16. 4. 2011 | Eva Streichsbierová

Jak je viděl trenér? Novák hodnotil svoje svěřence jednoho po druhém

Hodnocení havlíčkobrodských Rebelů v soutěžním ročníku 2010/2011 už přinesli novináři, vedení klubu, i fanoušci. Ovšem ten, který s nimi pracoval celou sezonu, vídal je prakticky každý den a zná je tedy ze všech nejlépe, řekl svůj názor až měsíc po posledním utkání. Hlavní kouč HC Rebel Havlíčkův Brod Petr Novák má o svých svěřencích naprosto jasno.

Neodmítl konkrétní hodnocení, neschovával se za fráze a nehledal jen pozitivní slova, přestože letošní semifinálová účast ho k tomu vyloženě vyzývala. Mluvil tak, jak celou sezonu – přímo a na rovinu. „Jasně, pojďme na to,“ odstartoval podrobný pohled na svoje „ovečky.“..

BRANKÁŘI:

Robert Slipčenko: Byl u nás jen na výpomoc. Slavie ho posílala všude možně, ale nikde toho moc neodchytal. Nám ho dala poté, co jsme poslali pryč Standu Nerudu. Na rovinu ale řeknu, že kdyby nebyl Jarda Suchan nemocný, tak by se v sérii s Kadaní do brány nedostal. Je to šikovný gólman, jenže má špatnou morálku.

Jaroslav Suchan: Ukázal svoji kvalitu. Když se Standa Neruda zranil, byl na všechno sám a popral se s tím výborně. Podával spolehlivé výkony, hodně nám pomohl.

OBRÁNCI:

Michal Kempný: Velmi dobrý defenzivní obránce. Také proto si ho pak stáhli do Brna. A my byli moc rádi, že nám ho Kometa na play-off uvolnila.

Daniel Krejčí Hodně mladý nadějný obránce. Jen musí taky zapracovat na morálce. To je v podstatě úplně stejný případ jako Slipčenko.

Marian Morava: Ohromě zkušený bek, který odehrál jako jeden z mála snad všechny zápasy. No, možná v jednom chyběl. Každopádně kromě parádní práce na ledě odváděl taky další v kabině. Lídrovství převzal po Michalu Vyhlídalovi a já bych řekl, že to zvládl možná ještě o něco lépe než on.

Jan Pavlík: Play-off bohužel neodehrál celé, protože byl zraněný. Ale jinak musím říct, že je to spolehlivý obránce.

Jan Soldán: Dá se o něm říct to samé.

Aleš Sova: Mladý obránce, který byl pro mě překvapením. On toho sice dopředu moc nevymyslí, ale v defenzivě je dobrý.

Petr Šenkeřík: Na rozdíl od Sovy ofenzivní typ. Společně s Kempným vytvořili dobrou dvojici. Podle mě mu uškodil start na mistrovství světa dvacítek. Naši neuspěli, což se na něm psychicky podepsalo. Nějakou dobu mu trvalo, než zase zapadl do toho, co předváděl před odjezdem.

Petr Vošmik: Stručně řečeno – spolehlivý.

Petr Zítka: Moc toho neodehrál, byl takovým devátým až desátým bekem v týmu. Potřebuje na sobě pracovat.

ÚTOČNÍCI:

Lukáš Endál: V základní části toho za nás moc neodehrál, ale play-off mu vyšlo skvěle. Až tak, že si ho všimli i v extralize. A já věřím, že se tam chytí. Hodně nám pomohl.

Jonáš Fiedler: Musím přiznat, že jsem od něj čekal něco jiného. Trochu víc důrazu v soubojích. Vzhledem k tomu, že hrál nějakou dobu v Americe, jsem si myslel, že bude tvrdit muziku, jenže on nehrál ani tvrdě, ani nestřílel.

Martin Hadrava: Útočník, který většinu sezony odehrál za juniorku. Určitě je v něm slušný potenciál a dostane šanci i v příští sezoně.

Miroslav Holec: Strašně moc nám pomohl. Ve Slavii se stal nechtěným, tak ho poslali do Litoměřic. Podle mě snad za trest. Nakonec se ale naštěstí dostal k nám, a byl možná úplně nejlepším hráčem v play-off. Moc mu přeju, aby se mu dařilo i v extralize.

Jan Knotek Má za sebou solidní sezonu. Předtím se mu moc nedařilo, ale letos zahrál dobře. Věřím, že se bude ještě zlepšovat.

Václav Meidl: Měl výbornou střední část sezony, kdy jim to s Třetinou a Vojtou Němcem fakt parádně šlapalo. Jenže pak Míra odešel do Slavie a s Vencou se něco stalo. Najednou měl moc málo bílý led, nebo byl puk možná příliš šišatý... (směje se).

Vojtěch Němec: Hrál parádně. Je to koncový hráč, který u nás vyhrál kanadské bodování. A kdyby nebyl zraněný, tak to podle mě vyhrál i celkově.

Martin Ondráček: Bohužel promarodil velkou část sezony, ale jinak poctivec. Víc by se měl tlačit do koncovky.

Ladislav Rytnauer: Promarodil celé léto, do sezony šel v podstatě bez tréninku. A ve chvíli, kdy se mu začalo konečně dařit a měl nějakých sedm zápasů v řadě, ve kterých sbíral body, se najednou zase zranil. Já ale věřím, že se v příští sezoně prosadí.

Jakub Stromko: Defenzivně laděný útočník. Branku moc neohrozí, ale dozadu dobrý. Takový průměr.

Ondřej Švaňhal: Dal celkem dost gólů na to, že nebyl v přesilovkových lajnách. Určitě má velký potenciál.

Miroslav Třetina: Jak už jsem řekl, společně s Němcem a Meidlem jim to šlo parádně. Škoda, že jsme byli v play-off bez něj.

Roman Vondráček: Stejně jako řada dalších byl dlouho na marodce. Hodně šikovný útočník. Nebýt jeho zranění, měl by určitě spoustu bodů. Do další sezony mu přeju hodně zdraví.

Martin Zábranský: Podobný typ jako Švaňhal, i když nedal tolik gólů. Takticky je na tom velmi dobře, jen by měl tu svoji postavu víc využívat. Dal strašně důležitý postupový gól v šestém zápase s Olomoucí, díky kterému na něj nikdy nezapomenu (směje se).

Hynek Zohorna: Hodně talentovaný útočník. Myslím, že nebude dlouho trvat a zahraje si extraligu proti bráchovi, který nastupuje za Pardubice.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu