3. 5. 2011 | Eva Streichsbierová

Program? Vojta Němec nakoukl trenérovi do papírů a nadšený nebyl, smál se Třetina

Slovo odpočinek byste v jeho slovníku hledali marně. Jako by pořád neměl dostatek pohybu. Jeho jméno aktuálně najdete nejen na soupisce prvoligových havlíčkobrodských Rebelů, ale také v sestavě jihlavských hokejbalistů a týmu Armagedon, který hraje ligu malé kopané. Řeč je o hokejovém útočníkovi Miroslavu Třetinovi. „Na malou kopanou už se teď ale asi dostanu míň, protože budeme mít v Brodě dvoufázové tréninky,“ prozradil jednatřicetiletý forvard.

Je vůbec nějaký sport, který vám nejde?
(směje se) To víte, že jo, něco by se určitě našlo. Já se ale radši držím těch, co mi snad trochu jdou.

Trochu? Letos jste patřil k nejproduktivnějším hráčům první ligy, sáhla po vás extraligová Slavie a v neděli i díky vám srovnali prvoligoví jihlavští hokejbalisté stav semifinálové série play-off na 1:1...
Nahrával jsem sice na dva góly a potom jeden dal, ale to byla střela do prázdný (usmívá se).

Nicméně o dne dřív, bez vás, Jihlava Sudoměřicím podlehla 3:6. Takže možná čekala, až dorazíte...
Kdepak. Já na kluky chodil i v sezoně a dařilo se jim parádně, takže jsem přemýšlel, že pokud v sobotu vyhrají, tak v neděli budu chodit jen na přesilovky, protože jim to jinak fungovalo moc dobře. Ale trenér pak dělal sestavu a zařadil mě do ní. A já byl rád.

A proč jste nehrál i v prvním utkání?
Protože jsem byl s brodskýma klukama na Slovensku na hokeji. Předtím se mi nikdy nepodařilo na mistrovství světa podívat, takže jsem vůbec neváhal. Sázel jsem, že to kluci v Jihlavě zvládnou i beze mě, bohužel se to nepovedlo.

Zato výlet do Bratislavy se povedl, nebo ne?
Parádně. Už v pátek jsme vyrazili do sklípku a v sobotu si potom užili oba zápasy. Viděli jsme celkem dvanáct gólů a výhru našich, víc jsme si snad ani přát nemohli.

Říkal jste, že to pro vás byla premiéra, co se osobní účasti na takové akci týká. V čem byl největší rozdíl oproti sledování šampionátu doma u televize?
Hra se mi zdála pomalejší než na obrazovce. Ale hokej to byl dobrej.

Pojďme na chvilku k přípravě Rebelů, která už začala. Vy jste na prvním srazu chyběl právě kvůli nedělnímu hokejbalovému utkání v Jihlavě. Bylo těžké přesvědčit trenéra Nováka, aby vás uvolnil?
Ne, vůbec. On už si za ty roky zvykl (usmívá se). Uvolnil mě bez problémů a já jsem mu za to moc vděčný.

Hodně se také spekulovalo, jestli zůstanete ve Slavii, nebo se vrátíte zpátky do Brodu. Nakonec to vypadá, že vás fanoušci znovu uvidí v dresu Rebelů...
Je to tak, mám tady smlouvu. Ale třeba budu moct v sezoně do extraligy zase aspoň na střídavý start. Uvidíme.

Žádnou tragédii z toho neděláte?
Jasně že bych rád hrál extraligu. V mém věku to možná byla poslední šance. Ale jak už jsem řekl, jsem hráč Brodu a dám tady tomu všechno.

Víte, na čem jednání mezi oběma kluby ztroskotalo?
Myslím si, že za mě chtělo brodské vedení nějakou adekvátní náhradu, což je samozřejmě v pořádku. A kvůli tomu se kluby nedohodly. Prostě se nedá nic dělat.

A co říkáte na aktuální podobu brodského kádru?
Podle mě budeme mít minimálně stejně dobrý mužstvo jako letos. Přišel Petr Polodna, což je zkušený, výborný hokejista. A další kluci ještě později dorazí z Brna.

Vrátil se taky brankář Stanislav Neruda...
Byl jsem s ním často v kontaktu a věděl jsem, že dostal i nějaké laso z Dukly. To nakonec nevyšlo, ale v Brodě na něj nezapomněli, a je to dobře. Máme dva zkušené gólmany, a pokud by se náhodou nedej bože zranili, tak si myslím, že už i mladý Dolejš by klidně chytat mohl.

Zpátky k přípravě – víte, jaký vás čeká v nejbližších dnech a týdnech program?
Abych pravdu řekl, tak ani ne. Ale Vojta Němec v sobotu mluvil o tom, že nakoukl Petru Novákovi do papírů a že je tam kolo, běhání a nějaké zdravotní testy.

Nakoukl legálně, nebo tajně?
To nevím, jen říkal, že viděl nějaký papír. A moc nadšený z jeho obsahu nebyl (směje se).

Vás už snad trenér Novák překvapit nemůže, nebo snad ano?
Určitě ne. Loni pojal přípravu hodně herně a sezona se potom vydařila, proto by se asi neměla měnit. I on sám něco takového naznačoval, takže doufám, že to dodrží, protože mně se moc líbila.

No kdyby náhodou, tak vy si ji stejně tak jako tak aspoň trochu zpestříte hokejbalem, ne?
To je pravda, hokejbal je pro mě zpestření. I když taky pořádná rasovina. Hodně se podobá hokeji, akorát se u něj musí běhat, což je teď rok od roku horší (směje se).

Ještě by mě zajímalo, co na vaše aktivity říká manželka? Ta vás doma asi moc často nevidí...
Když jsem byl ve Slavii, tak je pravda, že jsme se s manželkou viděli málo. Ale teď jsem byl naopak měsíc doma a už mě má plné zuby. Proto zase jezdím pryč, aby byl klid (směje se).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu