6. 4. 2011 | Ladislav Vácha

Dalším Rebelem v národním dresu se stal Filip Ondráček, objevil se v dresu reprezentační „dvacítky“

Většina hokejových soutěží už vzala v sezoně 2010 – 2011 za své, přičemž zaslouženého volna si po dlouhé a náročné dřině užívají také naši Rebelové. Ne všichni ale odpočívají a nabírají síly na nový soutěžní ročník. Na některé hráče z mládeže se usmálo štěstí v podobě pozvánky na sraz reprezentace, které mají v posledních dnech napilno. Na našem webu jsme nedávno informovali o dvojici Daniel Dolejš – Libor Šulák, jež si vysloužila nominaci do reprezentační „sedmnáctky“. Tím však stopa našeho klubu v národným mužstvu zdaleka nekončí. Co se týče nejstaršího a nejsledovanějšího týmu pod hlavičkou českých barev, může nás těšit, že si jeho dres oblékl v neděli z havlíčkobrodských řad útočník Filip Ondráček, který se s „dvacítkou“ v rámci modelového utkání představil ve Slaném proti mladším kolegům z „osmnáctky“.

Filip Ondráček:

Pozice: útočník
Věk: 19 let
Číslo dresu: 17
Kategorie: junioři, muži
Výška: 175 cm
Váha: 76 kg
Držení hole: levá

Filip Ondráček při derby Vysočiny v sevření soupeře

Devatenáctiletý útočník odstartoval své působení na extraligové scéně v sezoně 2008 – 2009, kdy společně s dorostem Havlíčkova Brodu absolvoval premiérovou účast v tuzemské nejvyšší soutěži této věkové kategorie. A sluší se podotknout, že se v nabité konkurenci rozhodně neztratil. Ba naopak, dokázal se mezi dorosteneckou smetánkou bleskově aklimatizovat a dařilo se mu pravidelně sbírat body jako na běžícím pásu. A jak vypadalo jeho konečné resumé? Ve 46 odehraných duelech zaznamenal skvělých 35 kanadských bodů, když se 23x zapsal mezi střelce a ve 12-ti případech adresoval svým spoluhráčům gólovou asistenci. Pokud důkladněji zabrouzdáme v jeho osobní statistice, najdeme v účasti na ledě 6 plusových bodů a 50 trestných minut vypovídá o tom, že mu tvrdší hra rozhodně není cizí. Na překvapivém postupu svého mužstva do play-off tak nesl i on výrazný rukopis. Před dalším soutěžním ročníkem se rozdělil dorost na starší, v níž nastupoval právě i Filipů Ondráček, a mladší kategorii. Údernému útočnému esu mladých Rebelů to ale nijak neuškodilo, naopak si počínal ještě o poznání lépe, a jeho produktivita tak nabrala gigantických rozměrů. Ptáte se, proč? Nastoupil totiž do 35 duelů, v nichž nastřádal 34 kanadských bodů (17 + 17), což dělá rychlým výpočtem famózní bilanci téměř jednoho bodu na zápas (!). A právě vyrovnaný počet vstřelených branek s gólovými přihrávkami znázorňuje největší přednosti tohoto nadaného forvarda, nepředvídatelnost a univerzálnost. Kromě smrtící koncovky je totiž pro tým nesmírně platný také tím, že dokáže mazanou a přesnou přihrávkou vytvořit ideální palebnou pozici pro své spoluhráče. V účasti na ledě po krátkém pátrání objevíme 12 plusových bodů a 30 trestných minut. V uplynulé sezoně se již posunul mezi juniory, kteří po odkoupení extraligové licence od krajského rivala ze Třebíče hráli rovněž nejvyšší tuzemskou soutěž. Odchovanec havlíčkobrodské Kotliny se oblékl dres nejstarší mládežnické kategorie v 58 případech, přičemž posbíral dohromady 31 kanadských bodů (17 + 14).

Ve statistice +/- se v průměru týmu udržel na velmi slušných 9 záporných bodech a o tom, že si dával pozor na disciplínu, svědčí jen 24 minut strávených na trestné lavici. Společně s jeho kolegy se mu však i přes veškerou snahu nepovedlo udržet extraligovou příslušnost a junioři, zejména díky dlouhé a nepříjemné sérii porážek, budou v nadcházejícím soutěžním ročníku brázdit jen prvoligová kluziště. Filipa Ondráčka může těšit alespoň to, že se objevil v dresu prvoligového A-mužstva, jehož trenér Petr Novák mu dal prostor ve své omlazené sestavě na kluzišti Chomutova. A talentovaný útočník se podílel na čtveráckém kousku podceňovaného týmu, který oloupil po porážce 2:3 v prodloužení jednoho z největších hegemonů celé 1. ligy o cenný bod. Jeho velké kvality a obrovského potenciálu se i nadále rychlými kroky zlepšovat si všiml také trenér české reprezentace do 20-ti let Miroslav Přerost se svými asistenty, když mu poslal pozvánku do národního týmu na sraz ve Slaném, kde „dvacítka“ poměřila v modelovém střetnutí síly s „osmnáctkou“. Držme mu palce, aby se mu dařilo i do budoucna co nejlépe a sbíral vedle úspěchů cenné zkušenosti, které se mu budou v dalších fázích jeho hokejové kariéry určitě hodně hodit.

Sezona 2010 – 2011:

Filip Ondráček v dresu reprezentanční "20"

Juniorka:

Odehrané zápasy: 58
Kanadské body: 31
Vstřelené branky: 14
Asistence: 14
Účast na ledě: -9
Počet trestných minut: 24

A-mužstvo:

Odehrané zápasy: 1
Kanadské body: 0
Vstřelené branky: 0
Asistence: 0
Účast na ledě: -1
Počet trestných minut: 0

Neděle 3. dubna, 15:00:

Česká republika „20“ – česká Republika „18“ 1:0 (Marek Račuk)

Soupiska reprezentační „dvacítky“ při přátelském duelu ve Slaném (3.4.2011):

Brankáři:
Roman Will (BK Mladá Boleslav), Jan Dlouhý (HC Slavia Praha).

Obránci:
Vladimír Eminger (HC Benzina Litvínov), Daniel Sobotka (HC Sparta Praha), Jakub Šaur (Orli Znojmo), Ladislav Hlaveš (HC Dukla Jihlava), Vlastimil Bilčík (HC Kometa Brno), Zdeněk Čáp (HC VCES Hradec Králové).

Útočníci:
Jakub Strnad, Jan Doskočil (oba Vagnerplast Kladno), Marek Račuk, Pavel Smolka (oba HC Benzina Litvínov), Tomáš Pacanda (HC Plzeň 1929), Marek Hemský, Tomáš Nosek, Jiří Půhoný (všichni HC Eaton Pardubice), Michal Vachovec, Jaromír Kverka (oba HC Energie Karlovy Vary), Stanislav Eis (HC Sparta Praha), Patrik Novák (Orli Znojmo), Jiří Rys (BK Mladá Boleslav), Filip Ondráček (HC Rebel Havlíčkův Brod).

Náhradníci:
Dušan Žovinec, Daniel Přibyl, Tomáš Rubeš (všichni Sparta Praha)

Realizační tým:

Team manažer: Pavel Setikovský
Hlavní trenér: Miroslav Přerost
Asistenti trenéra: Jiří Kučera a Jiří Juřík
Trenér brankářů: Roman Višňák
Lékař: MUDr. Jaroslav Budín
Hospodář: Leoš Mitáček

Foto: Zdeněk Drla, hcdukla.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu