12. 4. 2011 | Ladislav Vácha

Rebelové si zajistili prvního obránce, jako v pořadí čtvrtý hráč podepsal smlouvu junior Radek Novotný

Havlíčkův Brod si zajistil služby dalšího hráče, když se mu po útočnících Romanu Vondráčkovi, Petru Polodnovi a Václavu Meidlovi upsal i Radek Novotný, šikovný zadák a také kapitán z extraligy sestupující juniorky, který na sebe nejvíce upozornil při prestižním derby Vysočiny proti jihlavské Dukle, jíž hned při svém prvním střídání na prvoligové scéně dospělých vstřelil gól a nastartoval jím svůj tým k velkolepému obratu. Podle dostupných informací by měl v táboře Rebelů působit minimálně do března příštího roku 2012, přičemž v případě spokojenosti s ním může klub prodloužit spolupráci, protože má hráč ve smlouvě zanesenou opci. Pojďme si talentovaného beka, který dnes oslavil své dvacáté narozeniny a naše redakce se přidává k početným řadám jeho gratulantů, v krátkosti představit…

Radek Novotný:

Pozice: obránce
Věk: 20 let
Číslo dresu: 91/28
Kategorie: junioři/A-mužstvo
Výška: 190 cm
Váha: 87 kg
Držení hole: levá

Devatenáctiletý bek prožil ze svého vlastního pohledu velmi povedenou sezonu, ale přesto má ke spokojenosti určitě hodně daleko. Po příchodu trenérského tandemu Tomáš Mariška – Richard Cachnín k trápící se juniorce povýšil do role kapitána mužstva, ovšem ta mu asi pořádně zhořkla, protože Rebelům se i přes urputnou snahu nepodařilo dohnat bodovou ztrátu gigantických rozměrů, jíž nabrali na své soupeře v boji o vytouženou záchranu především při vleklé a hodně nepříjemné sérii porážek. Mladí bojovníci z Kotliny ovšem nesložili zbraně, když se sympaticky snažili poprat s nepřízní hokejového osudu a bojovali o udržení extraligové příslušnosti do posledního dechu. Ohromné manko se jim ale nakonec smazat nepovedlo a juniorům se nevyhnul pád do 1. ligy. Urostlý zadák zdatně zastával úlohu kapitána a zhostil se role vůdce na výbornou, když se nebál vzít v těžkých okamžicích zodpovědnost na sebe a k vysněné záchraně mezi tuzemskou juniorskou smetánkou přispíval také štědrou produktivitou, za níž by se nemusel stydět leckterý forvard. S žádnými osobními zásluhami a přehnanou chválou na něj ale radši ani nechoďte, protože stále pevně stojí nohama na zemi a ke všemu přistupuje s velkou pokorou. Služeb urostlého obránce využil mimo jiné i trenér A-mužstva Rebelů Petr Novák, který při problémech s poskládáním obranných šiků ukázal prstem právě skromného juniora s číslem 91 na zádech.

A toho hned v prvním soutěžním duelu čekal křest ohněm, protože měl vyztužit havlíčkobrodskou defenzívu před vyprodanou Kotlinou v rámci prestižního derby Vysočiny s jihlavskou Duklou. Větší a zajímavější výzvu bychom pro mladého nováčka na prvoligové scéně z pohledu Havlíčkova Brodu opravdu nenašli. Současnému kapitánovi juniorky se ale z bouřlivé a vypjaté atmosféry, jež tradičně provází tyto regionální bitvy, nerozklepala kolena a za odměnu si vysloužil pohádkovou premiéru, o níž se spoustě jeho vrstevníků určitě zdá v těch nejrůžovějších snech. Ale začněme hezky po pořádku. Jihlavané naskočili na ledové kolbiště Kotliny jako uragán a po třinácti minutách hry se naprosto zaslouženě radovali ze zisku dvoubrankového vedení. Malátní Rebelové se z tohoto úderu horko těžko zvedali zpět na nohy, ovšem snad z prvního nebezpečnějšího zakončení se dočkali gólového efektu. A snížení havlíčkobrodských barev měl na svědomí právě devatenáctiletý benjamínek, který hned při svém úvodním pobytu na kluzišti nahodil puk od modré čáry na jihlavskou bránu a prostřelil zaskočeného gólmana Bendu. Tato přesná trefa se nakonec stala jedním ze zlomových okamžiků celého derby Vysočiny, protože bojovníci z Kotliny zůstali v těsném závěsu za svým odvěkým rivalem a po velkolepém obratu dokázali dotáhnout překrásném střetnutí do vítězného konce. Poté se objevil v dresu mužů až při posledním klání Rebelů v základní části na půdě silného Chomutova, kam vyrazil havlíčkobrodský tábor s hodně omlazenou sestavou a důvěru dostali i další hráči z juniorské líhně. Sympatický a usměvavý chlapík se také na severu Čech nachomýtl ke klíčovému okamžiku celého duelu, ovšem tentokrát nešťastnému. V prodloužení totiž putoval za hokejový katr po sporném faulu na chomutovského útočníka Radka Dudu, z čehož Severočeši profitovali a bojovné družině Rebelů, jež v těžké zkoušce obstála na výbornou a překvapila ziskem cenného bodu, zasadili smrtící úder, který rozhodl o vítězství domácích.

Sezona 2010 – 2011:

Juniorka:

Odehrané zápasy: 57
Kanadské body: 16
Vstřelené branky: 4
Asistence: 12
Účast na ledě: -21
Počet trestných minut: 68

A-mužstvo:

Odehrané zápasy: 2
Kanadské body: 1
Vstřelené branky: 1
Asistence: 0
Účast na ledě: +1
Počet trestných minut: 2

Zde se dočtete více:

Byl jsem hrozně nrvózní, přiznal po své úspěšné premiéře Novotný

„Najednou zhasla světla a hrnou se ke mně spoluhráči,“ líčil Radek Novotný

Naši mladíci pod pery novinářů, 6. díl: Radek Novotný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu