23. 5. 2011 | Redakce

Třetina opouští Rebely! Vedení brodského klubu se ale o sílu týmu nebojí

Hokejový útočník Miroslav Třetina opouští havlíčkobrodské Rebely. Jednatřicetiletý rodák z Jihlavy bude v nadcházejícím prvoligovém ročníku oblékat dres Ústeckých Lvů. Na sever Čech odchází na přestup. „Míra projevil zájem odejít buď do extraligového klubu nebo aspoň do takového, který má jednoznačně postupové ambice. Tak jsme mu to umožnili,“ říká generální manažer HC Rebel Augustin Žák.

Foto: Petr Kraus (fotokraus.cz)

Bez Třetiny odehrál Havlíčkův Brod už druhou polovinu loňské prvoligové sezony, na jejímž konci byla semifinálová účast. Po zkušeném forvardovi sáhla po novém roce extraligová Slavie Praha. „Jeho snem je prostě zahrát si nejvyšší soutěž a odchod do Ústí bere jako svoji možná poslední šanci, jak se do ní dostat. A my mu rozhodně nechtěli bránit,“ vysvětloval Žák.

Na druhou stranu jeho odchodem přijde tým o výborného útočníka, neobáváte se oslabení týmu?
Určitě ne! Podívejte se, kolik šikovných hráčů jsme letos koupili. A vůbec celkově za poslední dva roky. Filozofií majitele klubu, firmy ŽSD a.s, totiž je, aby byl klub tvořen z co největší části vlastními hráči. Momentálně jich máme v áčku čtrnáct.

Můžete prozradit, o které hráče se konkrétně jedná?
Jsou to brankaři - Suchan, Neruda, Opršal, Dolejš, obránci - Pavlík, Jelínek, Novotný a útočníci - Němec, Knotek, Rytnauer, Polodna, Meidl, Vondráček a Hadrava. Navíc chceme pro letošek ještě dva hodně dobré útočníky získat. Jeden se možná v Brodě objeví už v nejbližších dnech.

A kolik hráčů jste naopak během posledních dvou let prodali?
V podstatě pouze Filipa Ondráčka, Michala Plutnara, Zohornu a teď tedy ještě Třetinu. Z toho je jasně vidět, že nákupy výrazně převyšují prodej, že majitelé skutečně hodlají klub hráčsky stabilizovat. Zkrátka mít tady co nejméně hráčů na hostování a co nejvíc vlastních.

To znamená, že nakupujete hokejisty už i do mladších kategorií?
Samozřejmě. Loni jsme takhle získali Knotka, Wasserbauera, Zdražila, Chlubnu a Nguyena. Navíc třeba i nadějného Vlacha z Kolína do mladšího dorostu. Juniorka sice v loňské sezoně extraligu neudržela, ale letos už bude určitě zase dost silná.

Mluvil jste o dvou útočnících, kteří by měli ještě letos posílit A-tým, můžete o nich prozradit něco víc?
Zatím ne. Až bude všechno dojednáno, určitě se o tom fanoušci dozví. A krom těch dvou útočníků samozřejmě počítáme i s doplněním kádru o hráče z Brna. Uvidíme, koho nám po přípravě Kometa uvolní. Já jsem přesvědčený, že letos budeme mít hodně silné mužstvo.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu