2. 4. 2011 | Ladislav Vácha

Z řad mladých Rebelů se dostali do reprezentačního výběru Daniel Dolejš a Libor Šulák

Sezona všech kategorií havlíčkobrodských Rebelů už napsala svou definitivní tečku, ale někteří hráči si ji ještě hodně příjemným způsobem prodlouží. Řeč je mladících z řad staršího dorostu a potažmo i juniorky, gólmanu Danielu Dolejšovi a obránci Liboru Šulákovi. Oba totiž obdrželi pozvánku na sraz české reprezentace do 17-ti let, s níž absolvují ve Švýcarsku hned tři mezistátní duely.

Mládežnické výběry české hokejové reprezentace mají v současné době pořádně napilno a nás může těšit, že náš klub má v jejich řadách hned dvě želízka v ohni. Do nominace trenéra „sedmnáctky“ Jiřího Vebra pro soustředění ve Švýcarsku se vešli ze staršího dorostu gólman Daniel Dolejš a obránce Libor Šulák. O jejich velkých kvalitách a talentu svědčí už to, že v průběhu uplynulé sezony patřili mezi největší opory svého týmu a dokonce si zahráli i v dresu z extraligy sestupující juniory, kde rozhodně nehráli druhé housle. Ba naopak, mezi o poznání staršími kolegy na sebe v pozitivním duchu upozornili a rozhodně se mezi nabitou konkurencí neztratili. Pozvánky do národního týmu tak obdrželi oba šikovní mladíci zcela zaslouženě. Pojďme si v krátkosti představit hokejisty, kteří nesou v reprezentačním dresu na mezinárodní scéně pomyslný prapor havlíčkobrodských Rebelů:

Daniel Dolejš:

Pozice: brankář
Věk: 16 let
Číslo dresu: 35
Kategorie: starší dorostenci, junioři, muži (2. liga)
Výška: 177 cm
Váha: 72 kg
Držení hole: levá

Brankář Daniel Dolejš při jednom ze svých obvyklých zákroků

Šestnáctiletý gólman už toho má vzhledem ke svému relativně nízkému věku paradoxně dost za sebou a může těžit z nepřeberného množství zkušeností, které ve své dosavadní kariéře nasbíral. Rodák z Humpolce hájil brankoviště hlavně staršího dorostu, kde odchytal 32 zápasů, ale vypomohl také starším kolegům z juniorky, v jejichž brance naskočil k osmi duelům. Sympatický a usměvavý mladík si počínal v průběhu celé sezony naprosto famózně, když v těžké pozici držel obě mužstva spolehlivými výkony. A nesmíme opomenout ani jeho zdařilé působení ve 2. lize mužů, kde se prezentoval v dresu nedalekého Pelhřimova. O tom svědčí také statistiky, jejichž čísla hovoří naprosto jasně. V základní části nejvyšší dorostenecké soutěže dosáhla úspěšnost jeho zákroků skvělé hodnoty 91,86 %, jíž ještě vyšperkoval jedním čistým kontem. Mezi nabitou konkurencí nejstarších mládežníků na sebe strhával rovněž pozornost skvělými výkony, o čemž vypovídá v kolonce úspěšnosti zásahů údaj 90,49 % a jedna vychytaná nula. Pořádnou porci důvěry dostal i v druholigovém Pelhřimově, kde se zaskvěl bravurními výkony a v několika případech se stal základním stavebním kamenem triumfů Spartaku, v jehož barvách naskočil dokonce i do prestižních vyřazovacích bojů proti Milevsku. Pokud bychom měli vyzdvihnout některé z jeho silných stránek, určitě musíme zmínit skvělé čtení hry a obdivuhodnou hbitost, díky níž se dokáže rychle přesouvat ve svém brankovišti a již ve zdánlivě beznadějné pozici vytasit ze svého arzenálu skvělý zákrok, jímž zabrání jisté pohromě a zároveň rozzlobí soupeřova neúspěšného střelce. A v čem tkví tajemství jeho úspěchu? On sám tvrdí, že mu hodně prospívá spolupráce s trenérem brankářů Josefem Duškem, což potvrzují rovněž jeho spoluhráči. Držme mu palce, aby se mu dařilo i nadále a pokračoval ve sbíraní cenných zkušeností, které se mu budou v další etapě jeho kariéry určitě hodit.

Sezona 2010 – 2011:

Starší dorost:

Odehrané zápasy: 30
Odchytané minuty: 1663
Obdržené góly: 80
Zákroky: 903
Čistá konta: 1
Průměr obdržených branek na zápas: 2,89
Úspěšnost: 91,86 %

Juniorka:

Odehrané zápasy: 8
Odchytané minuty: 437
Obdržené góly: 25
Zákroky: 238
Čistá konta: 1
Průměr obdržených branek na zápas: 3,43
Úspěšnost: 90,49 %

Play-off (SDO):

Odehrané zápasy: 3
Odchytané minuty: 124
Obdržené góly: 8
Zákroky: 69
Čistá konta: 0
Průměr obdržených branek na zápas: 3,87
Úspěšnost: 89,61 %

Libor Šulák:

Pozice: obránce
Věk: 17 let
Číslo dresu: 13
Kategorie: starší dorostenci, junioři
Výška: 183 cm
Váha: 66 kg
Držení hole: levá

Obránce Libor Šulák v souboji s hradeckým útočníkem

Jeden z nejšikovnějších a nejtalentovanějších článků defenzívy havlíčkobrodské líhně. Hokejově velmi dobře vybavený zadák, jenž nedávno oslavil své sedmnácté narozeniny, se prezentuje na extraligové scéně nejen vzorným plněním obranných povinností, ale také vydatnou podporou svých spoluhráčů v útoku. Těží z dobrého pohybu a nedělá mu problém v případě potřeby nebezpečně zakončit, přičemž právě tvrdá a přesná střelba patří k jeho výborným vlastnostem. Tento nadaný obránce absolvoval během uplynulé sezony v dresu svého mateřského staršího dorostu 43 duelů, během nichž si na defenzivního hráče připsal velmi dobrých 13 kanadských bodů, když se čtyřmi přesnými zásahy zapsal do střelecké listiny a přidal k nim také příjemný bonus v podobě devíti gólových asistencí. Také ukázal, že mu nedělá problémy pořádně přitvrdit hru, o čemž svědčí jeho 38 trestných minut. Jeho obrovské kvality a velkého potenciálu se dále rychlými kroky zlepšovat si všiml také trenérský tandem Tomáš Mariška – Richard Cachnín, jenž mu dal šanci v dresu trápící se juniorky, jež nakonec neudržela i přes veškerou snahu extraligovou příslušnost i pro další soutěžní ročník a sestupuje do 1. ligy. Mladý bek za ni naskočil hned do devíti střetnutí, přičemž se do kanadského bodování nezapsal. Co se týče statistik, připsal si v účasti na ledě 6 minusových bodů a 2 trestné minuty. Přesto se mezi o poznání staršími kolegy rozhodně neztratil a potvrdil, že se s ním zkrátka musí do budoucna počítat. Navíc nasbírané zkušenosti mezi tuzemskou juniorskou smetánkou mu určitě přijdou v jeho hokejovém růstu a další hráčské kariéře nesmírně k duhu. Rovněž mu popřejme hodně štěstí, aby se mu dalo co nejlépe i v dresu národního mužstva a i na mezinárodní úrovni ukázal, že má před sebou slibnou budoucnost.

Sezona 2010 – 2011:

Starší dorost:

Odehrané zápasy: 40
Kanadské body: 11
Vstřelené branky: 4
Asistence: 7
Účast na ledě: -1
Počet trestných minut: 34

Juniorka:

Odehrané zápasy: 9
Kanadské body: 0
Vstřelené branky: 0
Asistence: 0
Účast na ledě: -6
Počet trestných minut: 2

Play-off (SDO):

Odehrané zápasy: 3
Kanadské body: 2
Vstřelené branky: 0
Asistence: 2
Účast na ledě: -2
Počet trestných minut: 4

Reprezentanti do 17-ti let už za sebou mají dva duely, v nichž pokaždé poměřily síly se svými vrstevníky ze Švýcarska. Těm nejdříve podlehli 1:2 až po penaltové loterii, když jejich čestný zaznamenal útočník Liberce Josef Mikyska, a poté prohráli stejným poměrem, ovšem už po základní hrací době. Tentokrát se zapsal do střelecké listy z českého pohledu Euvstathio Soumelidis. Dnes čeká české mladíky poslední vystoupení proti hokejistům ze země Helvétského kříže, když s nimi zkříží hole potřetí.

Nominace reprezentační "17" do Švýcarska (31.3. - 2.4. 2011, Lenzerheide):

HC Kometa Brno: Klimek Lukáš, Sedlák Jan
HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš Daniel, Šulák Libor
BK Mladá Boleslav: Marek Ladislav, Kůrka Jiří
Bílí Tygři Liberec: Plutnar Michal, Psota Matěj, Mikyska Josef
HC Oceláři Třinec: Jonáš Michal, Franek Tomáš
KLH Chomutov: Havel Radek, Fronk Jiří
HC Dukla Jihlava: Tobola Hynek
AZ Havířov: Ryška Filip
HC Plzeň 1929: Kubík Matyáš
Lukko Rauma (Finsko): Soumelidis Euvstathio
HC Vagnerplast Kladno: Machač Patrik
HC VCES Hradec Králové: Nedvídek Lukáš, Procházka Michal
HC Olomouc: Peštuka Jiří
HC Energie Karlovy Vary: Zadražil Matěj, Tomeček Vojta

Náhradníci:

HC Oceláři Třinec: Němec Karel, Běhal Jiří
HC Kometa Brno: Beneš Filip
HC Dukla Jihlava: Střecha Tomáš
HC Slavia Praha: Hlinka Filip
HC Olomouc: Ostřanský Milan

Realizační tým:

Team manažer: Jakub Petr
Hlavní trenér: Jiří Veber
Asistenti trenéra: Jakub Petr, Klas Östman
Trenér brankařů: Marek Novotný
Hospodář: Jaroslav Brabec

Odehrané zápasy:

Švýcarsko "17" - Česká republika "17" 2:1 SN (Josef Mikyska)
Švýcarsko "17" - Česká republika "17" 2:1 (Euvstathio Soumelidis)

Zbývající program:

Sobota 2.3.: Švýcarsko "17" - Česká republika "17" (11:00)

Foto: Robert Lang (il. foto), Stanislav Souček (hchk.cz)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu