19. 5. 2011 | Redakce

Němec: Když jsem viděl, že budeme první týdny jenom běhat, zamotala se mi hlava

Před rokem se během letní přípravy zranil při basketbalu, ovšem palubovce se prý kvůli tomu letos vyhýbat určitě nebude. Havlíčkobrodský útočník Vojtěch Němec se připravuje s Rebely na další prvoligovou sezonu. „Jsem v Brodě spokojený, nepotřebuju odtud utíkat,“ tvrdí pětadvacetiletý hokejista, který v soutěžním ročníku 2010/2011 posbíral 58 kanadských bodů.

Takže vás ani nemrzí, že po tak vydařené sezoně nepřišla žádná extraligová nabídka?
Já ale neříkám, že nepřišla. Prostě jsme se jen s panem Žákem (generální manažer – pozn. red.) domluvili na určitých věcech, a já tady ještě rok zůstanu. Raději budu hrát v Brodě, kde vím, že dostanu hodně prostoru, než někde v extralize ve čtvrtém útoku.

Za sebou nyní máte nějaké tři týdny přípravy, jaká je ta letošní?
Všechno jede podle plánu. A co se konkrétně mě týká, tak já prvních čtrnáct dnů spíš paběrkoval. Pořád jsem totiž doléčoval zranění z konec sezony. Teď už je ale všechno v pořádku.

Mě spíš zajímalo, jestli se nějak výrazně liší od těch minulých?
Ne, není důvod. Trenér Novák je tady už nějakých pět let a zatím s přípravou vždycky sbíral úspěchy. Tak proč něco měnit, ne?

Nicméně váš spoluhráč Miroslav Třetina prozradil, že právě vy jste nebyl zrovna nadšený při nahlédnutí do programu tréninku...
(směje se) Protože nesnáším běhání. Běh a já, to nejde absolutně dohromady. A když jsem viděl, že první dny jsou naplánovány hlavně běhy, tak se mi z toho trochu zamotala hlava.

O to příjemnější pak pro vás asi musí být zpestření, jakým bylo například nedělní hokejbalové utkání, mám pravdu?
Určitě. Jenom mě mrzelo, že to vyšlo zrovna na čas, kdy naši hokejisti hráli na mistrovství světa o bronz. Ale každopádně to byl příjemný zápas, stejně jako ten na konci sezony, kdy jsme si zahráli s fanouškama na ledě.

Konkrétně vám hokejbal evidentně svědčil. Neuvažoval jste o tom, že pomůžete nějakému klubu jako například váš už zmiňovaný spoluhráč Třetina?
Jo, já si občas taky někam zajdu, ale jako Míra určitě ne. Takový blázen nejsem (směje se). Nedávno jsem si třeba zahrál turnaj v bendy hokeji nebo fotbal.

Basketbal jste vzhledem k loňskému zranění ze seznamu vymazal?
Kdepak, to bych nemohl hrát vůbec nic. Já už se zranil u tolika sportů, že kdybych je měl všechny vyřadit, tak můžu tak maximálně sedět v křesle a koukat na televizi (usmívá se).

Pojďme na chvilku k nadcházejícímu prvoligovému ročníku. V těchto dnech se objevily informace, že Chomutov a Ústí nad Labem požádaly o rozšíření extraligy. Co na to říkáte?
Podle mě by jejich odchodem první liga strašně utrpěla, kvalita by šla hodně dolů. Oba jsou to zabezpečené kluby a atraktivní soupeři. Uvidíme, jak dopadne jiná věc. Myslím tím, jestli se nebude snižovat stav účastníků kvůli Vrchlabí a Táboru. V takovém případě by bylo čtrnáct týmů pro soutěž ideální.

Tuhle variantu byste přivítal?
Jasně. Určitě by se pak měnil systém hry, což by bylo jenom dobře. Vždyť loni nebylo v prosinci pomalu o co hrát. První osmička měla play-off dávno jisté.

A Rebelové v něm nakonec dokráčeli až do semifinále. Po sezoně však přišlo několik změn v sestavě. Jak vidíte kvalitu současného kádru?
Teď se to poznat nedá, opravdu nejsem prognostik (usmívá se). To uvidíme až na ledě. Nicméně si myslím, že budeme minimálně stejně silní. Nebo spíš ještě o něco silnější.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu