7. 8. 2018 | Dominik Adam

Je to tady! Brod čeká první přípravný zápas, doma vyzve Tábor

Havlíčkobrodští hráči se pod vedením trenérů Jiřího Čelanského a bývalého zadáka Havlíčkova Brodu Miroslava Dubna potili při letní přípravě. Teď je ale čeká první přátelské utkání proti Táboru, které se bude konat ve čtvrtek 9. srpna od 18:00 v Kotlině. Přijďte v hojném počtu podpořit naše hráče v tomto duelu. Na tento zápas bude otevřena jedna pokladna, která se nachází pod VIP prostorem! Vstupné na toto utkání bude 20 Kč!

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 5. místo po ZČ, čtvrtfinále play-off (s Moravskými Budějovicemi 0:3 na zápasy)
Trenér: Arpád Györi

Sestava z posledního utkání: Klestil – Dvořák, Havran, K. Černý, Kachyňa, Raiterman, Pípal (21. Duben), od 41. navíc Košař – Blažek, Doktor, Březina (21. Pípal) – Seidl, Severa, Heřman – Pechánek, Kadilák, Šulek

_________________________________________________________
Minulé vzájemné zápasy
Tábor – Havl. Brod 2:6
Havl. Brod – Tábor 7:4
Tábor – Havl. Brod 1:4
Havl. Brod – Tábor 6:3
Všechny zápasy

Tábor patří dlouhodobě k nejužší špičce druholigové scény a pravidelně bojuje o postup do WSM Ligy (nyní Chance Liga). V sezonách 2014/2015 a 2015/2016 prošel ošemetným sítem play off až do kvalifikace o postup do vyšší soutěže, ale poprvé zde obsadil poslední 3. místo a v dalším soutěžním období nepostupovou 2. příčku, když slavil na jeho úkor suverénní Frýdek-Místek. V minulé sezoně se Táborští do prvních třech týmů tabulky neprobili, jelikož získali 57 bodů a obhájili tak pátou příčku tabulky. V play off narazili na Moravské Budějovice, kterým podlehli 0:3 na zápasy a sezona pro ně skončila.

Táborský celek odstartoval minulou sezonu famózně, když z úvodních sedmi kol dokázal šestkrát zvítězit. Doma nestačil akorát na Havlíčkův Brod, kterému podlehl 2:6. Po této sérii přišla třízápasová řada porážek. Nejprve Táborští podlehli Kolínu 2:3p, následně stejným výsledkem Nymburku, poté podlehli také Ledním Medvědům 1:3. Po této prohře vyhrál Tábor nad Pískem 5:0. Následně prohrál s Havlíčkovým Brodem 4:7. Táborští dokázali po tomto utkání vytvořit šňůru neporazitelnosti, jež trvala pět zápasů. Tento dlouhý provaz přerušil Žďár, který zvítězil 6:2. Následovala další neporazitelnost, která tentokrát trvala čtyři utkání. Poté ale byla vlna porážek, jíž odstartovali Bruslaři z Havlíčkova Brodu. Tato špatná série trvala dlouhých jedenáct zápasů, nakonec ji ukončila výhra nad žďárskými Plameny 4:3. V play off se táborskému celku vůbec nedařilo, sezona pro něj skončila hned v prvním kole porážkou 0:3 v sérii s Moravskými Budějovicemi.

První trénink na ledě táborského celku, se kterým trénoval Lukáš Květoň.
(Foto: hctabor.com)

Táborští vyměnili trenéra a brankáře

Druholigový Tábor vyměnil po uplynulých čtyřech letech trenéra! Po tuto dobu byl hlavním koučem táborského celku Tomáš Matušík, který byl pro tuto sezonu poslán k mladším dorostencům, jež hrají extraligu. Postem hlavního trenéra A-týmu byl pověřen Arpád Györi, který dříve působil jako asistent trenéra.

Táborští sáhli také do brankářských pozic. Štafetu od dvojice Tomáš Klestil a David Novák převezme v této sezóně dvaadvacetiletý brankář, který působil v David Servisu, Milan Dudáček!

Minulý vzájemný zápas

Trápení je u konce! Bruslaři doma srazili hřebínek Kohoutům

Bruslaři přivítali v Kotlině čtvrtý Tábor, se kterým si chtěli spravit chuť po dvou prohraných utkáních na soupeřových kluzištích v řadě. V první třetině Bruslaři svého soka přestříleli a tuto část vyhráli o dvě branky. Ve druhé periodě dali domácí hráči také dvě branky, ale jejich soupeř dal o jednu více. Ve třetí třetině tak hájili hubený náskok, který nakonec navýšili a radovali se z vítězství 6:3. Za Havlíčkův Brod se dvakrát trefil Lukáš Endál, jednu branku přidali Luboš Voříšek, David Vala, Miroslav Třetina a Jakub Šuhaj.

znak týmu 4 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Voříšek (Třetina), 17. Třetina (T. Semrád, Vala), 26. Endál (Kulhánek), 28. Vala (Beneš), 48. Endál (Přidal, Kříž), 59. Šuhaj (Voříšek, Milfait) – 26. Škrdleta (Šulek, Seidl), 34. Seidl (Šulek), 38. Doktor (K. Černý). Rozhodčí: Michal Maršálek – David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 5:6, navíc Seidl (TAB) 10 min. OT [NESP] + OK [NESP]. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 735. Střely na branku: 45:32 (21:13, 7:9, 17:10). Třetiny: 2:0, 2:3, 2:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 6:3.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (od 41. Marek) – T. Semrád, M. Semrád, Kulhánek, Vala, Balgalvis, Kříž – Endál, Milfait (A), Přidal – Šuhaj, Třetina (C), Voříšek – Kozlík, Kuchta, Chlubna – Křehlík, Ludvík, Beneš

HC Tábor: D. Novák (Klestil) – Tesař, Havran, K. Černý (C) Kachyňa, Dvořák, T. Černý, Duben – Blažek, Heřman (A), Seidl (A) – Březina, Šulek, Škrdleta – Pechánek, Doktor, Syrovátka – Kadilák

Kdo v minulé sezoně patřil k oporám týmu?

David Novák (B)

Třiadvacetiletý gólman je sice ještě na začátku své hokejové kariéry, ale na svůj věk už má s dospělým hokejem poměrně velké zkušenosti. V brankovišti Tábora působil už 3. sezonu! Je velkou oporou Kohoutů, o jeho dobré výkonnosti svědčí i velmi dobrý průměr obdržených branek na zápas (2,13)!

Martin Havran (O)

Osmadvacetiletý obránce prošel dorosteneckými kategoriemi a juniorkou Českých Budějovic, přičemž hrál za reprezentační sedmnáctku. První ligu si zahrál v Třebíči, v Písku a v Táboře, kde působí nepřetržitě už od sezony 2012/2013.

Jakub Matušík (Ú)

Šestadvacetiletý kanonýr prošel mládeží Českých Budějovic a vedl si skvěle. Premiéru v extralize mužů si odbyl v sezoně 2010/2011, v 1. lize hrál za Třebíč, Písek a Tábor. Od sezony 2013/2014 působil 4 sezony ve Francii. V loňské sezoně měl 29 bodů (10+19) a byl kapitánem Kohoutů!

Změny v havlíčkobrodském kádru

U týmu nyní působí jako hlavní trenér Jiří Čelanský, který je zároveň generálním manažerem Bruslařů. Jeho asistentem na střídačce je bývalý obránce Miroslav Duben. Do týmu přišel trenér brankářů Marek Zapletal, který působil ve Vsetíně. Kádr opustil útočník Lukáš Endál, který obléká dres českobudějovického Motoru a obránce Jiří Vašíček, jenž přestoupil do Vrchlabí. Do týmu přišla řada mladých hráčů, kteří buď v minulé sezoně hráli za béčko, nebo za jiné kluby. Z Mladé Boleslavi přišel Martin Nepokoj, z Pardubic Vojtěch Veverka, z Liberce Vojtěch Holenda a Jiří Benák a z Chomutova Jiří Kopic.

Trenér Jiří Čelanský s jeho svěřenci Tomášem Semrádem a Janem Milfaitem

Fanoušci, pozor! Otevřena bude jen tribuna pod prostory VIP

Upozorňujeme fanoušky, že na zápas s Táborem bude otevřena jen jedna pokladna, a to pod VIP prostory (pod horním parkovištěm, za tribunou pro sezení). Důvodem jsou velká vedra, která v poslední dnech venku panují. Při otevření ostatních vchodů by mohlo dojít kvůli vysoké venkovní teplotě k rozpouštění ledové plochy. Děkujeme za pochopení!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu