19. 4. 2011 | Eva Streichsbierová

Havlíčkobrodští Rebelové letos Regionální pohár hrát nebudou

Havlíčkobrodští hokejisté se nezúčastní letošního Regionálního poháru. S nápadem uspořádat letní turnaj přišla loni Dukla Jihlava, ovšem myšlenka se poněkud opozdila a týmy už měly dohodnuté jiné přípravné duely. Do konečné tabulky se tak nakonec musely započítávat i některé výsledky z prvoligového ročníku 2010/2011.

To ale celou soutěž poněkud devalvovalo. Je totiž jasné, že narozdíl od ligových zápasů v přípravě většina týmů teprve zkouší nové hráče a hledá optimální složení jednotlivých formací. Z původně letní záležitosti se tak stal téměř půlroční seriál, na jehož konci se z vítězství radoval Tábor. Na druhém místě skončilo Znojmo, třetí byla Jihlava, čtvrtý Havlíčkův Brod a pátá Třebíč.

„Letos se do Regionálního poháru určitě nepřihlásíme. Máme už dohodnuty svoje zápasy. Příští týden trenéři pouze doladí termíny,“ vysvětluje generální manažer HC Rebel Havlíčkův Brod Augustin Žák. „Navíc nechceme zavdávat příčinu nějakým problémům, které většinou s utkáními s Jihlavou souvisejí. Bude toho dost v sezoně. A stejně není jisté, že by se ho zúčastnili všichni ti, kteří hráli loni,“ dodal.

Padá také šance na účast v letním Tipsport cupu, který byl uplynulé roky oblíbeným letním zpestřením pro hokejové fanoušky. Letos do něj měli zasáhnout také Rebelové, kteří skončili v konečné tabulce první ligy na čtvrtém místě. „Jenže jsme dostali informaci, že Tipsport cup se ruší, takže jsme si museli zajistit soupeře sami,“ uvedl šéf brodského klubu. „S jakými týmy se během přípravy utkáme? To vám řeknu, až budeme mít potvrzené termíny.“

Celkem pravidelně se v posledních letech připravovali v Kotlině na novou sezonu hokejisté Spartaku Moskva. Na Vysočinu dorazili hned třikrát po sobě. A také extraligové Pardubice si areál v Havlíčkově Brodě dost oblíbily. Objeví se v Kotlině atraktivní mančafty i letos? „Zatím nemůžu nic s určitostí potvrdit, uvidíme. Nějaké jednání už proběhlo, další jsou na řadě. O výsledku se včas dozvíte,“ usmíval se Žák.

KÁDR: VOŠMIK V JIHLAVĚ atd...

Fanoušci havlíčkobrodského hokeje se v současné době třesou také na každou novinku z kádru prvoligového A-týmu. V pondělí například hlásil rival z Jihlavy, že se v jeho dresu v příští sezoně objeví jednadvacetiletý sparťanský obránce Petr Vošmik. Tedy bek, který letos nastupoval v barvách Rebelů. „Loni o něj v Dukle nestáli, tak jsme ho vzali k nám a hrál dobře. Chtěli jsme ho i na příští rok, jenže jen na hostování, nikoliv na střídavý start. Jeho agent to měl vyřizovat,“ prozradil generální manažer HC Rebel. „A on už je Vošmik v Jihlavě? Tak to bych čekal, že nám to aspoň dá vědět. Já zatím slyšel, že by tam měl teprve přijít.“

A co další změny? „Určitě u nás příští rok nebudou ani slávisti - to znamená Stromko, Soldán ani Martin Ondráček,“ oznámil Žák. „Aktuálně máme nějakých patnáct hráčů a další čtyři by se měli objevit příští týden. Ale ani pak nebudeme mít kádr uzavřený, během přípravy můžou samozřejmě dorazit ještě i jiní kluci. Stejně jako loni,“ dodal.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu