24. 5. 2011 | Redakce

Třetina: Hlavní teď pro mě bude Ústí, ale na Brod nezapomenu. Pořád mu budu fandit.

Celých deset let neodmyslitelně patřil k havlíčkobrodskému hokeji, teď ale svoje působení u Rebelů končí. Vysočinu vyměnil za severní Čechy. Hokejový útočník Miroslav Třetina bude v prvoligové sezoně 2011/2012 pomáhat Ústeckým Lvům na cestě za extraligovým snem. „Pro mě je to velká motivace, já bych si prostě chtěl extraligu ještě zahrát,“ přiznává jednatřicetiletý forvard.

Na začátku přípravy to vypadalo, že zůstanete v Havlíčkově Brodě, ale nakonec odcházíte. Kdy přišel zlom?
Předminulý pátek se mi ozval ústecký trenér Rosol s otázkou, co bych říkal na možnost hrát v Ústí. To bylo první navázání kontaktu. I když teď jsem se dozvěděl, že o mě uvažovali už v lednu. Tehdy jsem šel ale do Slavie.

A co jste tedy trenéru Rosolovi odpověděl?
Že bych samozřejmě moc rád. Pokud vás osloví nejlepší tým první ligy, a to já si myslím, že rozhodně Ústí je, tak moc nepřemýšlíte nad jinou dopovědí. Zároveň to beru jako určitou odměnu za to, co hokeji dávám.

Věříte, že se Ústí do extraligy příští rok konečně dostane?
Je to jeho jasný cíl. Myslím, že na to mělo už letos, bohužel se to nepovedlo.

Určitě ale musíte vzít do úvahy také to, že v kádru Lvů je celá řada skvělých hokejistů, takže konkurence bude hodně tvrdá...
Souhlasím. Trenéři mi sice říkali, že se mnou jasně počítají, ovšem nikdo mi místo zadarmo nedá, musím si ho vybojovat. Vím, že dostanu asi méně prostoru, než třeba v Brodě, ale to je daň za to, v jakém týmu budu hrát.

Dovedete si vůbec představit, že nastoupíte v Kotlině proti Rebelům? Deset let se asi jen tak vymazat nedá...
Už jsem o tom přemýšlel a bude to opravdu zvláštní. Na druhou se strašně těším. Myslím, že jsem tam měl spoustu fanoušků, znám všechny kluky, a tak nebude problém s nimi po zápase dát řeč, případně zajít na pivko. Samozřejmě na ledě to budou soupeři.

Takže v první řadě teď pro vás bude Ústí a hned potom Brod?
Přesně tak. Brodu budu fandit pořád, protože jsem tam prožil skvělých deset let. Na to nikdy nezapomenu.

Určitě vám chodí různé reakce od kamarádů i bývalých spoluhráčů. Převažují pozitivní, nebo spíš negativní?
(usmívá se) Teď zrovna před chvilkou mi psal jeden kamarád z Brodu, že Ústí úplně nesnáší, ale že kvůli mně to nějak překousne. Vesměs mi všichni přejí hodně štěstí, což je samozřejmě moc příjemné.

Fanoušci v Kotlině vás milovali i kvůli vašim estrádám, které jste občas po zápase předváděl. Jste připraven podobná vystoupení chystat i pro ústecké publikum?
Pokud bude důvod a chuť, tak proč ne (směje se).

Rodinu přestěhujete do Ústí s sebou?
Teď zatím bydlím ještě s dalšíma klukama, kteří dojíždějí, na penzionu, ale pak si budu hledat byt. Manželka s dětmi samozřejmě za mnou budou jezdit, ale pořád tady být nemůžou, protože manželka má práci v Lukách nad Jihlavou. Nicméně si myslím, že to v pohodě zvládneme.

V Americe by ostatně o takové vzdálenosti řekli, že je to za rohem...
(směje se) Asi tak. Navíc je to cesta z osmdesáti procent po dálnici, takže to opravdu nebude žádný problém.

A co malá kopaná a hokejbal, nebude vám tohle chybět? Nebo se poohlédnete po nějakých týmech v Ústí?
(usmívá se) Už raději ne. Nejsem nejmladší, mohl bych se zranit, a to bych teda fakt nerad.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu