odehrání jubilejní 10. sezony v havlíčkobrodských barvách se přesunul do kádru Ústí nad Labem, kde bude v nacházejícím soutěžním ročníku bojovat o extraligu. Na fotografii můžete vidět jeho mohutný gejzír radosti v derby Vysočiny po vstřeleném gólu do sítě jihlavské Dukly.

4. Vojtěch Němec v gólové euforii zvedá ruce – 8 hlasů

Další ze základních stavebních kamenů útočné síly havlíčkobrodských Rebelů, který odvedl v uplynulé sezoně obrovský kus skvělé práce. Nepostradatelný článek elitního útočného komanda má za sebou nepochybně nejpovedenější prvoligové vystoupení od svého příchodu do Kotliny. V základní části ovládl kanadské bodování Novákova souboru a zároveň se stal čtvrtým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Bravurně se zhostil úlohy spolehlivého nahrávače, když svým spoluhráčům neustále adresoval gólové přihrávky a pořádně trápil obranné řady havlíčkobrodských soupeřů. V této disciplíně si společně s Lukášem Králem, jenž válel v dresu sestupující Chrudimi, počínal na prvoligovém poli vůbec nejlépe ze všech. Zářil také ve vyřazovacích bojích, kde zastával roli obávaného střelce a opět naháněl soupeřovým bekům hrůzu výbornými asistencemi. Na brilantní produktivitu ze základní části dokonale navázal a v konečném zúčtování obsadil v kanadském bodování prvoligového play-off, které vyhrál jeho spoluhráč Miroslav Holec, 3. příčku. Také on nesl na senzačním 4. místu Rebelů mezi prvoligovou konkurencí lví podíl. Na obrázku můžete vidět, jak se raduje po jednom ze svých dvou přesných zásahů do sítě Benátek nad Jizerou.

6. Martin Ondráček po své trefě posílá pozdrav tribunám – 7 hlasů

Třiadvacetiletý útočník toho v základní části minulého soutěžního ročníku kvůli zranění moc neodehrál a v nabité ofenzívě Rebelů nedostal přece jen tolik prostoru na ledě, ale ani to mu nezabránilo ve slušné produktivitě. Podobně jako Vojtěch Němec se i on se snažil spíše o rozdělování nahrávek, jimiž hledal své spoluhráče a pokoušel se je uvolnit do příznivého střeleckého postavení. Musíme ale také vzápětí dodat, že když už měl vhodnou příležitost, nebál se na sebe vzít zodpovědnost a chladnokrevně zakončit. Upozornil na sebe zejména ve vyřazovacích bojích, při nichž se sice zapsal do hokejových análů minimálně, ale udeřil právě tehdy, kdy to bylo nejvíce potřeba. Do statistik se jako střelec zapsal dvakrát, přičemž obě jeho trefy postihly ve vyrovnané čtvrtfinálové bitvě Olomouc. V šestém dílu souboje se silnými Hanáky nejdříve důležitým gólem otevřel gólový účet zápasu, a poté zvyšoval z pohledu svého týmu vedení na 5:2 (právě přiložená fotografie zachycuje jeho radost po tomto moemntu). Rebelové nakonec zvládli klíčový duel a po vysokém vítězství 7:2 proklouzli do prvoligového semifinále, kde jim vystavilo stopku až rozjeté Ústí nad Labem. Martin Ondráček v nadcházejícím prvoligovém ročníku bude bojovat za Most, jenž slaví návrat do 1. ligy.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu