1. 4. 2018 | Redakce

Změna! Bruslaři od sezony 2018/19 vstoupí do nově vzniklé EHL

Tuzemské kluby láká vidina zahraničních soutěží. Průkopníky byli znojemští Orli, kteří před 7 lety začali hrát mezinárodní EBEL. V minulosti se mluvilo také o vstupu některých mužstev ze západu země do německých soutěží, naposledy usilovala ostravská Poruba o přijetí do polské extraligy. Mezinárodní zápasy teď uvidí i Kotlina. Bruslaři kývli na nabídku IIHF a od ročníku 2018/19 budou hrát nově vytvořenou ligu EHL (European Hockey League).

Když přišla nabídka od IIHF, klub ani chvíli neváhal a pozvánku přijal. Svěřenci Václava Adama se zapojí do zbrusu nové soutěže EHL. O co jde? Týmy z méně výkonnostních lig dostaly příležitost zvýšit atraktivitu v rámci mezinárodních zápasů. Nově vzniklá liga sehnala velkého sponzora z Číny. Společnost HOZS 97 poskytne klubům prostředky na provoz, které by měly pokrýt především zvýšené náklady na cestování.

Ředitelem tohoto projektu se stala velmi známá tvář. Evropskou hokejovou soutěž povede slovenská legenda Žigmund Pálffy. Bývalý prvotřídní útočník, který odehrál mnoho zápasů v kanadskoamerické NHL a se slovenskou reprezentací získal zlatou medaili z MS 2002, uvedl: „Oslovili jsme kluby ze Slovenska, České republiky, Německa, Polska či Rakouska. Věříme, že konfrontace se zahraničními celky zvýší divácké návštěvy na jednotlivých stadionech.“

Soutěž pro úvodní ročník počítá s 18 týmy. První kolo se odehraje koncem září a finálové boje budou vrcholit na přelomu března a dubna. Přímý postup do play-off si zajistí prvních šest celků. O zbylá dvě místa se utkají v předkole play-off hraném na tři vítězná utkání týmy umístěné po základní části na 7. – 10. pozici. Čtvrtfinálové, semifinálové i finálové série pak budou hrány klasicky na 4 vítězné zápasy.

Všechny samozřejmě zajímá, kdo všechno se soutěže zúčastní. Do úvodního ročníku se zapojí: HC Slovan Ústí nad Labem (CZE), HC Frýdek-Místek (CZE), BK Havlíčkův Brod (CZE), HC Nové Zámky (SVK), HK Nitra (SVK), HC Košice (SVK), HC Dukla Trenčín (SVK), HC Slovan Bratislava (SVK), HK Skalica (SVK), Dresdner Eislöwen (GER), Frankfurt Löwen (GER), Lausitzer Füchse (GER), PGE Orlik Opole (POL), Krakow (POL), JHK GKS Jastrzebie (POL), EV Vienna Capitals (AUS), EC RED Bull Salzburg (AUS), Eishockey Innsbruck (AUS).

Rozlosování

1. kolo, 27.9.2018:

BK Havlíčkův Brod – Frankfurt Löwen (18:00)
Eishockey Innsbruck – HK Nitra (18:00)
HC Nové Zámky – HC Košice (18:00)
HC Dukla Trenčín – HC Frýdek-Místek (18:30)
HC Slovan Bratislava – Lausitzer Füchse (19:00)
Dresdner Eislöwen – HC Slovan Ústí nad Labem (19:15)
HK Skalica – JHK GKS Jastrzebie (19:30)
PGE Orlik Opole – EV Vienna Capitals (20:00)
Krakow – EC RED Bull Salzbrurg (20:00)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu